Orico QC3.0 fali töltő... Töltés a maximumon

2016. július 06. 20:28 - nezdmitrendelszblog

Lassan megszokott dolog lesz, hogy olyan termékekről írok, amit szeretett telefonomhoz rendelek. Kíváncsi is vagyok rá, ha megválok tőle, mi lesz azzal a sok mindennel, amivel a nálam töltött évei alatt kényeztettem...
 

A cikkben említett gyártó, azaz az Orico nem rég óta létezik. Több szabadalmi joggal is rendelkeznek. Nagyon büszkék rá, hogy saját termékeiknél minden munkafolyamatot ők terveznek, a kutatás-fejlesztést, gyártást, értékesítést. OEM és ODM tevékenységet is végeznek, azaz termékeiket más néven, más csomagolással gyártják le a megrendelő kívánsága szerint, illetve gyártósoraikon más cégek által megrendelt terméket is gyártanak. 
2009-ben alakultak és elkötelezték magukat a minőségi és a lehető legjobb termékek elkészítése mellett. (dicséretes)
De nem csak az említett, általam is vásárolt termék típusokkal foglalkoznak. Megtalálható a repertoárjukban USB elosztók, USB-s merevlemez dokkolók, túlfeszültség védelemmel ellátott elosztók, de még autós töltők és power bankok is.
 
A mai cikkünk tárgya pedig a hófehér Orico QC 3.0 szabvánnyal ellátott fali töltő lesz. Mi is az a „QC”? Röviden és tömören, a Qualcomm Quick Charge technológiával ellátott telefonok töltési ideje rövidíthető le vele. Ha hiszünk a marketingesek agyafúrt gépezetének, akkor egy ezzel a szabvánnyal rendelkező telefon, akár 4x gyorsabban feltölthető, mint egy normál töltővel. Az oldalon példaként említve, egy LG G5 típusú telefon 35 perc alatt 80%-ra tölthető fel. Persze ehhez támogatnia kell a töltőnek és a telefonnak is ezt a szabvány típust. De még a kettejüket összekötő kábelnek is képesnek kell lennie ekkora áramerősség átvitelére, veszteség nélkül. Amit persze, ha ezt a töltőt megvásároljuk, nem lesz gondunk rá, hiszen egy 1 méter hosszú, a töltő színével megegyező adatkábelt kapunk ajándékba.
Ha már megjegyeztük az eddig ismeretlennek tűnő „QC” szót, maga a töltő a 3.0-s szabvánnyal megtámogatva a következő áramerősséget képes leadni:
 
- 3.6-6.5V/ 3A
- 6.5-9V/ 2A
- 9-12V/ 1.5A 18W Max.
 
A töltő intelligens IC-vel rendelkezik, amely képes felismerni a csatlakoztatott eszköz áramfelvételét és csak az éppen szükséges áramerősséget adja le a fogyasztónak, így meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát. Ezen felül kapott egy MPS szinkronizálást javító modult, ami kevésbé okoz felesleges hő termelést.
 
 
Ha sokat járunk-kelünk a világban, akkor is magunkkal vihetjük (egy átalakító fej társaságában), ugyanis 100-240V feszültség kezelésére képes.
 
 
A csomag kibontását követően egy kicsit meglepődött a "szemem" az eddigi olcsó termékek rendelése után. Egy kis barna színű karton dobozt ölel körbe egy fehér papír gyűrű, ami a termék képének társaságában a fontosabb adatokat olvashatjuk. Ezt lehúzva a karton doboz felfelé nyíló teteje alatt bukkanunk rá a papír bölcsőben védett töltő fejre, alatta a már korábban említett a gyártó márkajelzésével ellátott 1m hosszúságú Micro USB kábelre egy kínai és angol nyelvű leírással. Többek között itt olvashatunk a „QC 3.0” szabvánnyal kompatibilis telefonok listájáról.
 
 
Mivel az LG G4 típusú telefonom nem támogatja e szabvány legfrissebb tagját, ezért ugyan olyan sebességgel töltötte fel, mint az 1.8A erősségű gyári töltője.
 

Személy szerint, nekem nagyon tetszik a termék, szuperek ezek a kis apró védelmi mechanizmusok a töltőben. Ha telefont cserélek, akkor is jó lesz a későbbiekben, mert egyre nagyobb kapacitású akkumulátorok léteznek, egyre erősebb töltőkkel. Bátran tudom ajánlani mindenkinek.
 
Szólj hozzá!
Címkék: micro usb LG G4

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6412064069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása