A hobbi javítók játéka - Mini forrasztó állomás

2017. augusztus 03. 07:32 - nezdmitrendelszblog

1470971906752290.jpg

A mai cikkünk alanya a műszaki beállítottságú olvasóinknak melengetheti meg a szívét. Feltéve, ha nem a professzionális forrasztással próbáljuk összehasonlítani az inkább otthoni, hobbi felhasználóknak szánt páka, LED világítású nagyítóval és krokodilcsipeszes paneltartóval felszerelt tartót.

Kicsomagolás

Mint sok minden más terméket is, amit rendelek, ezt is a posta hozta. Mérete miatt nem igazán fér be egy normál postaládába, hacsak ipari méretűvel nem rendelkezünk, így nekem volt egy utam, hogy átvehessem a csomagot. Hiába a buborék fólia temérdek mennyisége, a páka tartóm csomagolása egy kicsit megsínylette az utat, de a tartalmának szerencsére meg sem kottyant a hosszú út. Kibontás után rám várt az összeszerelés, ami a csipeszek és az azt tartó konzol, illetve a spirális fém páka tartó felhelyezéséből állt, körülbelül 2 perces művelet volt.

dsc04513.jpg

Maga az eszköz fehér színű, de aki fél, hogy csúnyán fog kinézni, ha összekoszolja, annak talán jó hír, hogy létezik belőle bordó változat is. A kis állványunk mérete 20 x 9.5 x 17 centiméter. Az egész váz műanyagból készült, egyedül a csipeszek, a páka tartó és a tisztító szivacsának tartó része készült fémből. Tartozékként egy a nagyító világításához szükséges USB port végű kábelt kapunk a csomagban. Mérete egész kis kompakt.

Az állvány alján találhatjuk a négy gumis lábat, ami nem engedi csúszkálni az állványt, köztük az elem tartó fedelet, ahová a három darab AAA méretű ceruza elemet tehetjük, amennyiben nem rendelkeznénk áramforrással, hogy a mellékelt USB kábelről tápláljuk energiával a nagyító alatti LED-eket. Szemből nézve találjuk a fém tálcát, ahová a páka tisztító szivacsot tehetjük. Felette a csipeszeket tartó konzol található, amely fő részt el is tudjuk forgatni a csavaros rögzítés által, illetve egy kis sínen kijjebb és beljebb tudjuk tolni pár centimétert. A fém krokodil csipeszeket rögzítő pillangó anya kellően flexibilissé teszi a tartó végeket. A lencsét tartó nyak két helyen is pozícionálható, így szinte bármilyen, a munkához való dőlésszög beállítható. A lencsét tartó műanyag burkolat ezüstös festést kapott, aminek jobb oldalán találjuk a fekete, világítást kapcsoló gombot. 

 

A nagy próba

Egy ilyen terméknek, aminek a funkcionalitása kimerül a fő feladatot ellátó metódusban, nem lehet extrém helyzeteket szembe állítani vele. Először is kíváncsi voltam, hogy mekkora fénye van a nagyító lencse köré épített kis fényforrásoknak. Kipróbáltam, hogy milyen fénye van a LED-eknek, ha rákötöm a mellékelt USB kábellel egy telefon töltőre. A 10 darab SMD LED kellő fényt biztosít, nem lehet rá panaszunk. Az elemekkel is gond nélkül működött. A gyártó adatai szerint 10 óra működés biztosított, ha ily módszerrel szeretnénk működésre bírni a világítást. A kis fizikai mérete miatt leszűkül a vele végzett munkák lehetősége. Javarész nyák, illetve kisebb alkatrészek forrasztását tudjuk vele kivitelezni, amit meg tudunk fogatni a csipeszeivel. Először arra gondoltam, amikor behelyeztem a pákát a tartójába, hogy ez bizony közel van a műanyag testhez. De ezen könnyen korrigálhatunk, hiszen pont emiatt helyeztek el a tartón egy csavart, amivel be lehet állítani a tartó rész helyzetét. 

A munkában nagy segítség a csipeszek pozíciójának változtathatósága, illetve, hogy a csipeszeket tartó konzol forgatható és pár centivel beljebb és kijjebb tolható, hogy megfelelően rálássunk a nagyítón keresztül a javítani készült eszközre. Ebben segít a nagyító nyakán elhelyezkedő két dőlésszöget állító csavar is. Mint említettem a fényerősség elegendő. A lencsék erős műanyagból készültek. A nagyobb 3x nagyításra képes, a rajta található kisebbik lencse pedig 4.5x méretre képes nagyítani.

Jó dolog, hogy a forrasztó állvány lábánál elhelyezhetünk egy szivacsot a fölösleges/használt ónnak, így nem kell a pákát messzire vinni a forrasztani kíván területről. Kis fizikai mérete behatárolja, hogy mit tudunk vele megfogatni, de akinek kisebb eszközök nyákjain kell javításokat elvégezni, annak ideális választás lehet. Emellett kifejezetten pozitív a csipeszek használata, mert így az apró kézremegést is ki lehet iktatni, ha megfogatjuk vele a forrasztani kívánt eszközt. Látható, hogy nem egy profi eszközről van szó, de sok esetben nagy segítség.

Megtaláltuk az egyik szinte legolcsóbb helyet, ahol 15.77$ azaz mintegy 4.000 forintba kerül. Jó hír, hogy még választhatunk is kedvezményt a termékre a rendelési fül alatt.

Ha megtetszett az állvány, itt tekintheted meg

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

 Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2812692473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása