Mini PC egy mini toronyházban - Az új Cenovo gép

2017. augusztus 20. 13:05 - nezdmitrendelszblog

20160906162526_77883.jpg

Érdekes kialakítású lett a Cenovo (igen tudom, hogy ismerősen cseng a márkanév, de az ismert brand neve nem "C", hanem "L" betűvel kezdődik) Mini Pc-je, hiszen úgy csináltak kis méretű számítógépet, hogy az nagy lett. Akkor mi is ebben a ráció? Mutatjuk...

A dolog pikantériája ott mutatkozik meg, hogy a gép alumínium borítású háza 11.5 x 7 x 7.5 centiméteres méretekkel rendelkezik, ami merőben más az eddig megszokott kis lapos dobozú minikhez képest. Ez több szempontból is jó nekünk, hiszen a belső hardverek mellett volt hely, a termelt hő hűtésére alkalmazott ventillátor beépítésére, amivel elkerülhetjük az általában szűkösen összepakolt hardverek által termelt hő miatti throttling-ot. 

1473152033167588.jpg

Hardveres felszereltségből egy Intel Cherry Trail X5-Z8300 processzort kapunk, ami egy négy magos 1.44/1.84GHz, 2MB cache-el rendelkezik. Memóriából 4 GB-ot pakoltak a kis gépbe, adatainkat a 64 GB méretű belső tárhelyen tárolhatjuk. Lehetőség van MicroSD kártya használatára is, így akár ezzel a módszerrel is bővíthetjük a gép tárhelyét vagy akár a fényképezőgépünkkel készített képeket is gyorsan visszanézhetjük bármiféle kábel használata nélkül. A gép igazi kis mindenesünk lehet, hiszen találunk rajta USB 3.0 portokat, LAN csatlakozót, HDMI csatlakozót, MicroSD kártya foglalatot, fülhallgató kimentet, Bluetooth 4.0 és b/g/n/ac WiFi-t is. Ezen kívül az elején elhelyeztek egy 2 megapixeles kamerát is, amivel akár Skype-olhatunk is, alatta pedig egy kijelző kapott helyet, ami többek között a csatlakoztatott hardverekről ad visszajelzést. A kis gépen előtelepítve megtalálható a Windows 10 64 bites operációs rendszere. 

EU adapterrel érkezik, tehát átalakító nélkül használhatjuk, kapunk mellé egy HDMI kábelt és egy angol nyelvű leírást is. Jelenleg nettó 109.99$-ba kerül. Kérhetjük EU Express szállítással is, így nem kell vámot és áfát fizetnünk utána, így 28000 forintért a miénk lehet ez a kis szerkentyű.

Ha megtetszett, itt találod a kis gépet

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!
Címkék: tech mini pc cenovo

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612764390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása