Khadas VIM2 Max TV Box a Raspberry Pi kihívója

2017. augusztus 21. 06:41 - nezdmitrendelszblog

1500944266565934.jpg

Anno a Raspberry jött, látott és győzött. A kis málna pc-t elsősorban oktatási céllal fejleszették ki, de a technológia fejlődésével egyre erősebb hardver elemekkel vértezték fel, fenntartva az alacsony árat. Így a további kiadások már alkalasak voltak médialejátszóként HD felbontású video anyagok megtekintésére is. Alacsony fogyasztásuk miatt kiválóak kis számítási teljesítményű feladatok elvégzésére, mint például mini nyomtató szervernek.

A Khadas megalkotta a VIM utódját, a VIM2-t, ami a Raspberry-hez hasonlóan nyílt forráskódú szoftvert futtat, így lehetőség van Ubuntu 16.04, Android vagy más szoftverek használatára. Felépítéséből adódóan korszerűbb, mint a Raspberry Pi 3B, hiszen egy Amlogic S912 processzort kapott, amivel főként médialejátszókban találkozhatunk. Ez a CPU egy nyolc magos 1.5GHz-es példány, ARM Mali-T820MP3-al. Kiszereléstől függően 2/3 GB memória és 16/32/64 GB EMMC tárhely társul mellé. 2x2 MIMO 802.11a/b/g/n/ac WiFi-vel rendelkezik, ami RSDB képes. A a VIM2 támogatja a WOL, azaz a távolról történő be- és kikapcsolást is egy alkalmazáson keresztül. Található rajta USB, USB Type-C, 10/100/1000 LAN és HDMI, infra és I/O port is. Kezeli a MicroSD memóriakártyákat is, támogatja az UHD H.265/VP9 60fps és a 10 bites video anyagok lejátszását is. 

A mai naptól felvette a GearBest az akciós termékei közé, így augusztus 21-28 között naponta 5 szerencsés vásárló nettó 49.99$-ért juthat hozzá a 3 GB DDR4 memóriával és 64 GB tárhellyel szerelt verzióhoz. Akinek nem sikerül bekerülni az öt kiválasztott közé, az akció végéig a "GBVIM2MAX" kóddal nettó 99.99$-ért vásárolhatja meg ezzel a kiszereléssel ellátott verziót. Sőt, az első 300 rendelő egy távirányítót is kap ajándékba. 

Bővebb információt itt találsz a termékről és az akcióról

A terméket pedig itt vásárolhatod meg

Tudod, ha EU Express szállítással kéred, nem kell vámot fizetni!

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6212765160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ben2 2017.08.22. 09:42:25

Ha nem 100%-osan kompatibilis a Pi-vel, akkor nem nagy jövőt jósolok neki, akárcsak a többi Pi variánsnak. A Pi nem csak egy hardver, hanem elsősorban platform, és mivel pont az a lényege, hogy nem számításigényes alkalmazásokhoz fejlesztették, erősebb hardverrel nem nagyon lehet konkurálni vele.
süti beállítások módosítása