Betört Európába a Xiaomi - a Mi A1 világhódító útja

2017. szeptember 08. 12:31 - nezdmitrendelszblog

xiaomi-a1-01-610x308.jpg

Sokan sokáig ódzkodtak a Xiaomi márkától és még biztos most is van olyan, aki csak pislog, amikor a nevét hallja. és nem tudja hova tenni, hogy eszik-e vagy isszák. Pedig a gyártó az évek során olyan magas babérokra tört és érte el, ami nem sokaknak sikerült. Meghatározó szereplője lett a globális mobiltelefon piacon is, szép részesedést szerezve magának. Az egyik legnagyobb űr, amit nem tudott betölteni, az az európai piacra való betörés volt, amire bár voltak próbálkozások, és aminek nagyon sokan örültünk, hiszen a telefonjaik egyes típusaiból készítettek B20-as LTE-vel ellátott verziót is, amivel maradéktalanul kihasználhattuk kis országunkban a 4G hálózatot. Ez nem azt jelenti, hogy a 4G sebesség csak a B20-as 800MHz-es frekvencián működik, hiszen például a Telekom a 800, 1800 és 2600 MHz-es sávokat is használja, de sokak fejében ez ragadt meg, amikor hallották, hogy a Vodafone előfizetők csak ezen a frekvencián használhatják a maximális sávszélességet biztosító 4G lefedettséget.

xiaomia1androne_jpg_pagespeed_ce_k4zwf6gnkk.jpg

És itt van az A1. Na, de miért jó ez nekünk és amúgy is, ez is csak egy következő példány az egyre-másra megjelent készülékek között. Van benne igazság. De talán kevesen tudják, hogy a Xiaomi képes volt addig elmenni, hogy a Google-lel karöltve kiadnak egy olyan készüléket, amin tiszta Android fut. Az Android One projekten belül, a fejlődő régiókba hozza el, többek között Amerikától, a Közel-keleten, Afrikán át Európába is, ezzel együtt hazánkba is az új készülékét. 

xiaomi-a1-07.jpeg

Az A1 egy középkategóriás készülék. Lekerekített oldalélekkel formázott fém ház, ami az 5.5 colos FULL HD kijelzőt fogja közre, így a phablet kategória tagja. Az előlapon találjuk a szokásos érintőgombos hármast, a közelség és fénymérő szenzort és az 5 megapixeles kamerát. Memóriából és belső tárhelyből sem fukarkodtak, míg a RAM mennyisége 4 GB, addig a belső tároló 64 GB-os lett, amit természetesen memóriakártyával tovább bővíthetünk. Processzorból a Qualcomm megoldását, név szerint a Snapdragon 625-öt kapta, ami egy nyolc magos, maximálisan 2Ghz-en üzemelő CPU, Adreno 506-al. A vékony forma, ami a 15.54 x 7.58 x 0.73 centiméteres méretből fakad, 165 grammot nyom a mérlegen. Az egész telefon egy egyszerű, letisztult megjelenést kapott, ezért is szeretjük a Xiaomi-t. A hátlapon találjuk a dupla optikával rendelkező fotóapparátot, ami két 12 megapixeles optikából, egy széles látószögű és egy telefotó lencséből áll. Mellette a két tónusú LED villanó, illetve a szokásos kör alakú ujjlenyomat olvasó található. 

xiaomi-a1-06-610x343.jpeg

 

 

Hallottad már? Le ne maradj! Különszám - Időzített kedvezmények (folyamatosan frissítjük)

 

 

Sokaknak ismerős lehet a forma, hiszen egy az egyben a Xiaomi Mi5X a készülék alapja, a változás csak a szoftveren és a jóval több frekvencia támogatásában tér el.

Haladunk a korral, így már az USB Type-C csatlakozó található meg a telefon alján, amin keresztül tölthetjük a 3080mAh teljesítményű akkumulátort. Az extrák között megtalálható még az infra port, amit távirányítóként használhatunk. Ahogy korábban írtuk, a készülék természetesen támogatja a 800 MHz-es B20-as LTE-t. Ezen kívül Dual SIM támogatással rendelkezik. A készüléken Android 7.1 fut, de év végén már megkapja a legújabb Android P verziót is. Így, aki egy módosítatlan rendszert szeretne használni Xiaomi készülékén, akkor most megteheti.

A terméket itt tekintheted meg

Használd a "MI5A1FS" kódot a rózsa arany, a "XMA1GJ" kódot pedig az arany verzióhoz, hiszen így olcsóbban vásárolhatod meg. 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2912811434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása