A zajos tücsök - Kipróbáltuk a Xiaomi vezetéknélküli sport fülhallgatóját

2017. szeptember 13. 16:26 - nezdmitrendelszblog

e741a02f-8d1c-2222-33fa-99497174aa0e.jpg

Miután a korábbi Xiaomi fülhallgatók próbája után nagyon belelkesedtünk, megérkezett a gyártónak, a Huami-val közösen készített Amazfit okos órája. Az óra egyik remek tulajdonsága a sok közül, hogy képes Bluetooth-on zenét lejátszani, így sportoláshoz tökéletes, hiszen nem kell semmilyen kábellel bajlódni.

Jól bele is csaptunk a dolgok közepébe ezzel a bevezetővel. Az igazság az, hogy nagyon kíváncsiak vagyunk. Ez elsősorban nekünk és a pénztárcánknak rossz, nektek viszont jó, mert amit megszerzünk, azt meg tudjuk nektek mutatni. Ez vezetett oda, hogy nagyon szerettük volna látni, mit látni, átélni, milyen az, amikor egy délutáni futás hoz készülve felveszed az okosórád, bedugod a füledbe a vezeték nélküli fülest és kábelek háborúja nélkül elmész futni.

Amikor megvettük az Earbuds-ot, kicsit magas volt az ára, majdnem 30$-ba került. Mostanra mérséklődött egy kicsit, már 23$ körül megvásárolható. Ha szoktad nézni a Facebook oldalunkat, ott is találkozhattál vele, hiszen mindig beszámolunk egy rövid poszt formájában az épp akciósan megvásárolható termékekről.

 

Kicsomagolás

 

Jó szokásához híven, talán már le se kellene írnom, sőt, szót sem kellene ejtenem úgyis tudja már mindenki, akinek van Xiaomi terméke, hogy egy hófehér kartondobozban érkezett, aminek ablakán már farkasszemet is néz velünk a szív formára elhelyezve a papír-műanyag ágyban. A doboz hátulján a Xiaomi matricát találjuk, amivel a gyártó honlapján megtudjuk nézni a termék eredetiségét, illetve a főbb paramétereket találjuk. A leírás szerint A2DP, AVRCP, HFP, HSP Bluetooth 4.1 protokollra képes, hatótávolsága 10 méter, üzemideje zenelejátszással 7 óra és mindezt egy beépített 100mAh teljesítményű akkumulátor üzemelteti, ezen kívül IPX4 védettséggel is rendelkezik. A csomagban találunk egy leírást, egy rövidke USB-MicroUSB végű töltő kábelt és öt pár gumiharangot, amiből egy már a fülhallgatón van. A termék a mérleg teszten nagyon jól vizsgázott, hiszen csak 19 grammot nyom.

A dobozból kiemelve láthatjuk a sport fülhallgatóknál ismert íves kampót, amivel a fülünk mögé helyezhetjük a pántot, így nem fog leesni a fülünkről. Maga az egész fülhallgatót úgy kell elképzelni, hogy egy kábel fut végig a nyakunk mögött, ami összeköti a két gumimembrános hangszórópár házát, ennyi nem több. A fülhallgató driver háza 3,2 x 1,5 x 1 cm, külső része fémből készült, a jobb oldali fülhallgatón elhelyeztek el apró LED-et, ami alig észrevehető kikapcsolt állapotban. Nekem nagyon hasonlít a Mi Band magjának kinézetéhez. Ez a kis apró LED jelzi nekünk fehér színnel, ha bekapcsolt állapotban van a készülék, illetve vizuális jelet ad az eszköz párosításakor, kikapcsoláskor pedig pirosan világít.

 

Olvastad már? DOOGEE Y6C - A 20.000 forintos telefon

20161224171635_80534.jpeg

 

A fém külső részt gumírozott hatású műanyag borítja, majd fut végig a fül mögötti pánt részen, amit felvált a 22.5 cm hosszú sötétszürke színű kábel, aminek jobb felén egy gombos, mikrofonnal ellátott kezelőszerv található. Ezzel vezérelhetjük a zenelejátszást, elindíthatjuk, megállíthatjuk, illetve ez a gomb hivatott a hívások fel, illetve lerakására és ebben kapott helyet a mikrofon is. A jobb oldali fülhallgatón található minden fontos rész, egy + és - jelzésű gomb, amivel a hangerőt tudjuk állítani, illetve hosszan nyomva tartva előre-hátra léptetni a zeneszámokat, illetve itt találjuk egy kis ablak mögött a MicroUSB portot, ahol az eszközt tölteni tudjuk.

 

A Nagy próba

 

Az első használatkor kipróbáltuk, hogy melyik gumiharang lesz a megfelelő, szerencsére volt lehetőség válogatni az öt páros repertoárból. Mivel a fül mögötti tartó rész kialakítása miatt kicsit más szögben áll az ember fülén a füles, mint egy normál vezetékes társa, így meg kell próbálni kinek melyik gumiharang a megfelelő. Az akkumulátorát körülbelül egy óra alatt feltöltöttük. A kábelen található kezelőgombot hosszan nyomva tartva, amíg el nem kezdett gyorsan vilogni a visszajelző LED, összepárosítottuk a telefonunkkal, ami egy számunkra érthetetlen kínai karakterekkel nevezte el magát, de másodpercek alatt kész voltunk az egész művelettel. A csatlakozás sikerét még egy kínai hölgy be is mondta, bár nem értettük, de gondoltuk, hogy azt jelenti sikerrel jártunk. A telefonunkon, a felső menü sávban meg is jelent egy headset ikon, a belső szürke sávjában láthatjuk majd, hogy mennyire merül a fülhallgatónk. Akkor sincs baj, ha más eszközzel használnánk, csak nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot és már összekapcsolhatjuk egy másik eszközzel is.

screenshot_2017-09-12-17-30-37-814_com_android_settings.png

Zenét hallgatni ugyan olyan egyszerű, mint vezetékes társaival. Elindítjuk a muzsikát és hallgathatjuk. A hangja is egész szép, attól tartottunk, hogy valami bibi azért lesz az egészben és ez az a pont, amikor tényleg fontos, hogy melyik harangot használjuk, ugyanis eltűnnek a mélyek, ha nem a megfelelő mellett döntünk. Nincs egy Hybrid hangja, de nem szól rosszul, jobb mint a Piston Basic. Nekem meg kellett mozgatnom a fülemen az egész fülhallgatót, hogy a helyes szögben álljon rajtam. Először furcsa a viselése, de könnyen megszokható. A kábelén találunk egy "Mi" logóval ellátott gyűrűt, amivel kisebbre vehetjük a kábelt, ezáltal nem fog zavarni a mozgása futás közben. A hatótáv hozza a gyári adatokat, nyílt terepen valóban működik a megadott 10 méteres távolság. Az akkumulátor 6.5-7 órát bírt ki nálunk közepes hangerőn használva, tehát hozza a gyártó által ígért adatokat. Ha lemerül egy óra alatt újra maximumra tölthető. Az IPX4-es védettsége miatt nem árt neki, ha alaposan megizzadunk vagy elkap minket az eső, de búvárkodni semmiképp se vigyük magunkkal.

 

És ami a legjobban érdekelt minket, hogy hogyan működik együtt a Xiaomi Amazfit-tel?

 dsc04937.JPG

Mivel annyira meg voltunk elégedve az Amazfit-tel, hiszen kategóriájában a legjobb vétel. Úgy gondoltuk megérdemli, sőt mi is megérdemeljük, hogy ha már van egy kerékpározásra, futásra és egyéb sportok mérésére felkészített óránk, akkor itt az ideje, hogy zenét tudjunk hallgatni edzés közben. Az órára felmásoltunk pár zenét, majd elindítottuk a zenelejátszást a menüből kiválasztva. A play gombra kattintva, azonnal jelezte, hogy beépített hangszóró hiányában értelemszerűen csak Bluetooth-on tud zenét szolgáltatni, így engedélyeztük, hogy felderítse a terepet. Szinte azonnal meg is találta a fülhallgatót és már láttuk is a kriksz-krakszos nevét, a "connect" gombra nyomva pedig már játszotta is a számot. Itt eszközölnénk egy kis kiegészítést az óráról írt cikkhez. A zenelejátszóban a fogaskerékre bökve állíthatjuk be a hangerőséget, amit a fülhallgató gombjaival tovább tudunk erősíteni/halkítani.

Ezután, mivel mindegy, hogy milyen eszközzel párosítottuk össze, mobiltelefonnal vagy okosórával, a fülhallgató kezelőgombjaival válthatunk a zeneszámok között, elindíthatjuk/megállíthatjuk őket és szabályozhatjuk a hangerőt is.

Minket meggyőzött. Ha szeretsz sportolni és sportolás közben zenét hallgatni akár telefonról vagy okosóráról vagy akár bármilyen más eszközről, akkor egy remek választás. Elfelejthetjük a kábelek fűzögetését a ruhánk alá és a madzagok összegabalyodását. A termék a cikk írás elkezdése óta még olcsóbb lett, így aztán tényleg kihagyhatatlan ajánlat. Választható szürke vagy fekete színben, illetve létezik belőle egy mini verzió is, ami még kisebb.

A Xiaomi Bluetooth-os sport fülhallgatót itt tekintheted meg

 

A Mini verziót itt találod

 

A Xiaomi Amazfit órát itt tekintheted meg

Kérheted EU Express szállítással is őket, így nem kell rá vámot fizetni, ezzel sokat spórolhatsz.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8712824646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása