Xiaomi Yeelight RGB LED teszt

2017. október 30. 11:57 - nezdmitrendelszblog

dsc05132.JPG

Az előző tesztünkben volt alkalmunk kipróbálni a Xiaomi Yeelight LED égőt, amit a Minden Ami Xiaomi bocsátott a rendelkezésünkre. Most pedig megnéztük, hogy milyen ugyanennek a LED égőnek a színes verziója. 

 

Kicsomagolás

 

Ahogy az előző verziónál is, itt is egy pont ugyanolyan dobozt kapunk, mint az előd esetében. Megszólalásig hasonlítanak egymásra, egyedül a csomagolás hátulján található információkból tudhatjuk, hogy melyik verzióval is van dolgunk. Jó szokásához híven megint egy fehér dobozt kapunk, viszont a korábbi terméknél is írtuk, hogy fura mód nehéz volt, ez most szinte kétszer annyit nyomott. A korábbi Yeelight 100 grammot, az RGB verzió pedig 175 grammot nyom. Súlyos. 

Ahogy azt már tudtuk, a  papírdobozt kibontva egy szintén papír belsőt találunk, ami rá van hajtogatva az égőre, ami egy kis nylon csomagolásban kapott helyet. Egy kicsi, pár oldalas leírást találunk, amire nincs is nagyon szükség, ha letöltjük a megfelelő alkalmazást. A lámpa mérete 12.00 x 5.50 x 5.50 centiméter, súlya kereken 175 gramm.  Formáját nézve, az égő tetejének végétől a foglalat felé karcsúsodik a kis henger alakú forma, ami egy szürke tokozásban végződik. Rajta csak egy "Yeelight" logót találunk, az ellenkező oldalon pedig a specifikációkat. Itt láthatjuk, hogy 220V-on működik, 9W teljesítményű, a korábbi fehér 8W teljesítményével ellentétben 600lm fényerősségre és maximálisan 1700-6500K közötti színhőmérsékletre képes. Állítható a fényereje, színhőmérsékelte és színei is.

dsc05141.JPG

 

A NAGY próba

 

A Xiaomi által mellékelt leírásban találhatjuk a Mi Home app-hoz szükséges QR kódot, bár mi ezt a lépést  ebben az esetben is kihagytuk és azonnal a Yellight alkalmazáshoz nyúltunk. Véleményünk szerint sokkal könnyebb a használata ezzel az alkalmazással. Bár, aki automatizálni szeretné az eszközeit, azok tényleg a Mi Home appal járnak jobban.  

 

Láttad már a legújabb összegyűjtött akciókat?

 

 

Az előző tesztben leírtuk, hogyan kell összekapcsolni az égőt a telefonnal:

Töltsük le Android vagy IOS rendszerű telefonunkra a Yeelight alkalmazást. Tekerjük be az égőt a foglalatba és kapcsoljuk fel a lámpát. Indítsuk el az alkalmazást, ami pár másodperc elteltével jelezi, hogy egy új eszközt talált. Ahhoz, hogy csatlakozni tudjunk a lámpához be kellett lépjünk a "Mi" fiókunkba. Ha neked még nincs, akkor kb. fél perc alatt létrehozható. Jó dolog, hiszen, ha beléptél a fiókoddal, akkor az addigi összes Yeelight lámpádat vezérelheted. Meg kell adjuk még a lámpának az otthoni WiFi jelszavunkat, hogy felmehessen a hálózatra a telefon nem Bluetooth-on, hanem az otthoni WiFi hálózat segítségével kommunikál és kapcsolódik a lámpához. Ezáltal elhárul az a hiba lehetőség is, hogy le lenne szabályozva egy kis hatósugárra a lámpa vezérlése a házon belül, mint ahogy a Bluetooth-nál ez előfordulhat. Ezzel kész is vagyunk. Az egész lakásból vagy házból, de még a kertből is, ahol még van WiFi kapcsolat, vezérelhetjük a lámpánkat. Ha valamit elrontottunk volna a beállításoknál vagy eddig más alkalmazással használtuk nincs semmi gond. Egymás után ötször fel-le kell kapcsolni a lámpát 1-2 másodperce, ezzel lehet "resetelni", amit villogó jelzéssel ad a tudtunkra. Nagyon menő volt maga a folyamt, amikor kipróbáltam és lehet, hogy sokan csak néznének, amikor meséled, hogy le resetelted az otthoni lámpádat. Ezek után visszaáll alapállapotba és szinkronizálhatjuk bármely eszközünkkel.

Az említett alkalmazás pofonegyszerű és a legújabb frissítésnek hála kibővítették olyan funkciókkal is, mint például a "Room managment", ahol megadhatjuk az alkalmazásnak, hogy a lámpánkat, lámpáinkat melyik szobánkban helyeztük el, így ha több Yeelight termékkel rendelkezünk, akkor csak rá kell bökjünk a telefonunkon a konyha, nappali, hálószoba képére és máris vezérelhetjük az ott lévő fényforrásunkat.

Az alkalmazást elindítva kezelhetjük az eszközeinket, kereshetünk újabb firmware-t, illetve third party alkalmazások használatára is lehetőség van. A kezdőlapon, alul három ikont találtunk, az elsővel sémákat lehet beállítani, hogy az adott szobában milyen fényerő legyen beállítva, illetve a színes Yeelight RGB égő esetében pedig megadhatjuk a kívánt színt is.

A Room felirattal ellátott menüpont, a már említett "Room management", ahol csoportosíthatjuk a lámpáinkat helyiség szerint és külön-külön beállíthatjuk azok fényerejét is. 

1_33.jpg

A Device pontban láthatjuk a telefonunkkal összekapcsolt Yeelight eszközöket. Itt egyenként kezelhetjük őket, illetve beállításokat végezhetünk rajtuk. Egy csúszka segítségével beállíthatjuk a megfelelő fényerőt, de kipróbálhatjuk az előre definiált módokat is, mint például napsütés mód, ilyenkor teljes fényerővel világít. Naplemente, éjszakai mód, születésnapi party mód, itt pirosas árnyalatban váltogatja a színeit. De van még film mód, ahol halvány kéken világít, randi mód, otthon mód, romantikus mód, ahol lilás és pirosas színben váltakozik, ami elsőre csúnyának tűnhet, de még nekem is tetszett. Megmaradt a villodzó mód és a gyertya mód is, ilyenkor pár másodpercenként nagyon lágyan elkezd vibrálni a lámpa, nem is vibrálásnak hívnám, inkább pulzálásnak mint ahogyan a gyertya lángja is meg-meg remeg. 

Ezeken felül van egy "White" és egy "Color" kapcsolónk, ahol beállíthatjuk, hogy a fehér fény meleg vagy hideg fehér legyen, ami baromi jó megoldás, így bármikor átállíthatjuk, épp ami az alkalomhoz jobban illik. A "Color" mód ennek a kibővített változata, ahol az összes szín közül választhatunk, hogy milyen árnyalatokban pompázzon a szobánk.

1_34.jpg

Ha a lámpánkra kattintunk, egy felugró fülön ki-be kapcsolhatjuk, hozzáadhatjuk a kedvencekhez, megadhatjuk, hogy milyen előre definiált alap színekkel világítson, piros, zöld, kék, sárga, lila.

ezgif_com-optimize.gif

A "Color Picker" nagyon ötletes kis dolog, mi csak kaméleon funkciónak neveztük, hiszen ha kiválasztjuk ezt a funkciót, akkor a telefon kamerája által látott képet, illetve a képen kiválasztott rész színét felveszi a lámpa és azzal a színnel világít. Például, ha a "Color Picker"-t kiválasztva ráfókuszálok a szobában lévő növény zöld levelére, akkor a lámpa is zölden fog világítani.

screenshot_2017-10-29-10-59-27-066_com_yeelight_cherry.png

"Music Mode" funkcióval lehetőségünk van házi diszkót csinálni a nappalinkból. A telefon hangszóróját használva változtatja a lámpa színét a zene ütemére.

A "Schedule" pontnál beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon fel és mikor kapcsoljon ki a lámpa. Ezt a sémát el is nevezhetjük, ha többet állítanánk be, nehogy összekeverjük. Megadhatjuk, hogy mikor ismétlődjön, és az elmentett fény sémák közül azt is kiválaszthatjuk, amit korábban beállítottuk. Tehát, ha elmegyek otthonról pár napra, akkor beállítom neki, hogy este 7 órakor kapcsoljon be, majd reggel 6 órakor ki, illetve megadhatom, hogy csak nagyon halványan világítson és ezt ismételje meg minden nap. Este fel, reggel le, este fel, reggel le és így tovább.

Mivel minden lámpát a kapcsolójával helyezünk áram alá, így ha lekapcsoljuk, akkor nem fogja elvégezni azokat a módokat, amiket előre beállítottunk. Ha a kapcsolót felkapcsolva hagyjuk, akkor a telefonunkkal kapcsolhatjuk ki, illetve be a lámpát. Továbbá van egy olyan lehetősége is, amire egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, amit utólag is köszönünk, hogy a "Schedule"-ban beállíthatjuk, hogy milyen állapotban induljon a lámpa, amikor megnyomjuk a kapcsolót. Ezt pont az előbbit küszöböli ki. Megjegyezheti, hogy a legutóbbi fényerővel induljon vagy saját magunk beállíthatunk bizonyos sémákat. Amennyiben viszont egy alacsony fényerőre volt beállítva és nincs kéznél a telefonunk, hogy gyorsan nekiálljunk belépni a menübe és átállítsuk a fényerőt, akkor csak kétszer le-fel kell kapcsolni a lámpát és máris visszaáll az alap állapotba.

Remek lett a Xiaomi Yeelight RGB LED-je, plusz pont jár azért, hogy nem csak különböző színekkel dobhatjuk fel a szobánkat, de még a fehér fénnyel is játszhatunk. Így egyaránt lehet hideg vagy meleg fehér fény a kívánt helyiségünkben.

Érdekes lehet egy teljes ökoszisztémát kialakítani különböző eszközökkel, hiszen rengeteg féle és fajta lámpa megtalálható a gyártó kínálatában és ezeket mind-mind vezérelhetjük a Yeelight alkalmazással.

4_24.jpg

 

 

Ha megtetszett a termék itt megtekintheted.

 

Ha tetszett, egy kattintással meg is oszthatod, hogy más is láthassa

 

Mit vegyünk karácsonyra? - Ötletek az ajándékot keresők számára

karacsony2.jpg

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4713113958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása