Vernee MIX 2 teszt - A telefon, amire az egész világ várt!

2017. november 12. 20:25 - nezdmitrendelszblog

dsc05435.JPG

A Vernee márkát kedvelőkkel együtt úgy vártuk a MIX 2 készülékét, mint a messiást! Érthető is, hiszen ez az első olyan telefonja a gyártónak, ami felveszi a versenyt a harcban a vékony kijelző kerettel szerelt modellekkel és, mint már az előzetes információkat tudva, kevés az esélye annak, hogy vereséget szenved. Kíváncsiság, izgalom és türelem jellemezte azt az időszakot, amikor a csomagot vártuk, hiszen nem egy mindennapi készülék ez. 

Tény, hogy olyan külsőt alkottak a Vernee MIX 2-nek, ami eddig nem volt ismert a gyártónál. Gyönyörű, letisztult lett mind az előlap, mind a hátlap az üveg borításnak köszönhetően. A Xiaomi Mi MIX-el való hasonlóságot le sem tagadhatná.

 

Kicsomagolás

 

A telefon doboza egy lapos, négyszögletes, egy az egyben olyan csomagolásban érkezett, mint amibe a Vernee Mars Pro-t is csomagolja a gyártó. Kissé bordázott textúrájú, amely középen a gyártó logója, illetve egy kék szalag szerű MIX 2 felirat díszeleg. Már ezen a fronton is látszik, hogy a gyártó a magasabb minőséget képviselő szériába helyezi a készüléket, nem az a sima fehér doboz kapjuk, mint a Vernee Thor E esetében. A pakk hátulján, ahol ugyancsak megmaradt ez a tört fehér színvilág, ami jól áll a doboznak, kicsit vintage stílusú lesz tőle, tehát a hátsó részen láthatjuk a főbb információkat. Mégpedig, hogy Helio P25 processzor dolgozik a telefonban, 6 colos 18:9 képarányú 1080 x 2160 FHD+ kijelzőt kapunk, 4 GB memóriát + 64 GB belső tárhelyet, 13 megapixeles hátlapi kamerákat, 8 megapixeles front optikával, 4.200 mAh kapacitású teleppel. Utóbbi támogatja a Quick Charge töltés funkciót, kapunk hátlapi ujjlenyomat olvasót, 4G LTE képes Dual Sim támogatást és Android 7.0 fut a készüléken, a gyártó VOS felületével.

dsc05497.JPG

dsc05498.jpg

A doboz belsejét már inkább neveznénk költséghatékonynak, mint prémium darabnak. Egy fehér műanyag tálcán pihen a telefon. Ezt kiemelve találjuk a plüss elválasztóval bélelt belső részt, ami az itthon is használható fehér színű, EU szabványú 9V/2A gyorstöltésre képes töltőfejet, egy MicroUSB kábelt és egy angol nyelvű leírást tartalmaz, amiben elrejtették a SIM tálca nyitására szolgáló tűt is.

dsc05501.JPG

dsc05504.JPG

Hiába a nagy méretű 6 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelző, a vékony oldalkeretek által egy normál 5.5 colos telefon méretével ér fel a MIX 2. Nem csak a külső lett átlagon felüli, az eddig megszokott formáktól eltérően, hanem azok a hardverek is, amik belekerültek a telefonba.  És ezt a Vernee nagyon jól oldotta meg. Bár jó lett volna egy X25, a P25 helyett. Nem szálltak el az készülék árával, hanem olyan helyre pozícionálták be, ahová a kisebb gyártók sem mindig merészkednek le, ha ilyen minőségű telefonról van szó (a cikk írás pillanatában a készülék 165$-ba kerül).

dsc05309_1.JPG

"Nagyon jól néz ki!"

Súlyra azt mondhatnánk, hogy igazi egyéniség, különbözik az átlagos készülékektől. A fém és az üveg megadja a karakterét és a súlyát egyaránt. A mérlegen 205 grammot nyom a 15.78 x 5.77 x 0.76 centiméter méretű készülék. A rettentően masszív összeszerelés, a felhasznált anyagok és az első kézbevételkor érzett súly, önkéntelenül is kimondatja az emberrel, hogy aztaaa... Nincsenek hézagok, illesztési anomáliák. A kidolgozás remek, az elöl-hátul teljes üveg felület nagyon jó néz ki. Az oldalsó élek íveltek, a sarkak inkább szögletesre sikeredtek, amitől igazán férfias készülék benyomását kelti. A kijelző szélén lefutó éleket nem mondanánk 2.5D-s lekerekítésnek, inkább elvékonyítottak, mint íveltek. A kijelző keret nem láthatatlan, mint ahogyan azt a "kijelző keret nélküli" jelzőből gondolnánk, egyszerűen csak a két oldalsó és a felső keret vékonyított kialakítást kapott, az alsó "vastag" rész pedig majdnem 1 centiméteres lett, ahol a 8 megapixeles optika is helyet kapott. Elöl nem találunk fizikai gombokat, ezt a Vernee szoftveresen oldotta meg. A vékony kerettel szerelt telefonoknál már megszokott, jobb alsó sarokba helyezte el a már említett előlapi kamerát. Sokaknak nem volt egyértelmű, hogy hova is került a hangszóró és az értesítési LED. Ezek ugyanott kaptak helyet, mint minden más telefonban, tehát a kijelző felett osztozik ezen a csekély helyen a hangszóró, a fény és közelségérzékelő és az értesítési LED is.

dsc05335.JPGdsc05333.JPG

A telefon oldala fémből készült, egyedül az alul és felül található vékony íveken áthajló antenna csíkok árnyalata töri meg az összhangot. A felső élen a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozót találjuk, alulra nem az új USB Type-C port került, ami már a Mars Pro-n is debütált, hanem valamilyen oknál fogva megmaradtak a MicroUSB portnál. A csatlakozó mellett öt-öt furatot találunk, a bal oldali a mikrofoné, a jobb oldali pedig a hangszórót takarja. A telefon bal oldalára került a SIM tálca, ahová két darab SIM kártyát vagy egy MicroSD memóriakártyát és egy NANO SIM-et tehetünk. Jobb oldalon található a hangerőszabályzó és a ki/be kapcsoló gomb. A hangerőszabályzó fixen, mereven áll, nagyon jó a nyomáspontja, a ki/be kapcsoló gomb már nem kapott annyira fix rögzítést, de nincs vele semmi baj.

dsc05331.JPGdsc05334.JPG

Hátulra semmi, de semmi nem került. Persze ez nem igaz, de a fekete üveg hátlap miatt annyira letisztultnak tűnik az egész, hogy "szinte" fel sem tűnik a kamera dupla optikája, amiből a fő szenzor egy Sony IMX258, f/ 2.0 rekeszértékkel és 13 megapixeles felbontással, a másodlagos optika egy 5 megapixeles szenzor. Mellettük a dupla LED-es villanó kapott helyet, alatta pedig a kör alakú ujjlenyomat olvasó, ami szinte 10/9-es működésével nagyon szuperül sikerült. Egy kicsit talán lassabban old fel, mint amit a Xiaomi épített bele az 5X-be, de nem fogunk megőszülni, mire beenged a telefonunk a menübe. Inkább csak pár tizedmásodpercben mérhető az a késleltetés, amikortól az ujjunkat ráhelyezzük az olvasóra és a készülék felold.

dsc05455.JPG

 

A NAGY próba

 

Amiről talán nem sokan ejtettek eddig szót, azok a kijelző sarkai. Az kijelző széleiről sok szó esett és tényleg nagyon jól néz ki ez az elvékonyított forma. Nem egy szögletes megoldással találkozunk, mint minden átlagos telefonnál, viszont a MIX 2 IPS paneljének sarkai le lettek kerekítve, ami lehet, hogy elsőre sokaknak nem tűnik fel, de jól néz ki. A kijelző gyönyörű szép, a fényerősséggel nyári napsütésben már gondok lehetnek, egy kicsit fényesebbre is állíthatták volna. De valószínűleg egy szoftverfrissítés orvosolni fogja a problémát, hiszen a minimum fényerő levételénél a csúszka felétől már nem szabályozza le a fény erősségét és így a minimum beállítás sem az igazi. Így az esti olvasás zavaró lehet a világos panel miatt. Ettől eltekintve a kép, amit megjelenít ez a 1080 x 2160 pixeles kijelző, mint  ahogy az várható volt, szemkápráztatóan éles.

A Vernee jó kapcsolatot ápol a MediaTek-kel, eddig is az ő processzoraikat használták, most sincs ez másként. A megfelelő sebességről egy nyolc magos, 64 bites MTK6757CD, azaz Helio P25 gondoskodik, aminek maximális órajele 2.5GHz. A grafikus meghajtásért a Mali T880 felel. Memóriából sem kapunk keveset, 4 GB-al gazdálkodhatunk, a tárhely mérete 64 GB, amit természetesen memóriakártyával tovább bővíthetünk. A belső tárhelyből az első bekapcsolást követően 50GB használható fel. Ha ezt keveselnénk, akkor lehetőség van rá, hogy MicroSD kártyával bővítsünk, egészen 128GB-ig. A 4GB memória áldása, hogy több alkalmazás egyidejű futtatása mellett sem kell aggódnunk, hogy ha átváltunk egy másik alkalmazásra, az nem fogja újra tölteni magát, amint visszalépünk. Szinte minden elfér a RAM-ban, hogy egy szempillantás alatt onnan folytassuk a munkát, ahol abbahagytuk.

dsc05457_1.JPG

A MediaTek Helio P25 a Snapdragon 625 szintjén mozog, szinte azonos pontszámokat hozott a Xiaomi Mi 5X-el, egyedül a Geekbench többszálas tesztjében szerepelt gyengébben. Antutu-ban 62612 pontot kaptunk, a GFXBench T-Rex tesztje, pedig 19 FPS-el futott le.

 

Vernee MIX 2

Xiaomi Mi 5X

Elephone P8

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

MediaTek Helio P25

2160 x 1080

Snapdragon 625

1920 x 1080

MediaTek Helio P25

1920 x 1080

Snapdragon 650

1920 x 1080 

Antutu

62612

63332 

65641

76659

Geekbench Single/Multi Core

868/3194

886/4329 

810/3516

1464/2798

Epic Citadel

High Quality

Ultra High Quality

59.9 FPS

42.5 FPS

59.9 FPS 

49.9 FPS

46.3 FPS

59.9 FPS

GFXBench T-Rex

 19 FPS

18 FPS 

23 FPS

33FPS

 

Játékok közül a GTA San Andreas-t próbáltuk ki, amiben minden beállítást maximálisra állítottunk, de így is simán futott a játék. Real Racing 3, Modern Combat 5 meg sem kottyan neki.

A telefon alján lévő hangszóró nem recseg, nem torzít. A Xiaomi Mi 5X-el összehasonlítva elmarad tőle hangerőben és kevesebb benne a mély hang is. Hívásnál a vonal másik végén lévő fél jól hallott minket és nálunk sem volt probléma, bár azért a Xiaomi itt is jobban szerepel. Rossz összehasonlítás ez a beszélgetési hangszórót nézve, hiszen a Mi 5X nem vékony kerettel ellátott készülék, tehát itt nem kellet be passzírozni erre a kis helyre egy hangszórót, de nagy probléma nincs vele. A GPS gyorsan talál jelet és ismeri a GALILEO és GLONASS műholdakat is. A Bluetooth verziója 4.0 és a 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is remekül boldogul. Szerencsére támogatja a magyarországi B20-as LTE-it is, így erre sem lesz gondunk.

dsc05452.JPG

A készüléken Android 7.0 fut a gyártó saját VOS (Vernee OS) felületével, természetesen választható a Magyar nyelv is, a biztonsági hibajavító csomag dátuma 2017. Augusztus 5. és támogatja a az osztott képernyős módot is.

1_46.jpg

 

Kamera

 dsc05456.JPG

A kéttónusú LED villanó melletti hátlapi kamerák felbontása 13 és 5 megapixel. Nem olyan rég kezdett el szinte alapkövetelmény lenni a mobiltelefonokban a dupla optika, amellyel bokeh effekttel ellátott képet lehet készíteni. Kipróbáltuk, hogy mit csinál a telefon, ha letakarjuk a másodlagos lencsét, vajon megszűnik az elhomályosítás? Amire gondoltunk, beigazolódni látszott, bár a készülék azonnal jelezte, hogy a lencse le van takarva, a kép így is ugyanúgy készült el, mintha mind a két lencsét használtuk volna. Tehát ez a feature csak egy szoftveres utófeldolgozás. Kapunk Face Beauty módot, itt van nekünk a Blur, amivel az előbb említett bokeh effektel ellátott képeket készíthetjük, Mono a fekete-fehér képekhez, panoráma és a Pro mód, ahol választhatunk az előre beállított módok közül, illetve manuálisan állíthatjuk az ISO-t és a fehéregyensúlyt. A beállítások között bekapcsolhatjuk a HDR-t és a másodlagos optika által lehetőség van 2x zoomra, ami inkább tűnik digitálisnak, mint optikai nagyításnak, hiába nevezzük az egyiket tele lencsének.

screenshot_20171111-142723.png

A kamerával készített normál képek élessége teljesen rendben van. A világos részek hajlamosak kiégni és szép számmal találkozhatunk kromatikus aberrációval. Videót maximálisan Full HD felbontásban vehetünk fel, 15mbps bitrátával. Sajnos optikai képstabilizátort feláldozták a költségtakarékosság oltárán.

 

img_20171107_133027.JPG

img_20171107_133047.JPG

img_20171107_133020.JPG

img_20171107_133002.JPG

 

A MIX 2-be épített akkumulátor 4200mAh kapacitású, ami szerencsére támogatja a gyorstöltést. A mellékelt 9V/2A-es töltővel villám gyorsan, 1.5 óra alatt 10%-ról maxra tölthetjük az akkumulátort, ami nagyon jó eredmény. Körülbelül 5-5 1/2 óra kijelzőidő hozható ki belőle, nem hiába, kell az energia a méretes 6 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelzőnek.

Hogy milyen lett a Vernee MIX 2? Külsőre 10/10, csodásan néz ki meg kell hagyni. Egyedüli fájó pont, hogy a kamerára kicsit jobban rágyúrhattak volna a Vernee-nél, de akinek ez nem annyira szempont, az biztosan meg lesz elégedve az idei év talán legjobb vékony kijelzőkeretes címét elnyerő készülékkel. Ha kíváncsi vagy, melyek azok a hasonló telefonok, amiket mi is használnánk, olvasd el ezt a cikket.

A készülék fekete és kék színekben kapható és nemrég feltűnt a GB kínálatában egy 6GB memóriával szerelt verzió is!

Ha tetszett a Vernee MIX 2, a telefont itt tekintheted meg

Kérheted EU Express szállítással is, így nem kell áfát/vámot fizetned.

 

Tetszett a cikk? Egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr813136886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barna70 2017.11.16. 10:50:40

Német tesztben hazugságnak írják az aku méretét, rá tudnál mérni Accu​Battery - Akku apk. val, vagy más programmal ? köszi

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.11.16. 16:16:50

@barna70: Szia! Az AccuBattery a kezdésnél 3000mAh kapacitást jelez, aztán jelzi, hogy nem tudja felismerni a pontos méretet...

barna70 2017.11.17. 19:32:53

@nezdmitrendelszblog: Az AIDA64 3000mAh ír ki akura azt írják

jeriba zammis 2017.11.23. 14:47:55

Nálam nagyon gyenge a wifi chip, az Oukitelem lealázza. Ráadásul alig hallom a túloldalon beszélőt, aki viszont engem tökéletesen hall. Lehet, h visszaküldés lesz.

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.11.23. 20:46:00

@jeriba zammis: Nálunk a beszédhangszóróval nem volt baj. A másodlagos hangszóró az gyengébb, mint vártuk, azt írtuk is a cikkben. Mire gondolsz, hogy nagyon gyenge a wifi? Távolról más telefon még veszi, ez nem? Vagy házon belül lassú rajta a net?

bojkovska 2017.12.13. 21:10:05

Nem talalok hozza leirast a sim kartyat hogy kell betenni latom a tut. A ket vedofoliat hogy kell feltenni mast erdemes feltenni? Koszi Bojkovska

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.12.13. 22:02:48

@bojkovska: A tűvel kell az oldalt lévő SIM kártya tartó tálcát kinyitni. Csak be kell nyomni a tűt a SIM tálcán található nyílásba és az kiugrik. Nekünk már gyárilag fel volt helyezve a fólia.

rockjano 2017.12.29. 16:15:42

A GPS másnak is olyan szar mint nekem...alig talál meg valamit...

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.12.30. 13:35:18

Elvileg a Vernee kiadott egy frissítést, ami lehet, hogy még nem jelent meg OTA-n keresztül, hátha ez javítja majd a problémát.

rockjano 2017.12.30. 22:22:28

Feltettem a legújabb frissítést 1,7 giga GPS pont olyan szar amilyen volt...gyakorlatilag használhatatlan. És ez nagy gond mert akinek vettem navigálna vele...na ezzel nem fog... teljesen használhatatlan...

Amúgy szép meg jó meg gyorsan tölt, ha valakinek kell áron alul szóljon... (lesz még hozzá egy gyönyörű bőrtok is... :-(

Tibor Banyár 2018.01.09. 21:52:56

Nekem pro van(6GB) és minden app köztük a ként említettek is 4200ra írják és jól is bírja nem úgy néz ki mit egy kisebb. Az egyetlen bajom azon felül hogy szinte senki nem moddol 6GBos verziót, és nem egyezik a rom az hogy a kamera brutal szemét. Elvileg javított a 1215 hát nekem nem, vakuval egy csomó idő az exponálás és totál akadozik a focus miatt. Egyedül a snap camera appot tudtam valamennyire beállítani de nem az igazi az sem.

Kmami 2018.03.08. 19:05:35

Sziasztok. Amikor csörög a telefon,a felület sötét marad nem tudom felvenni csak ujjlenyomat ,fentről lehúzom és akkor látom. Rá koppintok és fel tudom venni. Újra indítottam,lemerítettem,de semmi változás. Ezt azután kezdte el ,hogy vettem az autóba kihangosítót,de lehet hogy ez nem számít.
Kérlek segítsetek ha tudtok.Előre is köszi. Decemberben óta van meg.

Kmami 2018.03.09. 15:43:32

@nezdmitrendelszblog: Köszönöm a segítséget.,megpróbálom a visszaállítást. Jelzem az eredményt.

Kmami 2018.10.17. 17:01:08

Egy éve használom,kiváló. Csak beállítási problémám volt,de ez én gyengeségem .Szép gyors és nem hibázik mint az elődje, samsung s6 edge 140.000 Ft-ért.
süti beállítások módosítása