Összeválogattuk milyen kiegészítőket használnánk mobiltelefonunkhoz - Avagy, a kötelező tartozékok és azon is túl

2017. december 12. 06:38 - nezdmitrendelszblog

Akinek mobiltelefonja van, legyen az nő vagy férfi, idős vagy fiatal mindenki használ valamilyen kiegészítőt. Töltőt, töltő/adat kábelt, telefon tokot, autós tartót és még sorolhatnánk, hiszen ahány ház, annyi szokás, szokták volt mondani. Mindenkinek más és más teszik és különböző kiegészítőkre van szükségünk. Így szétnéztünk és összeállítottunk egy olyan listát, amiket nem csak mi használnánk szívesen, de nyugodtan tudnánk ajánlani másoknak is.

Az elsődleges szempont, ha valakinek van egy mobiltelefonja, akkor azt tölteni kell. Igen ám, de mi van akkor, ha a készülékünk mellé kapott töltő már nem működik vagy esetleg elvesztettük? Ilyenkor jön a képbe egy másik beszerzése.

 

 

BlitzWolf QC3.0 kompatibilis töltő

 

dcc69f8b-ad5a-4597-c8f0-949144207ac8.jpg

BlitzWolf A BW-S5 gyors töltést támogató chipje nem csak a QC3.0 (Qualcomm Quick Charge) gyors töltésű technológiát támogatja, hanem kompatibilis a QC1.0, 2.0 és 3.0-val is. Továbbá kompatibilis az Apple, Samsung, LG, SONY, Motorola, Nokia, BlackBerry, HUAWEI, Xiaomi, HTC, Meizu, Lenovo, Letv , OnePlus készülékekkel is. A Power3S technológia azonosítja az elektronikus eszközt, és meghatározza a töltés erősségét, így az nem tesz kárt a telefonunkban. Lehetőség van 3.6-6.5V ~ 3A, 6.5-9V ~ 2A és 9-12V ~ 1.5A közötti áramerősség leadására, így USB portján keresztül legyen az MicroUSB-s, Type-C vagy Lightning csatlakozójú, megfelelő áramerősséggel fogja azt ellátni. A BlitzWolf frissítette a termék leírását, miszerint 100%-os biztonsággal használhatjuk a DJI Spark drón töltésére is.

 

A BlitzWolf BW-S5 töltőt itt tekintheted meg

A BlitzWolf BW-S9 töltő mellé kapsz egy 2.4A-t átvivő USB kábelt is

 

És mi van akkor, ha nem csak egy eszközt szeretnénk tölteni egyszerre, hanem kettőt vagy akár négyet? Erre is van megoldás, a Blitzwolf 2 és 4 portos töltőjével, amelyeket ugyanazokkal a tulajdonságokkal láttak el, mint a fent említett töltők esetében.

 

Láttad már a mai napra talált akciós termékeket?

akcio_kereso_27.jpg 

 

BlitzWolf BW-S6 két portos töltő

 

e4ab6d72-4664-4074-a577-e694e4f6a185_2.jpg

 

A két portos töltőt itt tekintheted meg

A négy portos verziót itt tekintheted meg

 

 

Kábelek

 

aa5d40b9-c969-4d44-bae7-0f253ec6f257.jpg

Nagyon fontos, ha van egy jó minőségű töltőd, akkor ahhoz, hogy a megfelelő árammenyiséget le tudja adni a telefonnak, azaz ne teljen 3 órába, amíg feltölt a készüléked, megfelelő kábel szükséges hozzá. A BlitzWolf töltőnk mellé beszereztünk a gyártó kábeleiből is. Nem volt nehéz döntés, hiszen a megbízható töltő mellett nem lőttünk mellé a kábelekkel sem. Ebből is több fajtát említhetünk. Vannak a szokásos MicroUSB és USB Type-C végű modellek, de ezekből létezik erősebb, nagyobb igénybevételt is kibíró harisnyázott modellek. Több méretben is kaphatóak, 1 és 1.8 és 2.5 méter hosszú verzió is létezik belőle. Így, aki töltés közben az ágyból szeretné a telefonját használni, annak a 2.5 méter hosszú kábel minden igényét ki fogja elégíteni

MicroUSB végű kábel 1 méteres,1.8 méteres és 2.5 méteres

USB Type C végű kábel 1 méteres, 1.8 méteres és 2.5 méteres

Lightning csatlakozós kábel 1 méteres és 1.8 méteres

 

 

Külső akkumulátor

 

Külső akkumulátorból sok minőségi darabot ismerünk. Segítségével nem kerülünk bajba akkor sem, ha úton vagyunk és nem tudjuk feltölteni a telefonunkat fali töltőn keresztül. A megbízható külső akkumulátorok, mint például a Xiaomi termékei képesek többször feltölteni a készülékedet, méghozzá úgy, hogy ha a telefonod támogatja a gyorstöltési funkciót, akkor egy ilyen típusú külső akkumulátorral villámgyorsan telepumpálhatod elektronokkal.

20170613151105_93968_eredmeny_eredmeny.jpg

A külső akkumulátorok leggyakoribb kapacitása 5000, 10000mAh, de léteznek 20000mAh teljesítményűek is. Kiviteltől függően egy vagy akár több eszközt is képesek tölteni. Az egyik legismertebb Xiaomi power bank, a vékony kialakítású 10000mAh kapacitású példány, ami fel van készítve a gyorstöltés funkcióra is. Ára is kedvező, hiszen csak 14.99$-ba kerül.

A Xiaomi 10000mAh teljesítményű akkumulátorát itt tekintheted meg

Természetesen nagyon sok kapacitású verzió létezik, ezeket itt tekintheted meg

 

 

Autós telefon tartók

 

Természetesen ez a kategória sem egy csoportot fed le, ahogyan az előzőek sem. Nagyon nehéz felsorolni mindet, de talán a Xiaomi-t itt is ajánlhatnánk, hiszen minőségi termékeket készít. Ki-ki más és más típust kedvel. Van aki a szélvédőre felhelyezhető verziót szereti, van aki a szellőzőrácsra felhelyezhetőt preferálja.

20170424143034_93483_eredmeny.jpg

Xiaomi ROIDMI az utóbbit képviseli. A megvásárolt csomagban kapunk egy a telefon hátuljára vagy ha éppenséggel tokot használunk, akkor a tok és a telefon közé felhelyezhető mágneses lapot, amivel "odatapadat" a szellőzőrácsra felhelyezett konzolhoz. Így szinte szabadon van a készülék és bármilyen irányba forgathatjuk. 

A Xiaomi ROIDMI termékét itt tekintheted meg

Természetesen itt is nagyon sok verzió létezik, amiket itt tekinthetsz meg

 

 

Szelfibot, tripod állvány

 

A telefont használók és a fotózni vágyók igényeihez szabva, ki kell emelni a kis tripod állványokat és a szelfi botokat. A kettő együttesében szinte verhetetlen a Xiaomi terméke, ami egy olyan három lábú állvány, amin elhelyezhetjük a telefonunkat, így könnyedén készíthetünk csoportképet, illetve fényképeket, akár hosszú záridővel is.
1512697559544946_eredmeny_eredmeny.jpg

A Xiaomi termékének különlegessége, hogy a szelfibot nyele szétnyitható, így könnyedén felállítható, illetve a teleszkópos résznek köszönhetően ki is tolhatjuk a telefon tartó részt. A nyélbe beépítettek még egy kivehető Bluetooth távirányítót is, amivel Android és iOS rendszerű telefonunkkal készíthetünk képek távolról, akár 10 méter távolságból.

A terméket itt tekintheted meg

Itt is rengeteg más fajta termék létezik, amiket itt tekinthetsz meg

 

  

 Vezeték nélküli töltés

 

Az utóbbi idők trendje. Bár sok mobiltelefon már régóta támogatja ezt a funkciót, az Apple még csak most építette bele készülékébe. A vezeték nélküli töltéshez szükség van egy ezt a funkciót támogató telefonra, illetve egy töltő padra. Ha a készülék nincs felkészítve erre a töltési módra, de mindenképp szeretnénk ezt a lehetőséget használni, akkor a legegyszerűbb mód, ha beszerzünk egy, a telefonunk hátulja és a tokunk közé felhelyezhető QI kompatibilis panelt. Ilyet találhatunk MicroUSB porttal és USB Type-C-vel ellátottat is, amihez mellékelik a töltés leadásához szükséges padot is.

1512725545090976858_eredmeny.jpg

Ha a telefonunk rendelkezik beépített QI vevővel, akkor már csak egy töltőpadra lesz szükségünk. Ebből jó választás lehet a TOCHIC terméke, ami a gyorstöltést támogatva, akár 10W teljesítményt is képes felvenni az adaptertől, hogy ezt vezeték nélkül tovább adja a telefonnak. Ezzel a lehetőséggel elhárítható a vezeték nélküli töltés nagy problémája, az alacsony áram leadás. Így majdnem olyan sebességgel tölthetjük fel a készülékünket, mintha a fali gyorstöltőt használnánk.

A terméket itt tekintheted meg

A további termékeket itt tekintheted meg

 

 

Ha telefon, akkor zenehallgatás

 

Nagyon sokan használjuk a telefonunkat zenehallgatásra és sok esetben a gyártók által mellékelt fülhallgatók nem túl jó minőségűek, persze vannak kivételek. Ezen a téren is szétnéztünk, hogy mi lenne a legmegfelelőbb megoldás egy zenekedvelő számára. Rengeteg-rengeteg hosszabbító, átalakító a mostanában használt csatlakozókról, amelyik telefonokról lehagyták a gyártók a szabványos jack kimenetet. USB Type-C és Lightning-Jack átalakító. Szó szerint Dunát lehetne rekeszteni ezekkel a kiegészítőkkel, a szó pozitív értelmében. A választás nagyon nehéz, hiszen rengeteg remek versenyző van, de egyet kiemelnénk, ami ár/érték arányával is kiemelkedő. Ez pedig nem más, mint a Xiaomi Mi IV Hybrid fülhallgatója.

20170224145657_77093_eredmeny_1.jpg

A Xiaomi Hybrid annak köszönheti a nevét, hogy a fülhallgató egy hibrid felépítésen alapszik, ahol egy dinamikus és egy armatúrás meghajtó kapott szerepet. Mi is kipróbáltunk és nagyon megvoltunk vele elégedve. A hangvető cső 45 fokban el van forgatva a driverhez képest, így kényelmesebb  a viselése es egy kis helyet is spóroltak vele. A fém borítású hangkeltők végét egy kis műanyag védi a sérülések ellen és vezeti a szimmetrikus kábelt. Onnan egy gumis borítást kapott, ami szintén óvja a kábel megtörése ellen, amely a fém recézett textúrájú hangerőszabályzóig fut, ami jobb oldalon kapott helyet. Onnan pedig harisnyázott borítást kapott, egészen a szintén fém fejű, aranyozott jack csatlakozóig. Nem hiszem, hogy gond lehet a kábel hosszával, hiszen 1.25 méterrel gazdálkodhatunk. 

A terméket itt tekintheted meg

Persze sokkal több termékből lehet válogatni, mindenkinek a saját igénye szerint

 

Lehetne még folytatni a listát napestig... Lehet, hogy készítünk még egy második részt is. Olyan sok termék és termékkategória létezik, a gyártók olyan széles palettával rendelkeznek, hogy mindegyiket bemutatni, szinte lehetetlen. Azért reméljük, tudtunk egy kicsit segíteni, ötletet adni, ha épp egy kiegészítő beszerzésén gondolkodtál.

 

Ha tetszett a cikk mondd el másnak is. Egy kattintással megoszthatod.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4013450279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása