Heti szemezgető 52.

2018. január 13. 07:41 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

Pár napja írtunk róla, hogy három darab Xiaomi telefon elérhetővé vált Európai raktárból, ami azért fontos, mert eddig erre nem volt példa, és nem csak EU raktár, de még támogatják az itthon is használt B20-as 4G-t is. Ezen felül így már elhárul az a hátrány is a szállításkor, hogy áfát vagy vámot kelljen rájuk fizetni, hiszen mivel EU-s országból érkeznek, mentesek ezen adók alól.

A tönkrement memóriakártyánk helyett beszereztünk két másikat, így azt is kipróbáltuk és megérkezett az új kis méretű laptopunk, a YEPO 737A, amit még novemberben rendeltünk meg, de az EU Express gondok miatt csak most érkezett meg, viszont ugyanúgy áfa és vám mentesen. Kövess minket Instagramon is, hiszen a teszt folyamatáról itt tájékozódhatsz.

 

 

TOCHIC Qi 10W vezeték nélküli gyorstöltő

 

1512725545090976858_eredmeny.jpg

Ha a telefonunk rendelkezik beépített QI vevővel, akkor már csak egy töltőpadra lesz szükségünk. Ebből jó választás lehet a TOCHIC terméke, ami a gyorstöltést támogatva, akár 10W teljesítményt is képes felvenni az adaptertől, hogy ezt vezeték nélkül tovább adja a telefonnak. Ezzel a lehetőséggel elhárítható a vezeték nélküli töltés nagy problémája, az alacsony áram leadás. Így majdnem olyan sebességgel tölthetjük fel a készülékünket, mintha a fali gyorstöltőt használnánk. És most 10.99$-ba kerül.

A töltő adatlapját itt nézheted meg

 

__________ 

 

Teclast F6 Pro

 

1513935599680106_eredmeny.jpg

A Teclast F6 Pro egy kivételes kis gép a maga nemében, hiszen nem a szokásos Intel Celeron N3450-es processzorral szerelték fel, hanem egy kicsit komolyabb Intel Core m3-7Y30 CPU-t kapott. A gép kecses, vékony és mindezek mellett könnyű, azért, hogy jól mutasson, alumínium házba öltöztették. Mérete 31.50 x 20.80 x 1.60 cm, súlya 1.33 kg.

A gép kijelzője egy 13.3 colos IPS panel 1920 x 1080 pixeles felbontással. És ez még nem semmi, nem csak egy sima kijelző, hanem érintés érzékeny és ellátták egy olyan tulajdonsággal, hogy 360 fokban kihajtható, tehát a gépet laptopként és táblagépként is használhatjuk. Processzorból egy Intel Core m3-7Y30 CPU-t kapott, aminek alap órajele 1GHz, így nagyon energiatakarékos, de turbo módban, egészen 2.6GHz-ig képes felpörögni.  A megjelenésről egy Intel HD Graphics 615  gondoskodik. Memóriából 8GB-ot kapunk, ami sok mindenre elég és a belső tárhelye miatt sem kell szégyenkezni, hiszen egy 128GB-os SSD áll rendelkezésünkre. Természetesen utóbbi tárhelyet könnyen bővíthetjük a gép alján található M.2 slot segítségével. Ellátták Bluetooth 4.2-vel és 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is.

Csatlakozó fronton is szépen el vagyunk eresztve. A gép bal oldalán Találhatunk egy USB Type-C portot, HDMI és USB 3.0 csatlakozót. A jobb oldalra került a tápcsatlakozó, 3.5mm-es fülhallgató kimenet, USB 3.0 port, MicroSD foglalat és a bekapcsoló gomb, ha a kijelző teljesen hátra van fordítva, akkor is könnyedén ki/be kapcsolhatjuk a gépet. A gépen angol kiosztású billentyűzet található és kapunk hozzá egy angol nyelvű Windows 10 rendszert, amit az Update-ből magyarosíthatunk.

Jó hír, hogy a terméket EU Express szállítással is rendelhetjük, így nem kell áfát/vámot fizetnünk. Az akció ideje alatt 449$-ba kerül.

Ajándékot is kapunk hozzá, mégpedig egy 46$-os csomagot teljesen ingyen, amiben egy toll az érintő kijelzőhöz, egy vezeték nélküli egér és laptop táska kapott helyet. Ezt a csomagot a rendelésnél kell látnod a gép mellett.

A Teclast F6 Pro laptopot itt tekintheted meg

 

 __________

 

Maze Alpha X

 

1510908412946058_eredmeny.jpg

Az Alpha X kijelzője egy 6 colos FHD+ 2160 x 1080 pixel felbontású Incell panel, amit az LG szállít. A Maze a MediaTek processzorait használja, az X-be egy Helio P25-ös processzor került, aminek sokan örülhetnek, hiszen nem annyira energia éhes, mint az X25, de azért van benne erő. A Helio P25 egy 16nm-es gyártástechnológiával készített, nyolc magos, 64 bites processzor, aminek 4x2.5GHz ARM Cortex-A53 és 4x1.4GHz-es ARM Cortex-A53 magjai vannak. Ezt támogatja meg a grafikus feladatokért az ARM Mali-T880 MP2.

Memóriából 6GB LPDDR4X RAM-ot pakoltak bele, mellé pedig 128GB tárhelyet kapott, és még itt van nekünk a MicroSD-s bővíthetőség lehetősége is, amivel +256GB-ot kaphatunk. Az előlapra egy 8 megapixeles kamera került, a hátlapon pedig egy 16 megapixeles OV16880-re cserélték a korábbi optikát. Nagyon jó dolog ugyancsak, hogy az eszköz dual SIM képes és támogatja a magyarországi B20-as frekvenciát is, így maradéktalanul élvezhetjük a 4G áldott hatásait itthon is. A hátlap alá épített akkumulátor kapacitása 3900mAh, amit az USB Type-C porton keresztül tölthetünk, viszont jó hír, hogy emellett meghagyták nekünk a 3.5-es fülhallgató csatlakozót is. Szinte semmire sem lehet panaszunk, a/b/g/n/ac-s Dual band 5GHz-es WiFi és 4.1-es Bluetooth-t kapunk és a GPS támogatja a GLONASS, BeiDou műholdakat is. Az NFC-t viszont itt is lehagyta a gyártó. 

A 6/128GB-os Maze Alpha X-et itt tekintheted meg

 

 __________

 

LEPIN játékok

 

lepin.jpg

Most lehet, hogy sokan csak néznek, hogy mi az a LEPIN. Én is csak pislogtam, amikor először meghallottam. A LEPIN a kínaiak LEGO-ja. Tudjuk nagyon jól, hogy a kínaiak mindent lemásolnak, ez nem kerülhette el gyermekkorom egyik kedvenc játékát sem. Amiben különlegesek tudnak lenni, hogy szinte mindent lemásolnak, amit az anyacég megjelentet, csak, hát jóval olcsóbban. Ami azért nem mindegy, hogy mennyibe kerülnek egyes LEGO szettek.

Most szereztünk hozzá akciós kupont is, így bármelyik szettet választod 15% kedvezményt kapsz rá. Kód: YYMLEPIN

A LEPIN "LEGO"-kat itt tekintheted meg

 

 __________

 

 Vernee Active

 

1512359829552871_eredmeny.jpg

A kínai Vernee cég választéka egyre széleseb. És ha a vállalat költségvetése jelenleg nem teszi lehetővé az igazi zászlóshajó telefonok kiadását, amelyek versenyezhetnek a piacvezetőkkel, akkor a megoldást egy másik területen kell megtalálni. Ez volt az IP68 szegmens.

A fém és a polikarbonát kombinációja uralja a készüléket, amelyen még így is megtalálhatjuk az ujjlenyomat olvasót. A készülék hátsó része ergonomikus és szénszálas hatással díszített. A kijelző egy 5,5 colos FullHD-panel a JDI műhelyéből. A nyolc magas MediaTek MT6757T processzor, 6 GB RAM és a Mali T880-MP2 kombinációja teszi megfelelővé a mindennapok használatára. Belső tárhelye 128GB, ezt MicroSD-vel tovább bővíthetjük,

A hátlapra egy 16, az előlapra egy 8 megapixeles optika került és természetesen nem maradt le a hátlapi ujjlenyomat olvasó sem. Akkumulátora 4200mAh-os kapacitású és támogatja a MediaTek féle gyorstöltési funkciót is.  USB Type-C portot kapunk, az LTE, az NFC, az OTG sem maradt ki a készülékből és támogatja a 800MHz-es magyarországi LTE-t is. De a leg különlegesebb funkciója az IP68-as védettség, így válik a készülék vízállóvá. Egyebek mellett működőképes marad -30 és +60 között is. 

A készüléket itt tekintheted meg

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy más is elolvashassa.

 

  

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6413570799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása