Kínai telefonok nyomában - Ha megveszem Kínából, itthon is működni fog?

2018. február 14. 09:00 - nezdmitrendelszblog

kinai_telefonok_nyomaban.jpg

Sokszor kapunk olyan kérdéseket, hogy azokat a telefonokat, amiket a külföldi webáruházakban megvásárolhattok, azokat lehet idehaza is használni? A válasz röviden: igen. Most megpróbáltuk röviden, érthetően összefoglalni két olyan tényezőt, amikből a legtöbb kérdést kapjuk.

Egy telefon vásárlásakor nagyon sok mindent figyelembe kell venni, de a legelső szempont mégis csak az ár. Van, akinek nagyon fontos, hogy milyen gyors a benne lévő processzor, sok memória legyen benne, hogy egyszerre rengeteg alkalmazást tudjunk futtatni és közben mégsem lassuljon le a készülék. De egyeseknek a nagy, magas felbontású kijelző a fontos. Vagy talán épp ellenkezőleg és te is egy olcsó, de használható mobiltelefont szeretnél magadnak. Egy biztos, felhasználói szemszögből mindenkinek az a fontos, hogy azokat a frekvenciákat is támogassa a leendő készülék, amit a magyarországi mobilszolgáltatók is használnak, hiszen hiába van egy szuper telefonod, ha azt épp nem tudod használni.

 

 

Amit valószínűleg sokan nem tudnak, hogy ha külföldről vásárolsz telefont, az egyik fontos szempont, hogy megnézd támogatja-e azokat a mobilhálózatokat, amiket idehaza használnak a szolgáltatók. Én is futottam bele jó pár évvel ezelőtt nem is egyszer olyan készülékbe, ami teljes mértékben megfelelt az igényeimnek, erős processzor, sok memória, gyönyörű kijelző, de amikor nem otthon használtam, hanem lementem vidékre, akkor szembesültem vele, hogy az internetem sebessége csiga lassú lett. Ha te is találkoztál már ezzel a problémával, akkor az azért lehet, mert ezek a telefonok nem főként az európai piacra készültek.

Egyes kisebb gyártók a „nagy” piac megszerzése érdekébe már régóta úgy készítik a készülékeiket, hogy azok a támogatott frekvenciák közül, szinte az egész globális piacot lefedje.

Mivel a világ, szinte minden részén használják az 1800MHz-es frekvenciát, talán kivéve az USA és Kanada, ezért nálunk, Magyarországon is, a nagyobb népsűrűségű helyeken (pl. Budapest), szinte minden mobilszolgáltató az 1800MHz és 2600MHz-es adótornyokat telepítette. De a ritkábban lakott településeken a 800MHz-es adótornyok kerültek kiépítésre. Ezért fontos, hogy ha nem a fővárosban élsz, illetve sokat ingázol vidékre, akkor olyan készüléket kell keresned, ami támogatja a 800MHz-es, más néven B20-as frekvenciát is. Ez nem csak azért fontos, mert gyors LTE kapcsolatot kaphatsz cserébe, hanem mert, ahol csak ilyen tornyokat építettek ki, csak a B20-as hálózaton tudsz majd használható sebességgel internetezni vagy a csiga lassúságú EDGE-n.

Lehet, hogy hallottad már, hogy a feltörekvő és egyre nagyobb felhasználótábort elérő Xiaomi korábbi készülékei is ezektől a hibáktól szenvedtek. Illetve nem szenvedtek, csak egyszerűen nem az európai piacra szánták őket, ahol más frekvenciákat is használnak a távközlésben. Szerencsére a gyártó felismerte, hogy ha terjeszkedni szeretne, akkor a készülékeit olyan frekvenciákon is kommunikáló képessé kell tennie, amivel szinte bárhol hátrányok nélkül indíthatunk és fogadhatunk hívásokat, és kellő sebességgel internetezhetünk. Ezért is volt olyan nagy lépés, amikor bejelentette a Mi A1-et, hiszen ez volt az első olyan készülék a gyártótól, ami képessé tette arra, hogy megnyissa kapuit a globális és talán számára a legfontosabb indiai és európai piac felé.

1504231622309163657_eredmeny.jpg

 

Xiaomi Mi A1 Global Version, azaz az említett B20 támogatással ellátott készülék. Európai raktárból (G-W-4) áfa és vám mentesen.

 

 

 

 

 

 

 

De persze nem csak Xiaomi telefont lehet vásárolni. Ha ezek után az információk alapján kíváncsi vagy, melyek a B20-as, 800MHz-es frekvenciát is támogató telefonok, összeállítottunk egy listát, ahol részletesen meg tudod nézni őket. Ha rákattintasz a neked tetsző készülékre, akkor a leírásban láthatod, hogy a készülék támogatja-e a B20-as hálózatokat:

b20.jpg

A B20-as készülékeket itt tudod megnézni

Ha esetleg megtetszett valamelyik készülék és megszeretnéd vásárolni, akkor válaszd az EU Express szállítást, így kínából is vám és áfa mentesen rendelheted meg.

 __________

 

A töltés

A másik ilyen eshetőség, amihez szintén sok kérdést szoktunk kapni, hogy a telefonhoz mellékelt töltő adaptert lehet-e itthon használni?

Igen, vannak olyan országok, ahol 110V feszültségű hálózatot használnak és nem mindenki azt az európai szabványú villás csatlakozó véget használja, mint Magyarország. Mivel a gyártók nem egy országba, célirányosan készítik a termékeiket, ezért minden adaptert 110-240V közötti használatra terveznek. Jó hír, hogy az utóbbi időben nálunk megforduló gyártók telefonjai, mint például OUKITEL, VERNEE, ELEPHONE is mind-mind EU szabványú töltőt mellékel a telefonjaihoz, így nem volt szükségünk semmilyen átalakítóra sem a gyártók készülékeihez. Viszont azért nem árthat, ha beszerezünk egy átalakítót, ami körülbelül 1.7$-ba kerül, így jó, ha egy mindig van otthon, hátha egy olyan terméket kapunk, aminek a használatához kellene egy ilyen adapter, de épp nincs kéznél.

1507491422844691733_eredmeny.jpg

Az átalakítót itt nézheted meg

 

Reméljük tudtunk valamelyest segíteni és eligazodni az eddig ismeretlennek vélt B20 fronton. Lehetne még erről beszélni, de ha van tapasztalatod, véleményed, esetleg plusz kiegészítés, amit fontosnak tartasz, akkor mond el hozzászólásban.

  

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy más is elolvashassa.

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr813667334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CCnick 2018.02.15. 11:00:33

A linkelt Xiaomi Mi A1 61ezer forintra jön ki kínai (vagyis nincs) jótállással, ugyanennyiért megvan a Smartshopból is Budapesten, 65ér meg tucatnyi magyar webshop kínálja

Lassan már tényleg nem érdemes kinaiwebshopból rendelni.

Egy hete a teszkóban vettem 25ezerér xiaomi 4X 3/32GB globalt 2év magyar garival.

Almost Zed 2018.02.15. 15:25:15

Annyival egészíteném ki, hogy a 2016 végén megjelent Xiaomi Redmi 4A készülékem is Global Version kiadású, tehát a Mi A1 előtt is létezett már B20 vételre alkalmas Xiaomi készülék.

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2018.02.15. 15:28:04

@Almost Zed: Így van, voltak próbálkozások. Így szereztük anno a Redmi Note Pro 3 SE-t is, ami azóta is használatban van és már ő is B20-as volt, csak aztán voltak időszakok, hogy kihagyták és most ezzel akartak újra nagyot gurítani, hogy mindenhol elérhetővé tették az A1-et.
süti beállítások módosítása