(T)ELEPHONE U PRO(BA) - Elephone U Pro teszt

2018. március 14. 06:54 - nezdmitrendelszblog

elephone-u_eredmeny.jpg

Körülbelül egy hete lehetett, hogy kaptunk egy levelet, miszerint egyik kedves olvasónk már beszerzett magának egy Elephone U Pro mobiltelefont. A telefonról annyit kell tudni így elöljáróban, hogy a gyártónak ez lehet a nagy durranása, amivel le tudja vetkőzni, az eddigi kis kínai gyártóként emlegetett céget. Beleadott apait-anyait, így a U Pro már Snapdragon processzort használ és a Samsung Galaxy S9 készülékből ismerős, oldalra lehajló kijelzőt kapott. Mi akkor még csak azon morfondíroztunk, hogy beszerezzük-e a készüléket vagy sem, ő addigra már használatba is vette és felajánlotta, hogy megírja nekünk a tapasztalatait. A tapasztalataiból egy komplett cikket készített.

A cikket köszönjük Gojdár Sándornak

 

Mindig igyekeztem telefonjaimat a felsőbb szegmensből választani, és az elmúlt évig legnagyobb megelégedéssel használtam a Nokia utolsó zászlóshajóját. A 930-as a Windows mobilrendszerének haldoklása miatt elavult lett, de egy logikus működésű és elegáns formatervű telefon volt, azonban a szerencsétlenek összjátéka miatt összetört. Mivel szükségem volt telefonra, de nem tervezett költség lett, ezért hirtelen felindulásból vettem egy Huawei P8 Lite-ot. Pár nap alatt meggyűlöltem logikátlan működését (Értesítéseket az akkumulátor beállításánál lehet kezelni? Kérlek!), továbbá borzasztó lassúságát, és a gyártói támogatás hiányát. Hamar eldöntöttem, amint lehetőségem nyílik rá, lecserélem. De soha többé alsó(közép) kategóriás telefont! Ekkor szembesültem azzal, hogy a felsőkategória már nem százezer forint körül mozog, hanem inkább ennek háromszorosa. Elkeseredésemben elkezdtem a feltörekvő kínai gyártók telefonjait böngészni. A papíron rendkívül jó paraméterekkel rendelkező, és a fotókon gyönyörűen mutató készülékekről a tesztek nem igazán voltak jó véleménnyel. A Gearbest év végi akciói között sikerült megfogni egy Elephone P8 Mini-t hihetetlen 60 dolláros áron, amit a párom kezdett használni (mivel az ö Nokiája is bemondta az unalmast), azonban én is megnyomogattam, és nem tűnt rossznak. Ezért egyre jobban vártam valami igazán csábítót, ami az Elephone U Pro személyében minden előzmény nélkül érkezett meg. Meglátva a formáját, és áttanulmányozva a specifikációit, azonnal megtetszett. Mivel a bevezető akcióval bőven befért az általam megszabott lélektani 100 ezres határ alá, így (szerintem az elsők között) megrendeltem. E hosszúra nyúlt bevezető után lássuk, mit is kaptam kézhez!

 

Kicsomagolás

 

Az Elephone U Pro egy lapos, téglatest alakú, fekete dobozban érkezett, a tetején középen egy piros Elephone emblémával. A hátlapon röviden összefoglalták a specifikációkat. A tartalom egy tálcára, alatta két különálló dobozra oszlik, és a következő részekből áll: a készülék, a 3.0-ás gyorstöltő, USB Type-C kábel, USB Type-C-3,5 mm-es adapter, útmutató, SIM tű, védőfólia és egy átlátszó rugalmas szilikon tok.
img_9064_eredmeny_eredmeny.JPG

A csomag két kínai szürke nylonzacskóba csomagolva, sérülés nélkül érkezett. A doboz nem volt leragasztva sehol, a tetejét könnyen le lehetett emelni. Ezt megtéve az első benyomásom az igénytelen volt. Ugyan a telefon még külön be volt csomagolva egy védőfóliába (úgy, ahogy a neten több „kicsomagolóvideóban” látni), és a doboz felső részén egy külön tálcán kialakított helyen feküdt, de a tálca, csupa por volt… Egy kissé megszeppenve folytattam a bontogatást, de további negatívumot nem tudok a csomagolásra felhozni.

img_9068_eredmeny_eredmeny.JPG

img_9067_eredmeny_eredmeny.JPG

Külső

 

Egy elegáns telefonra vágytam, és az Elephone U Pro valóban az. Formája ugyan már nem új. A Samsungtól vagy a Xiaomitól láthattunk hasonló készülékeket. Egyértelmű, hogy azok sikerét követve szabták ilyenre a formáját. Nagyon jól mutat a hosszúkás, keskeny készüléken, a zongoralakk-fekete vékony kijelző keret és a 3D üveg, amely elöl és hátul is le van kerekítve. Enyhén maga a fém keret is lekerekített.
img_9058_eredmeny_eredmeny.JPG

Az előlapon felül a hangszóró, tőle jobbra az előlapi fényképezőgép lencséje, amellett pedig egy állapotjelző LED található mely beállításainktól függően kék, piros, sárga, zöld, zöldeskék, fehér és lila színekben tudja jelezni az értesítéseket. A kijelző beállításaiban az állapotjelző LED igen széles körben konfigurálható, és az egyes típusú értesítésekhez számos különböző szín választható. (A menüpont nem magyar!)

upro2.jpg

A telefon tetején helyezhetjük be a sim kártyá(i)nkat, és/vagy memória kártyánkat, melynek fiókját a készülékhez kapott tűvel tudjuk kinyitni.

A készülék alsó részének közepén van az USB-C típusú kábelt fogadó nyílás, mely a leírása szerint ugyan csak az USB 2.0 szabványt ismeri, de támogatja az OTG kapcsolatot. (Nem próbáltam még ki.) Az USB-től balra lévő négy furat a mikrofont, míg jobbról a hangszórót rejti.

A telefon bal oldalán semmi, a jobb oldalán a bekapcsoló és a hangerő gombok vannak. A fényképezőgép nem kapott dedikált nyomógombot, amit én személy szerint hiányolok. A gombok nem lötyögnek, nyomáspontjuk megfelelő, és enyhe, de határozott kattanás jelzi a használatukat.

Hátul függőleges elrendezésben találhatóak a fényképező lencséi, alatta az ujjlenyomat olvasóval a két lencse mellett van a dupla ledes villanó. A fénylesők nem lógnak ki a készüléktestből, azzal homogén, sima felületet alkotnak. A sima üveg hátlapon gyönyörűen látványos táncot tud lejteni a ráeső fény. A telefonnak inkább a hátlapján látszódnak az ujjlenyomatok, de nagyon könnyen tisztán tartható egy kendővel. Vigyázok a készülékeimre, de előfordulnak balesetek, (amikor például a kulcs mellé csúsztatom be a telefont a kabátzsebbe), de az eddigi bő két hetes használat alatt nem látok karcolást a kis testén. A kijelző Gorilla Glass 5 kijelzővédelemmel van ellátva, melyet lehet, hogy a hátsó üveg is megkapott? Sehol nem találtam róla leírást. A telefont kézben tartva garantált a prémium érzet, és sokkal kevésbé csúszik, mint amire számítottam. Az üveg hátlap szinte tapad az ember kezébe. De azért pár nap múlva ráhúztam a hozzá kapott szilikontokot.
img_9052_eredmeny_eredmeny.JPG

Az összeszerelési minőségbe nem tudok belekötni. Ugyan direkt nem csavargattam, nem hajlítgattam a telefont, de anélkül is érződik a minőségi munka. Szerintem jó súlyelosztású, egykezes használatra is alkalmas lett az Elephone U sorozata.

Meglepve vettem észre, hogy a gyártó figyelmet fordított olyan apróságokra, mellyel a felhasználói élményt emeli meg. Teljesen véletlenül jöttem rá például arra, hogy a hasra fordított telefon hátulján lévő Elephone logó bejövő hívásokra világítani kezd. Vagy, hogy szintén a bejövő hívások során az íves kijelző szélein elindul egy látványos kis fényjáték, mely azonnal magára vonja a figyelmet.

 

Belső

 

Erről nem sokat tudok írni. Tisztában vagyok vele, hogy a 6GB RAM és a 128 GB belső tár bőven elegendő arra, amire én használom. A Qualcomm Snapdragon 660-as lapkával nagyon gyors a telefon. Komolyan! Nem gyors, nagyon gyors! Egy átlagos program letöltése, feltelepítése hamarabb megvan, mint ennek a mondatnak billentyűzetre vetése.

1517215687258490_eredmeny_1.jpg

A telefonon a játékok, a kép- és video szerkesztők is zökkenőmentesen futnak. A készülék nem melegszik, ami számomra furcsa, mert a LUMIA 930 ugyanezen játékokkal néha tüzessé tudott forrósodni, de az Elephone U Pro maximum kézmeleg lett.

Kipróbáltam, hogy megnyitottam mindent, ami fel volt telepítve a telóra (tudom, őrült vagyok), és véletlenszerűen kapcsolgattam az alkalmazások között. Egyszer sem gondolkodott el. Tökéletes! Tudom, hogy nem életszerű ez a valós használat során, de így biztosan mondhatom, hogy senki nem fog szégyenkezni vele, bármivel is vetné össze sebességét a baráti társaságban.

 

Kijelző

 

A két hosszanti oldalán lekerekített 5,99”-os AMOLED kijelző tényleg nagyon szép kontrasztos képet produkál. FHD+ felbontása bőven elegendő. A 2160 x 1080 képpont alapján nem pixelsűrűség bajnok, de a mindennapi használat során nem éreztem hátrányát. A mutatott kép sokkal természetesebb képet ad, mint a Lumia 930-nál, szerintem nincs annyira túlszaturált színvisszaadása. Akár fényképek, akár filmek nézésére használtam, az AMOLED kijelzőtől megszokottan a fekete valóban fekete, ami különösen teljes sötétségben, az LCD-hez szokott szemnek döbbenetesen jól mutat. A kijelző látószög változtatása során egyáltalán nincs színtorzítás, bár tapasztalatom szerint lehetetlenül szűk látószög esetén mintha zöldesebb lenne a kép. De ez már tényleg szőrszálhasogatás, nézzétek el nekem. A napi használat során nem volt panaszom. A fényerőt hatalmas intervallumban lehet módosítani. Van éjszakai mód, amikor a fehér részek narancssárgás színezetet kapnak. Sötét szobában így olvasni, böngészni nagyon élvezetes, a szemet egyáltalán nem zavarja, pont kellően világos a kijelző. Viszont ebben az állásban annyira sötét, hogy a szabadban semmit sem látni a mutatott képből. De már félig felhúzott fényerővel, közvetlen napsütésben sem érezzük, hogy árnyékolni kellene a kijelzőt. Mindent tökéletesen láthatunk

2_eredmeny_1.jpg

A gyári beállításában inkább hideg a mutatott kép, azonban a menüben ez természetesen mindenkinek a saját ízlése szerint módosítható. Két szélén a keret minimális, míg az alsó és felső szélesebb részek elegánsan keretezik be a mutatott képet. Az első látásra oldalsó keret nélküli kijelző minimális kávája éppen elegendő, arra, hogy a telefont tartó ujjaink az oldalra lehajló részt ne érintsék.

Elvileg a kijelző 10 pontján érzékel egyszerre a telefon. Nem hiszem, hogy van olyan helyzet, amikor mind a tíz ujjamat használni fogom, de az biztos, hogy az érintéseket megbízhatóan ismerte fel, csak az oldalsó ívek véletlen érintése okozott az első napokban problémát. De megtanultam, hogy tartsam a telefont úgy, hogy ne legyen ebből gondom.

 

Szoftver

 

1517215688999925_eredmeny_1.jpg

Az Elephone U Pro első üzembe helyezésekor megkapta az első frissítést, melyhez azóta még kettő érkezett. Android 8.0.0 verziója az előzetes információimmal ellentétben nem Stock Android, hanem az Elephone saját ELE UI elnevezésű testreszabott kezelőfelületét kapta, amely szerintem nagyon szép, elegáns és minden sallangtól mentes, bár az alap Androidot csak képeken láttam. A szoftver magyar nyelven is elérhető, de sajnos hiányosságok még vannak a fordításban, azonban értékelendő, hogy jóval kevesebb, mint az Elephone P8 Miniben.

A biztonsági javítás közvetlenül egy külön menüpontból érhető el a rendszer biztonsági beállításai között. Természetesen a Google Play Áruháza több egyéb Google programmal egyetemben gyárilag is elérhető. A Lumia 930 után kellemes meglepetés volt, hogy a telefon FM rádiót is kínál.

Fizikai gombok hiányában a „Navigation keys” menüpont alatt aktiválható az Elephone saját, és igazán ízléses gombnyomatai, melyeket még a különböző sablonokhoz is használhatunk. A gombok sorrendje és a sáv színe is megváltoztatható. Ráadásul rendelkezésre áll egy átlátszó lehetőség is, hogy a gombok szépen illeszkedjenek a felületbe. Természetesen az Android Buttons standard kialakítása is elérhető. Annak, akinek nem jönnek be a virtuális gombok, helyettesítheti az egész procedúrát gesztusvezérlésre is. Vagyis a „Vissza”, az „Alkalmazásváltó” és a „Kezdőképernyő” gombok nélkül is elérhetőek úgy is, hogy a virtuális gombok helyéről, a képernyő aljától felfelé pöccintünk az ujjunkkal. Nagyon tetszik, és üzembiztosan működik.

upro1.jpg

Ha már „pöccintés”… A főképernyő bal széléről jobbra, behúzhatjuk a Google keresőt a legújabb hírekkel. Ez egy kényelmi funkció, a keresőoldal gyors eléréséhez. Tapasztalatom szerint nem mindenkinek tetszik, meg fogja osztani az embereket.

Viszont van egy érdekes funkció, amit elég nehezen találtam meg. Akit érdekel, a Rendszer > Advanced settings menüpont alatt találja és aktiválhatja a "Curved Edge Screen" alkalmazást, amely gyors hozzáférést biztosít a felhasználó által megszabott alkalmazásokhoz a kijelző hajlított oldaláról behúzva. A telefonról készült gyári videóban nagyon ígéretes, látványos kis programnak tűnt, azonban a szolgáltatás jelenleg nem igazán érett. A legutóbbi frissítésig a teljes képernyőt lefedte ahelyett, hogy csak a képernyő szélén jelent volna meg. Jelenleg viszont egyáltalán nem aktiválódik. Valószínűleg csak béta állapotban van, egy frissítés remélem megfelelő működésre fogja bírni.

222222222.jpg

Számomra különleges funkció, hogy aktiválható egy automatikus képernyőzár, ami ha zsebre vágjuk a telefont, zárolja a képernyőt. Nem tudom, hogy milyen elvek, érzékelők alapján működik, de hibátlanul teszi a dolgát.

Ha már képernyőzár, akkor a telefon a feloldásához négy lehetőséget biztosít a felhasználónak. A hagyományos PIN kód vagy minta mellett, az ujjlenyomat és az arcfelismerés segítségével is feloldhatjuk a zárolt telefont.

Az ujjlenyomat-olvasó bekalibrálása rendkívül egyszerű, érthető program vezeti végig rajta a felhasználót, és akár több ujjlenyomat is rendelhető hozzá. Az érzékelője közvetlenül a fényképezőgép lencséi alatt található. Ez az elhelyezés szerintem kényelmesebb, mint az előlapi, viszont előfordulhat, hogy az optikát taperolja az ember, összemaszatolva a lencsét. Maga az érzékelő megbízhatóan, villámgyorsan működik, üzembiztosan oldja fel a telefont. A sebességére ugyan nincs összehasonlítási alapom, de az átlag felhasználónak biztosan bőven megfelel. Várnom sosem kellett rá.

Érdekes módon az arcfelismeréssel történő feloldás funkciót aktiváló programot aránylag mélyre rejtve a "Smart Lock" biztonsági beállításai között találtam meg. Több kínai telefon tesztjét olvasgatva kicsit tartottam tőle, talán épp ezért lepett meg a megbízható működése és a sebessége. Ha a menüben végeztünk a beállításokkal, akkor a jobb oldali bekapcsoló gombot megnyomva a képernyő alján megjelenő kis „emberke” ikon (ha felismerte az arcunkat) egy lakatra változik át, és azt felcsúsztatva oldható fel a kijelző. Mindez villámgyorsan történik, tényleg elég csak az oldalsó gombot megnyomni, és utána egyből oldható fel a kijelző. Ha nem ismeri fel az arcot, PIN kódot kér. Ha más kezébe kerül a telefon, és nincs kedvünk a PIN kóddal bíbelődni, használhatjuk az ujjlenyomat olvasót is. Az arcfelismerés még viszonylag gyenge fényviszonyok mellett is jól működik. Kipróbáltam a sötét szobámban, az archoz közel tartva, a kijelző saját fénye is elegendő a készülék feloldásához.

 

Hangminőség

 

Mint az elején említettem, a telefon hangszórója a készülék alján, a jobb oldalt található. A hangminősége jó, érthető és kellően hangos, az elvárásaimnak megfelelt, de igaz nem is múlta azt felül. Vájtfülű lévén, nem hallgattam sosem zenét a telefonok saját hangszóróin keresztül, mivel véleményem szerint akármilyen hangzásjavító hókusz-pókuszt vetnek is be, a méret miatt esélytelen hogy a zenét minőségben, szépen visszaadja. Bluetooth hangszórót használva viszont szépen tud muzsikálni, a zene alig veszített valamit a részleteiből.

A dobozban mellékelt Type-C - 3,5 mm-es adapterrel, teljesen jó hangminőséget nyújt a fülhallgatómon. A zene minden részletét szépen visszaadja, sem hangerőben, sem hangminőségben nem tapasztaltam minőségbeli romlást és nem változik a hang karaktere az adapter használata miatt. A menüben láttam, hogy lehet játszani különféle hangzásbeállításokkal, de nekem sosem tetszettek ezek a művi hangzásképek, így nem is állítgattam.

Hívás közben meglepően jó hangminőség tapasztalható mindkét oldalon A háttérzajszűrés tökéletesen végzi a dolgát, szélzaj nem zavarta a beszélgetést. Nagyon hangos tud lenni, többször kellett halkítanom a hívásokon, mire sikerült számomra optimálissá beállítani. A hangszíne kellemes, hosszabb beszélgetések során sem vált fárasztóvá.

 

Kamera

 

A hátoldali fényképezőgép valódi kettős kamerából áll, két 13MP-es érzékelőt használva. A fő érzékelő színes, a másodlagos érzékelő fekete-fehér felvételeket készít a mélység érzékeléshez. A normál fényviszonyok között készített képek jónak mondhatóak, sőt az árnyékos és napfényes részek sem hozták zavarba a kamerát. Bőven vállalható képeket készít. Színvisszaadása jó, élessége közel áll a tökéleteshez, a részletgazdasága is több mint jó. Az autofókusz hibátlanul és rendkívül gyorsan működik. A kép készítése is gyorsnak mondható. Természetesen van HDR módja is, amely még jobban megmutatja a részleteket. Érdekes, hogy a használata esetén mind a normál felvételeket, mind a HDR képeket elmenti. Így utólag könnyen összehasonlítható az eredmény.

screenshot_20180313-101338_eredmeny.jpg

Azonban ha az érzékelőre kevés fény érkezik, a képen látható képzaj hatványozottan növekszik. Sajnos nincs manuális mód (Pffff!!!), csak az előre beállítottakkal próbálkozhatunk, és az éjszakai üzemmód sem segít a helyzeten. Mivel a napfényben elkészített képek igen jók, reménykedem, hogy a rossz fényviszonyok mellett készített siralmas képek nem az érzékelő(k)nek tulajdoníthatók, hanem ez is csak egy szoftveres probléma. Vajon egy következő frissítéssel javítanak rajta? Én szeretek fotózni, és ha belegondolok, hogy mire voltam képes a Nokia N8, vagy a Lumia 930 egylencsés fényképezőjével, eléggé elkeseredek, és visszasírom őket. Még akkor is, ha ez legfőképpen egy telefon… Azok is azok voltak…

A 8MP előlapi kameráról ugyanazt lehet elmondani, mint a hátlapiakról. Megfelelő fénymennyiség esetén szinte tökéletes, azonban sötétebb környezet esetében már inkább ne is próbálkozzunk. Előlapi vaku nincs, a képernyőt használja a készülék helyette.

A videók rögzítésekor számos felbontás áll rendelkezésre. A 4k-ból DCI (4096x2160) ez tölti ki teljesen a 18:9-es képarányú kijelzőt, és UHD (3840x2160) módok közül választhatunk. Ezek mellett van lehetőségünk 1080p, 720p, VGA, CIF és QVGA felbontásokra. A telefon optikai képstabilizátorral nem, csak elektronikussal rendelkezik. A funkció 1080p felbontásig aktiválható, 4k-ban már nem. Ugyanez mondható el a képfrissítés sebességéről is. Vagyis 4k-ban csak a fehéregyensúlyt tudjuk módosítani. Számomra az 1080p-ben rögzített videók színvisszaadása volt a természetesebb, 4k-ban mintha a fehéregyensúly folyton felhősre lett volna állítva. Videózás módban is villámgyors az autófókusz, szinte észre sem vehető a svenkelések közben a módosítás, a látott kép egyenletesen éles maradt. A rögzített hang minősége itt is nagyon jó, csakúgy, mint telefonálás közben, nincs zavaró szélzaj sem. A fény csökkenésével a zaj itt is megugrik, így nem is próbálkoztam esti videó készítésével. A telefon szelfikamerája maximum 1080p felbontásra képes, ami szerintem bőven elegendő, és a minősége is megfelelő.
img_20180309_134706_1_eredmeny.jpg

img_20180309_134856_eredmeny.jpg

Egyebek

 

4G

Az Elephone U Pro támogatja a B20-as LTE sávot is, és két LTE-kapcsolatot is létrehozhat egyszerre két SIM-kártyával. Térerő problémám nem volt, eddig egyszer sem dobta el a netet.

 

Wlan

Wi-fi kapcsolata az eddigi telefonjaim közül a legüzembiztosabb. Nagyon meg vagyok vele elégedve.

 

Bluetooth

Az Elephone U Pro elvileg támogatja az 5.0 szabványt, azonban nincs ilyen eszközöm így ezt tesztelni nem állt módomban. De az általam próbált okosórával, fejhallgatóval vagy Bluetooth hangszóróval nem volt problémája, átlagosan hozta a dolgát.

 

NFC

A leírása alapján az NFC kapcsolatot is támogatja a telefon. Ezt nem próbáltam még ki.

 

GPS

A GPS-t bekapcsoltam, műholdakat megtalálta, a tartózkodási helyemet rendben belőtte, ezután kikapcsoltam. Nem volt még rá szükségem, de szerintem nem lesz vele gond.

 

Akku

 1517215688339608_eredmeny.jpg

Az Elephone U Pro 3550mAh akkumulátora egy napra még intenzív használat esetén is elegendő energiával rendelkezett. Mivel az eddig használt Huawei P8 Lite-nál már pár óra komolyabb használat után töltő után forgolódtam, számomra több mint tökéletes az üzemideje.

Természetesen Quick Charge 3.0 segítségével tölthetjük. A gyár szerint a hozzá adott töltővel 0-ról 60%-ra 40 perc alatt tölthető, míg a teljes feltöltése másfél órát vesz igénybe. A telefon képes vezeték nélküli töltéssel is erőre kapni. A Lumia 930-hoz használt Nokia DT-910-es töltőmmel próbáltam ki, és semmi… Sajnos a telefonban nem túl nagy a vezeték nélküli töltéshez használt érzékelő, ezért fontos hogy az a konkrét pont találkozzon a töltőpad töltést leadó részével. És mivel ez a telefon a 18:9-es kijelző révén hosszúkásabb kivitelezésű, így nem találkozott ez a két pont a Nokia töltőnél. Egy kis ügyeskedéssel azonban minden megoldható. A telefont vízszintesen rátéve, megemelve és alátámasztva elindult a töltés. Ez is működik tehát, pipa!

 

Végszó

 

Az Elephone U Pro gyönyörű megjelenésére, a minőségi kidolgozására, a briliáns kijelzőjére és hangminőségére, semmi panaszt nem tudok felhozni. A szoftverben véletlenszerűen feltűnő fordítási hiányosságok ugyan nem okoztak problémát, de nem túl elegáns, nem illik a megjelenéséhez. Az adatkapcsolatok teszik a dolgukat, az akkumulátor pedig megfelelő kapacitással rendelkezik a készülék üzembiztos egynapi táplálásához. A kamerarész viszont kettős érzést váltott ki belőlem. Szerintem ez a telefon leggyengébb pontja. Hiába szépek a nappal készített képek, ha ott a siralmas esti produkció. Majd százezer forintos árcímke miatt szerintem nem mehet el a gyártó a probléma mellett szó nélkül. És pont ez az, ahol a vásárló is elgondolkodik. Ez a telefon már nem az a megszokott filléres kínai. Ezzel az árral az Elephone egy új árkategóriába lépett, ahol már mások az elvárások az ügyfelek részéről. Félreértés ne essék, szerintem az Elephone U Pro egy nagyon jó telefon, de már nem olcsó, és a felhasználó ezért az árért kevesebb hibát vár. Azonban a telefon burkolata alatt ütős vas található. Reménykedem, hogy a problémák csak a szoftver hibája miatt problémák, melyet a gyártó a frissítésekkel hamarosan kijavít. Mert ha meg akarja vetni a lábát ebben az árkategóriában, akkor tennie is kell érte. Ki tudja? Lehet, hogy az Elephone lesz a jövő Xiaomija? Én adtam neki egy esélyt. Ha mindezek után még neked is tetszik a telefon, bátran add meg neki te is.

1517968653098226349_eredmeny.jpg

Az Elephone U Pro telefont itt nézheted meg, ami EU Express szállítással áfa és vám mentes

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5613737318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2018.03.16. 07:55:20

Azert a nyitott doboz, es az egyedi szoftver sejtet valamit. En a netbankolast, es egyeb adatvedelemre erzekeny dolgokat hanyagolnam a teloval.
süti beállítások módosítása