Alfawise SG 949 teszt - Az olcsó elektromos fogkefe

2018. március 16. 09:35 - nezdmitrendelszblog

Elektromos fogkefét mindenkinek!

20171204192235_87500_eredmeny.jpg

Miután kipróbáltam a Xiaomi SOOCAS X3-at, nagyon kíváncsi lettem, hogy mit tudnak azok az elektromos fogkefék, amik ennek a terméknek a feléért, sőt, harmadáért kaphatóak. Így, akinek nem kell indukciós töltés, Bluetooh-os telefonos alkalmazás, hogy kielemezhesse a fogmosási szokásait, hanem egyszerűen csak tisztán akarja tartani a fogait, megnéztük mégis milyen lehetőségei vannak.

Már egy ideje szemeztem az Alfawise termékeivel, hiszen a felhasználói visszajelzések alapján remek ár/érték arányú termékek. Semmi fölösleges extra, ár növelő plusz szolgáltatás, hanem csak azt nyújtja, amit alapvetően elvár az ember egy elektromos fogkefétől és mindezt 14$ alatti áron, azaz 3500 forint alatt.

 

Kicsomagolás

 

A fogkefe egy lapos téglalap alakú dobozban érkezett, rajta a főbb tulajdonságokat tartalmazó termékinformációkkal. A doboz belsejében egy műanyag tálcán kapott helyet, egy lezárt műanyag zacskóban a fogkefe, mellette az USB végű töltőkábel és a két, szintén lezárt műanyag tasakban érkezett pótfej és egy részletes, több oldalas leírás. Fejekből, így összesen három darabot kapunk, hiszen egy már a fogkefén kapott helyet egy kis sörte védő kupakkal. Itt találkoztam az egyik kellemes pozitívummal, hogy ezt a kupakot újból felhelyezhetjük a fejre, ha elutazunk és magunkkal szeretnénk vinni a fogkefét.

dsc07162.JPG

dsc07163.JPG

dsc07164.JPG

dsc07169.JPG

Ha gyorsan átlapozzuk a mellékelt tájékoztatót, akkor megtudhatjuk, hogy az első használat előtt fel kell töltenünk az akkumulátorát. Egy teljes töltés 10 órát vesz igénybe, ami először soknak tűnhet, de viszont ezzel 25 napra elegendő energiával látjuk el a fogkefénket, ami már nem rossz. A leírás tényleg részletes lett, jó látni, hogy ennyire alaposak és szinte mindenre figyelnek az Alfawise-nél. A fej cseréjének menetétől a helyes fogtisztítás dőlésszögétől kezdve a fogmosási módokon át a tisztítási folyamatokon keresztül mindenre kitér. Itt tudtam meg azt is, hogy egy fejet 3 hónapig használhatunk. Így én a három fejjel 9 hónapig be vagyok biztosítva. A kategóriáján belül olcsó fogkefének hála a cserélhető fejekért sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hiszen a 15 hónapra elegendő 5 darab pótfej 2.7$-ba, azaz 670 Forintba kerül, ami aztán tényleg nem egy nagy összeg.

dsc07166.JPG

Az IPX7 védettséggel rendelkező fogkefe, legfeljebb 1 méter mélységű vízbe merítés ellen is 30 percig védett. Tehát a fürdőszobában történő esetleges balesetek ellen 100%-osan védett. Az Alfawise SG 949, 23 centiméter magas, így alacsonyabb, mint az általam is próbált SOOCAS X3. A súlya is kevesebb, csupán 79 grammot nyom a mérlegen.

dsc07187.JPG

dsc07188.JPG

dsc07191.JPG

A fogkefe matt műanyag borítást kapott. Szemből nézve a nagyméretű be/ki kapcsoló gombot láthatjuk, ami szerencsére nem kattan zavaróan hangosan, pedig kicsit féltem tőle, hogy a nagy költségtakarékosság miatt ezzel fogják elrontani az összképet, de nem. A gomb alatt az öt, fehér háttérvilágítást kapott tisztítási mód piktogramját láthatjuk és a piros színben világító, töltés visszajelző ikont.

dsc07167.JPG

20171204192235_38132.gif

A fej egy könnyű tekerő mozdulattal eltávolítható. A nyakon található kis jel segítségével a megfelelő irányba kell elfordítani, utána eltávolítható a nyakról. Kellően erősen tart és nem rezeg a fej az illesztéseknél. A sörték nem csak színükben különböznek, hanem keménységükben is. Lágyabbtól a keményebbig több sor kapott helyet.

dsc07174.JPG

dsc07175.JPG

dsc07176.JPG

Az elektromos fogkefét az alján található csatlakozón keresztül lehet tölteni. Én egyszerűen a laptopomhoz csatlakoztattam a töltőkábelt, így töltöttem fel maximumra az akkumulátorát.

dsc07168.JPG

 

A nagy próba

A kezdeti tapasztalatok alapján reménykedtem, hogy az eddigi alacsony ár, de az ennek ellenére mégis kellemes tudású és összhatású termék nem fog csalódást okozni a valós megpróbáltatásokkal szemben. A már említett öt féle tisztítási mód a következő:

dsc07178.JPG

  • White – Fehérítő funkció, ami igazából csak egy erős rezgést kelt. Így alkalmas a fog közé tapadt ételmaradékok eltávolítására,
  • Clean – Normál napi használatra ajánlott tisztítási mód,
  • Sensitive – Azoknak, akiknek érzékenyebbek a fogai, esetleg gyulladt az ínyük vagy nem rég volt fúrva, tömve a foguk,
  • Polish – Négy féle vibrációs erősség gyors váltakozása, ami a kialakult fogkő eltávolítására hasznos,
  • Massage – Két féle vibrációs erősség lassabb váltakozása, egy gyengébb és egy erősebb, azoknak, akiknek gyenge a fogínyük.

 ezgif_com-video-to-gif_1.gif

Minden egyes funkció használata 2 percig tart, ha ez az idő letelt, a fogkefe automatikusan lekapcsol. Sokan ezt a fogmosási időt tartják megfelelőnek, az alapos tisztításhoz. Ahhoz, hogy ne kelljen fejben számolnunk, hogy most épp hol is tartunk, ezért 30 másodpercenként egy tizedmásodpercnyi időre leáll a rezgés, majd újraindul, jelezve az idő elteltét. A két perc letelte után pedig automatikusan lekapcsol, így nekünk nincs is vele több gondunk. 40000/perces rezgésre képes, ami nem kevés, viszont nem „üt” akkorákat, mint a Xiaomi fogkeféje, így gyengébbnek érződik nála. Én mondjuk a Xiaomi termékét is a lágy funkción használom, az Alfawise-nál pedig a normál használat kicsit gyengébb nála. Ez mondjuk engem egyáltalán nem zavart, sőt emiatt nem rosszabbnak, hanem lágyabbnak éreztem a fogmosást, de mindezt úgy, hogy a kellő tisztítás is megvolt. Fura, de ez van. Akinek az Alfawise termékénél az erősebb módra van szüksége, az pedig eggyel feljebb kapcsolhat és használhatja a fogfehérítő módot.

Az SG – 949 akkumulátora 260mAh kapacitású és 25 nap használatot ígér, így akár egy nyaralásra is magunkkal vihetjük anélkül, hogy lemerülne. A feltöltéséhez pedig nincs szükségünk másra csak egy USB portra és 8-10 óra töltési időre.

dsc07182.JPG

Ha választanom kellene a két jelenleg használt termék között, hogy Xiaomi SOOCAS X3 vagy Alfawise SG – 949, akkor nem tudok egykönnyen dönteni. A Xiaomi terméke szép, már-már műtárgynak hat a hófehér gömbölyű formájával és a pezsgőarany gombjával. Viszont az okos funkcióit nem igazán használtam. Az első pár alkalommal még nyomon követtem, hogy mit ír ki, mit jelez a fogmosási szokásaimról, de azóta meg sem nyitottam a fogkefe ezen alkalmazását. Az indukciós töltés is jó dolog, de mivel 25 naponta kell tölteni mindegyik terméket, ezért szinte mindegy, hogy azt a 8-10 órát egy bármilyen USB portba dugva tölti az eszköz vagy a saját töltőjében használjuk.

dsc07183.JPG

Ha ezt nézem, akkor használati tudásban szinte megegyeznek. Így, aki a fogkeféjét ténylegesen fogmosásra használja, annak remek választás az Alfawise terméke is. Főleg, ha megnézzük a 14$-os árcédulát és azt, hogy a jövőben sem kell sokat költenünk a cserélhető fejekre. Viszont, aki szereti a Xiaomi termékeit és szereti nyomon követni a fogmosási szokásait és, hogy a fogkefe képes jelezni azt is, hogy mikor érdemes új fejet vásárolni mielőtt még elhasználódna a jelenlegi, sőt egy szép formájú terméket szeretne, akkor nekik tényleg a Xiaomi SOOCAS X3 lesz a befutó.

Saját használatra, de még ajándékba is tökéletes választás lehet az Alfawise elektromos fogkeféje, hiszen olcsó ára és remek ár/érték arányával nem fogunk csalódni benne. Az már csak külön piros pont, hogy a cserélhető fejeket is jóval alacsonyabb áron szerezhetjük be hozzá, mint hasonló társaihoz.

20171204192235_87500_eredmeny_1.jpg

Az Alfawise fogkeféjét innen rendeltük meg

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8613730652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagya21 2018.03.17. 22:28:13

Hali!!
Csak töltés kábelben tér el a Seago SG-507-től.
Üdv Nagya
süti beállítások módosítása