Heti szemezgető 62.

2018. március 23. 11:39 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto2.jpg

 Itt vagyunk egy újabb kis heti válogatással. A héten elkészítettük a Vernee X telefon tesztjét, a tegnapi nap pedig a NO.1 okosórájáról olvashattatok. Szerencsére egész jó ajánlatokat is találtunk azoknak, akik kamerát vagy kamera szettet szeretnének maguknak.

Xiaomi XiaoMo - A Xiaomi okoskamerája

 20180316151036_32486_eredmeny.jpg

A XiaoMo mesterséges intelligenciájának köszönhetően különböző szűrőket és valós idejű algoritmusokat használ, amelyek lehetővé teszik a kép feldolgozását, megszüntetve a bőrhibák, vagy akár a kisebb horzsolásokat. A Xiaomi kamerája WiFi kapcsolaton keresztül kapcsolódik az okostelefonunkhoz, amelyből az Android és iOS rendszert is támogatja. A kamera optikája ötrétegű, edzett üveglencséből áll, beleértve a kék szín szűrőt, a kettős réteg elleni visszaverődéses bevonatot és az ujjlenyomat taszító réteget. A lencse mögött egy Samsung SSI HD érzékelő kapott helyet, ami 13 megapixeles, ultragyors 0.3s sebességű PDAF autofókuszt kapott, 76,5 fokos látószöggel és F/2.2 rekeszértékkel.  720p felbontású videókat is készíthetünk 30 képkockával másodpercenként. A Xiaomi XiaoMo kameráját mágneses talpának köszönhetően szinte bárhol rögzíthetjük a saját dokkolóján keresztül, amely lehetővé teszi, hogy a kamera szabadon forgasson 360 fokban, valamint, hogy a kívánt szögbe állítsuk

A kamera egy négy magos Cortex A-53 processzort kapott, ami 1,35 Ghz-re képes, amely lehetővé teszi azt is, hogy az algoritmusokhoz és az új funkciókhoz kapcsolódó későbbi frissítésekhez hozzá jusson a kamera, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A beépített lítium-polimer akkumulátora 910mAh kapacitású, amely lehetővé teszi, hogy egy feltöltéssel 2000 fényképet készíthessünk a belső, 8 GB méretű tárhelyre. Ha ezt keveselnénk, akkor 32 GB-os microSD kártyával tovább bővíthetjük. A Xiaomi XiaoMo mérete csak csak 47 x 47 x 27 mm és 65 gramm.

Jelenleg előrendelést adhatunk le a termékre, ami 89.99$-ba kerü

A Xiaomi XiaoMo kamerát itt nézheted meg

 

 

 

iGPSPORT iGS20E GPS-es kerékpár computer

 y4491-1-b29f-ylj5_eredmeny.jpg

A iGS20E vezeték nélküli kerékpár computere GPS-szel lett felszerelve, de nem szálltak el az árazással, hiszen csak 29.99$-ba kerül. A iGPSPORT termékének háza IPX6 védettséget kapott, így nem árt neki, ha elkap minket egy nagy eső. Az automatikus háttérvilágítással rendelkező óra monokróm LCD kijelzőt kapott, amelyről leolvashatjuk az aktuális sebességünket, az átlagsebességet, megtett távot, tengerszint feletti magasságot, maximális sebességet, hőmérsékletet és kalóriát is. És a legjobb, amit a kategóriában, ilyen alacsony áron tud a termék, az pedig a GPS. A computer által rögzített hely adatokat, a számítógéphez csatlakoztatva vissza tudjuk nézni, illetve szinkronizálhatjuk a mért adatokat a www.igpsport.com vagy a www.strava.com oldalon keresztül. Beépített akkumulátorát USB kábelen keresztül tölthetjük fel. Egy feltöltéssel 25 óra folyamatos működésre képes. Az iGS20E-hez kapunk két felfogató gyűrűt, egy tartókonzolt, leírást és a GPS adatok visszanézéséhez egy USB kábelt is.

Az iGPSPORT iGS20E GPS-es kerékpár computert itt nézheted meg

 

 

ACEPC AK1

 20170814092211_20089_eredmeny.jpg

Az ACEPC egy olyan kis mini számítógép, hogy ha nem lenne itthon jó pár számítógép, akkor remek kis irodai PC-t tudnék varázsolni belőle. Szerencsére nem olyan, mint a szokásos kis kínai mini gépek, aminek nem lehet bővíteni a szűkösre szabott tárhelyét, ne is beszéljünk a sokat használt Intel Atom szériás processzorokról. Az AK1-ben egy Intel Celeron J3455 processzor dolgozik, ami 14 nm-es gyártástechnológiával készült, keveset fogyaszt. A négy magos processzor maximális órajele 2.3GHz. Memóriából 4 GB-ot kapunk, a belső tárhely mérete 32GB eMMC, és itt jön a turpisság, hiszen a gép aljára SATA felületen keresztül egy 2TB méretű merevlemezt is behelyezhetünk, így nem leszünk hely szűkében.

A gépen 2 darab USB 2.0 és 2 darab USB 3.0 port is megtalálható, de kapunk még egy Type-C portot is. 1000M sebességű LAN-t és 2.4 és 5GHz-es WiFi-t is kapunk. Találunk még rakta HDMI kimenetet, fülhallgató kimenetet és microSD kártyanyílást is. Előtelepítve pedig a Windows 10 operációs rendszert találjuk rajta, illetve vehetjük használatba és EU csatlakozóval érkezik hozzánk. Szerencsére nem kérnek sokat érte, hiszen 149.99$-ba kerül, ami az EU Express szállítással áfa és vám mentes.

A mini PC-t itt nézheted meg

 

 

Xiaomi Thermostat - hőmérséklet és páratartalom jelző

 paa0139-1-2d05-asic_eredmeny_1.jpg

A 6 centiméter átmérőjű szenzor egy 1.78 colos LCD kijelzőt kapott, ami kijelzi az adott helyiség hőmérsékletét és a páratartalmának mértékét. A működéséhez egy darab ceruzaelemre van szükség, ami a gyártó adatai szerint egy évig is képes így működni. Természetesen nem lenne Xiaomi, ha nem vértezték volna fel extra funkcióval. A beépített Bluetooth kapcsolatnak és a mobiltelefonos alkalmazásnak köszönhetően mobiltelefonunkról is elérünk minden adatot. Ehhez nem kell mást tennünk csak a telefonunkon engedélyezni kell a Bluetooth kapcsolatot és a Mijia alkalmazással már láthatjuk is a szenzor által mért adatokat, amiből a  hőmérsékleti adatokat 0,1 ° C-os, míg a páratartalmat 0,1%-os pontossággal képes mérni és lehetőség van másodperc alapú mérésre is a legpontosabb adatok kiolvasásához. 

A szenzor mérete 6x6 centiméter, vastagsága 2.2 centiméter. A termékhez kapunk egy mágneses és egyben felragasztható hátlapot, így fém felületekre, de akár a falra is felhelyezhetjük. A talpról pedig egy könnyű mozdulattal eltávolítható, így nem csak a nappaliban használhatjuk, hanem egy mozdulattal levehetjük az aljzatról és bevihetjük a hálószobánkba is, ha kíváncsiak vagyunk a szobánk páratartalmának mennyiségére.

A YM0139 kódot szereztük hozzá, így ha ezt felhasználod, 13.99$-ért vásárolhatod meg a terméket

A hőmérséklet és páratartalom jelzőt itt nézheted meg

 

 

ALLDOCUBE iPlay 10 táblagép

 1517371693315310_eredmeny.jpg

Nagyon gyorsan fogynak a készletek, már csak pár darab maradt. Az ALLDOCUBE iPlay 10 remek kedvezményt kapott és így nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Ezért nem is tudjuk, hogy mennyi ideig lesz elérhető, hiszen korlátozottak az akciós készletek. Az iPlay 10, a nevéből adódóan egy 10 colos 1920 x 1080 pixel megjelenítésére alkalmas kijelzőt kapott. Egy négy magos MediaTek MTK8163 processzor dolgozik benne, aminek a maximális órajele 1.3GHz. Memóriából 2 GB-ot kapunk, ami lehet, hogy kevésnek tűnik elsőre, de egy 79$-os laptoptól, ekkora kijelző mellett mégis csak szokatlan. Belső tárhelye 32GB, amit microSD kártyával további 128GB-tal bővíthetünk. Az előlapra egy, míg a hátlapra egy 2 megapixeles kamera került, hogy a fontosabb dolgokat lefényképezhessük, nem az ezzel készült képekkel fogunk egy kiállításon megjelenni. Kapott 3.5mm-es fülhallgató csatlakozót, microUSB portot, HDMI kimenetet és ismeri a 2.4 és 5GHz-es WiFi hálózatokat is. A 79.99$-os ár mellé ajándék tokot kapunk és ingyenes az áfa és vámmentes EU Express szállítás is.

A táblagépet itt nézheted meg

 

 

8.5 colos digitális rajztábla

 20161031143437_99007_eredmeny.jpg

8.5 colos, azaz 21.5 centiméter átlójú rajzfelület, amit egy gombnyomással letörölhetünk. A rajztáblája nagyon könnyű, csak 95 grammot nyom. A műanyag házának alsó részén található a ceruza tartója, amellyel írhatunk vagy rajzolhatunk a kijelzőre. Tökéletes jegyzetelésre, rajzolásra vagy arra, hogy gyermekünk kiélje a kreativitását, így akár rengeteg papírt takaríthatunk meg vagy megóvhatjuk a táblagépünket, ha eddig az volt gyerekünk kedvenc játékszere a rajzoláshoz. A kijelzőn megjelenő tartalmat a tábla tetején található gombbal törölhetjük. A működéséhez egy CR2016 típusú elemre van szükség, amit otthon, saját kezűleg is kicserélhetünk.

A terméket itt nézheted meg

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9813769466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása