Heti szemezgető 67.

2018. április 28. 07:14 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto_13_2.jpg

Ismét összeszedtünk pár terméket, amik hasznosak, érdekesek vagy olyanok, amiket szinte azonnal akarnánk!

Elephone A4 mobiltelefon

 pz0270b-eu-1-09d5-dl0e_eredmeny.jpg

Most pedig itt van az Iphone X-ből ismert, majdnem az egész előlapot eltakaró kijelző, és a nevetségesen alacsony, 99.99$-os árcédula, ami átszámolva, körülbelül 25.000 forintot jelent. Az Elephone A4 már a legújabb Android rendszert a 8.1-es verziójú Oreo-t futtatja. Ami nem mondható el sok gyártó készülékéről, főleg nem azokról, amik a 100$ körüli kategóriában versenyeznek. Természetesen a szoftver magyar nyelvvel is ellátott, így nem szenvedünk hátrány semmiben sem.

A készülékben új MediaTek processzor dolgozik, név szerint az MTK6739, ami az MTK6735 ráncfelvarrott verziója. A négymagos Cortex-A53 designt használó, és 1,5 GHz-en futó CPU, a PowerVR GE8100 570MHz-es GPU-ját használja, ami könnyedén elboldogul az újfajta 18:9-es képaránnyal rendelkező kijelzőkkel. Még mindig furcsa, hogy a 100$ körüli árszegmensben is 3GB memóriát raknak a telefonokba, így az Elephone is ezzel a lehetőséggel élt. A belső tárhely mérete 16GB, ha kevésnek bizonyul, akkor maximálisan 128GB-os microSD kártyát használhatunk képeink, videóink számára. A telefon különlegessége mindenféleképpen a kijelzője. A már említett Iphone X-ből ismerős notch foglalja el a kijelző felső közepét, ahol az 5 megapixeles előlapi kamera, a hangszóró és a szenzorok találhatóak. Ezzel a megnövelt kijelzővel így 5.85 colra duzzadt a 1440 x 720 pixel felbontású HD+ kijelző. A fém és üveg használatával kellemes megjelenést biztosít a 15,04 x 7,28 x 0,8 centiméter méretű ház, ami 189 grammot nyom. A telefon hátlapjára egy LED villanóval megtámogatott 8 megapixeles kamera került. Jogosan tehetnénk fel a kérdést, hogy hova tűnt az ujjlenyomat olvasó? Ez a szenzor a készülék jobb oldalán kapott helyet a hangerőszabályzó és be/ki kapcsoló gomb alatt. A mérnökök kiegészítették arcfelismerő funkcióval is, így már két lehetőség adott az adataink biztonságos védelme érdekében. A hátlap alatt egy 3000mAh kapacitású akkumulátor teljesít szolgálatot. Két nano SIM kártyát használhatunk, illetve az egyik helyére helyezhetjük be a microSD memóriakártyát. Szerencsére ránk is gondoltak, hiszen az A4 támogatja az itthon is használt B20-as 800MHz-es LTE-t így bárhol használhatjuk a 4G hálózatot is. Az Elephone A4 99.99$-ba kerül, amit ha a Duty Free Shipping szállítással választjuk, akkor nem kell aggódnunk az áfa/vám teher miatt sem. Szállítással együtt 29.000 forintba kerül, ami azt hiszem tényleg nagyon olcsó egy ilyen extrákkal felvértezett készülékért.

A telefont itt nézheted meg

 

 

Tábla foci

 15223156909054_eredmeny_1.jpg

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom a gyerekkorban először látott rugós játékosokkal szerelt táblafocit. Azt jól tudjuk, hogy a kínaiak mindent szeretnek lemásolni, így van ez a LEGO kínai megfelelőjével a LEPIN-nel is. A táblafoci az ismert építő játékra nagyon hasonlító kockákból áll, de itt már nem a jó öreg rugóra szerelt játékosokat, hanem egy gombfoci szerű talpat kaptak. A játék csak 16.99$-ba kerül, így nem egy drága mulatság.

A játékot itt nézheted meg

 

 

Wechip W1 Air Mouse

 v3473-1-f3d6-dhpr_eredmeny.jpg

A W1 egy USB dokkolón keresztül kommunikál Android, Windows, Linux alapú gépünkkel. Így nem szükséges a szó szoros értelmébe vett „egerező” mozdulatsor és nem kell hozzá sima felület sem, még a csuklóm sem fog elfáradni, hiszen a levegőben irányítva mozgathatjuk az egér kurzorát. A távirányítón azokat a legszükségesebb gombokat kapjuk meg, amit egy TV Box vezérlőjén is. Viszont, ha billentyűzetre lenne szükségünk, akkor csak meg kell fordítanunk a távirányítót és máris egy QWERTY kiosztású, angol nyelvű billentyűzetet kapunk. A 2.4GHz-es hálózatot használó 6 tengelyes giroszkóppal ellátott vezérlő hatótávolsága 10 méter. Beépített 300mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amit a mellékelt kábellel, a távirányító microUSB portján keresztül tölthetünk fel.

Természetesen nem lenne a termék a jónál is jobb, ha nem szereztünk volna hozzá egy kis kedvezményt. A WDRCY kóddal 4$-t lefaraghatunk az árból, így már csak 13.69$-ba kerül. Ahogyan az lenni szokott, a szállítás természetesen ingyenes.

A Wechip W1 távirányítót itt nézheted meg

Ne felejtsd el felhasználni a WDRCY kedvezmény kódot, hogy olcsóbban hozzájuthass

 

 

Xiaomi Mijia Wowstick Wowpad 2

 20180410171853_27490_eredmeny.jpg

Aki szerelt már szét apró csavarokkal ellátott tárgyat, az tudja, hogy nagyon oda kell figyelnünk rá, nehogy leessenek a szőnyegre ezek a kis mütyürök, mert aztán kereshetjük őket. Erre jó megoldás a Wowstick Wowpad 2, ami egy hajlékony mágneses lap. A 16.50 x 6.50 x 0.02 cm méretű termék felülete egy hálós megjelenésű felületet kapott, így ha rengeteg kis csavart kell kiszedni egy eszközből, akkor könnyebben vissza tudjuk őket tenni a megadott sorrendben, ha tudjuk, hogy körülbelül melyik részén voltak az eszköznek.

A Wowstick Wowpad 2, 3.99$-ba kerül és itt találod

 

 

Xiaomi okos WC ülőke

 pas0087w-us-1-a5e9-fl9v_eredmeny_1.jpg

A 2018-as Red Dot díjas termék olyan funkciókra képes, hogy a WC-t bidévé varázsolhatjuk, de emellett ülésmelegítő funkcióval is rendelkezik. Majdnem leestem a székről, amikor olvastam e funkciók tárházát. Bidéként is használhatjuk, hiszen egy beépített víztartállyal is rendelkezik, de nem kell aggódni a baktériumok miatt sem, hiszen egy több szűrőből álló rendszeren halad át a tisztító víz. UV fénnyel is ellátták, amely képes elpusztítani a baktériumok 99%-át. Ezen kívül állítható a bidé funkció víz hőmérséklete, maximum 39 Celsius fokig. Az oldalt található kezelőszerv segítségével nem csak ezt a hőmérsékletet álltathatjuk be, hanem még a deszka hőmérsékletét is, így ez még egy hideg téli estén sem fog kellemetlen másodperceket okozni a számunkra. 

A Xiaomi kis csodája 242.99$-ba kerül, de mi szereztünk hozzá egy kis kedvezményt, így a WDMTG kóddal 229$-ba kerül, amit az ingyenes áfa és vám mentes Duty Free Shipping szállítással rendelhetünk meg.

A terméket itt nézheted meg

 

 

Xiaomi hajsütővas

 1521004751823241_eredmeny_1.jpg

A Xiaomi Yueli Mini-nek nem akadály a hosszú vagy a rövid haj, egyenes vagy hullámos, tökéletesen megfelel a különböző igényeknek. Az MGH technológia lehetővé teszi a gyors felfűtést, de soha sem melegszik túl, így védve a hajszálakat az estleges sérülésektől. Az intelligens beépített hőkapcsoló fokozatosan tartja a megfelelő hőmérsékletet, fenntartva az egyenletes hőfokot. A kerámia lemez negatív ionokat bocsájt ki, amely a szakemberek szerint jótékony hatással van a hajra. Kettős fűtési hőmérséklet rendelkezik, 160 és 200 Celsius fok a különböző haj típusokhoz. De ami a legjobb a Xiaomi Yueli Mini-ben, hogy egy 2500 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így nem leszünk csak a fürdőszobára szorítkozva és a család többi tagja sem fog sorban állni a fürdőszoba előtt, miközben ránk vár. Így már tényleg bárhol, bármikor kéznél van. Egy találkozó, megbeszélés előtt vagy nyaralás alatt, hiszen csak fel kell töltenünk a 2500mAh kapacitású akkumulátorát, amely 30 perc működést biztosít. A lekerekített matt készülékház nem csak karcálló, de szennyeződés taszító bevonattal is ellátták és kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik.

A termékhez kapunk egy töltő kábelt, amivel az eszközt elláthatjuk energiával. Amint feltöltött, magunkkal is vihetjük, hogy bárhol használhassuk. A beépített akkumulátor ezen kívül még arra is használható, hogy az esetlegesen merülő félben lévő telefonunkat töltsük róla. A termékhez kapunk még egy hordozó zsákot és egy leírást is.

A Xiaomi Yueli Mini hajsütővasat az április 29-ig tartó előrendelői időszak alatt 49.99$-ért vásárolhatjuk meg. Az EU Express szállítással áfa és vám mentesen rendelhetjük meg

 

 

Mini erőgép - VORKE V2 Pro 

 cd7b944d-89cb-458c-a13c-a0cbaa6a94a6_eredmeny_1.jpg

A VORKE V2 Pro-ban egy Intel Kaby Lake R i7-8550U processzor dübörög. Ez a 8. generációs alacsony fogyasztású Intel i7 processzor 14nm-es gyártástechnológiával készült, 4 magos, 8 szálas. Az alap órajele 1.8GHz, de maximálisan 4GHz-re képes felkúszni az órajele, ha nagy számítás igényű feladattal lenne dolga. Ez már nagyon jól hangzik, ugye? A grafikai feladatokat az Intel UHD Graphics 620 végzi, ami természetesen nem a legújabb Radeon vagy GeForce kártya, de teljesítményben a GeForce 820M, Radeon R6 (Carrizo) és a GeForce 920M és Radeon RX Vega 6 között helyezkedik el. Nem ezzel fogjuk a legújabb játékokat max grafikán játszani, de a notebookcheck.net alapján az UHD 620 low beállításon a GTA 5 játékot 35 FPS-sel, míg a Battlefield 1-et 29 FPS-sel futtatja.

A memória mennyiségére sem lehet panaszunk, hiszen 8GB 2400Mhz-es DDR4 RAM-ot kapunk, amit igény szerint 16GB-ra bővíthetünk. Ami külön tetszik, hogy 256GB NVME SSD raktak bele, így sem a mérettel, de a sebességre sem lehet egy szavunk sem lesz. A 3.9 cm magas ház 12.9 x 12.4 centiméter méretű, így valóban egy nagyon kompakt géppel lesz dolgunk. Nem hiába, hiszen a VESA szabványnak köszönhetően, akár a monitor mögé is felerősíthetjük a kis erőgépet. Csatlakozóknak sem leszünk híján, hiszen két darab USB 2.0, két USB 3.0, Type-C, fülhallgató & mikrofon, HDMI (1.4b), 10/100/1000Mbps LAN, Kensington zár és adapter csatlakozót kapunk. Ezen kívül a kis gépben egy 1 x M.2 NVME SSD 2280 slotot, 1 x M.2 PCIe 2230 Key - Wi-Fi+BT kártyát, és 1 x 2.5 in SATA 6.0Gb/s csatlakozó kapott helyet. Vezeték nélküli kapcsolatokból Intel-3165 Dual Band ac Wi-Fi-t és Bluetooth 4.2-t kapunk. A mellékelt táp egy 19V 2.1A teljesítményű adapter.

A jó hírt a végére tartogattuk. 549.99-ba kerül, de nem kell kiadni érte ennyi pénzt, hiszen a „V2PRO1” kóddal ez az összeg 499.99$-ra tornázható le. Ahhoz, hogy ne kelljen a gép ára mellett még a borsos áfa és vám költséget kifizetni, válaszd az EU Priority Line szállítást, így ez a Geekbuying dolga és pénze lesz, nem a tiéd.

A VORKE V2 Pro i7-es processzorral szerelt gépét itt találod

 

Szerencsére gondoltak azokra is, akiknek nem kell ekkora erő, így elérhető az olcsóbb i5-7200U processzorral szerelt verzió is, mindössze 369.99$-ért. És ezt már németországi raktárból küldik.

 

 

Xiaomi MITU drón

 1524796632054290458.jpg

A Xiaomi legújabb kis méretű drónja a a DJI Tello ellenfele lehet. Ár szempontjából biztosan, hiszen csak 79$-ba kerül, azaz körülbelül 20.000 forintba. EU Priority Line szállítással rendelhetjük meg, tehát még áfát, vámot sem kell rá fizetnünk.

A kis drón 720p felbontású videót tud rögzíteni, mobiltelefonnal irányíthatjuk, a maximális hatótáv 50 méter lehet. A 920mAh kapacitású akkumulátor pedig 9-10 perc repülési időre elegendő.

A kis drón itt vásárolható meg

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9013873494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása