Khadas VIM2 Max TV Box a Raspberry Pi kihívója

2017. augusztus 21. 06:41 - nezdmitrendelszblog

1500944266565934.jpg

Anno a Raspberry jött, látott és győzött. A kis málna pc-t elsősorban oktatási céllal fejleszették ki, de a technológia fejlődésével egyre erősebb hardver elemekkel vértezték fel, fenntartva az alacsony árat. Így a további kiadások már alkalasak voltak médialejátszóként HD felbontású video anyagok megtekintésére is. Alacsony fogyasztásuk miatt kiválóak kis számítási teljesítményű feladatok elvégzésére, mint például mini nyomtató szervernek.

Tovább
1 komment

Heti szemezgető 32.

2017. augusztus 19. 06:39 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

A legújabb Heti szemezgetőben sok újdonsággal készültünk. Találhattok benne telefont, laptopot, telefon tartó állványt, ablak tisztító robotot és sok minden mást is. Sőt, van egy kis meglepetésünk, elárultuk milyen új terméket rendeltünk, amit eddig nem sok embernek volt lehetősége kipróbálni.

 

Acepen A4

Tovább
Szólj hozzá!

Ami eddig hiányzott az éjszakából - Kipróbáltuk a Xiaomi Mijia éjszakai lámpáját

2017. augusztus 17. 06:11 - nezdmitrendelszblog

20170720180703_12664_1.jpg

Párommal mostanában rászoktunk arra, hogy lefekvés előtt a konyhába bedugunk a konnektorba egy fényérzékelős lámpát, ami bevilágít az előszobába is. Így ha éjszaka felkelünk, mert vannak azok az alkalmak, amikor az embernek egyszerűen ki kell mennie. Akkor az ember nem töri össze magát a tök sötétben, hanem van egy kis fényforrás, ami mellett ki tudunk botorkálni az álomtól beragadt szemekkel az előszobába, onnan pedig a wc-re. De mindig itt volt a dolog kellemetlen része, hiszen a lámpát így is úgy is fel kell kapcsolni a mosdóban, hiszen a sötétség nem az ember legjobb barátja egy mellékhelyiségben. A lámpát felkapcsolva egy atomvillanás szerű hirtelen fényár szokott elkedvetleníteni a dolgoktól. Így nagyon jól jött, hogy a Xiaomi nemrég elkezdte árusítani az infravörös és mozgásérzékelővel felszerelt éjjeli lámpáját.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt xiaomi

Meghízott a Vernee Thor, itt van Vernee Thor Plus

2017. augusztus 15. 06:29 - nezdmitrendelszblog

1502337309866863.jpg

Nem nyugszik a Vernee az újra életre hívott Thor szériájával. Nemrég jelent meg a frissített Vernee Thor E, amit mi is kipróbáltunk. A mennydörgés istenéről elnevezett szériája újdonsült tagjaként, de meglovagolva és bízva az utód sikerében, kihasználta az apró rést, hogy ha már letettek az asztalra egy 5 colos készüléket az alsóházban, akkor miért ne készítsenek nagyobbat ugyan ennél a kategóriánál maradva? Hiszen, ha valaki egy nagyobb és erősebb telefonra vágyik, akkor választhatja az Apollo Lite, az Apollo vagy a Mars és Mars Pro készülékeket is. 

Tovább
Szólj hozzá!

Heti szemezgető 31.

2017. augusztus 12. 08:17 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

Senki se maradjon termékbemutató nélkül, így megpróbáltunk sok mindent összeválogatni a Heti szemezgetőben. Kicsit, nagyot, motorosoknak valót, háziasszonyoknak kedvezőt, rajzolást segítő és más kiegészítőket.

Xiaomi Mi WiFi router 3

A Xiaomi szokásos puritán, de gyönyörű kivitelű routere, amely lehelet vékony és a hálózaton a maximális stabilitás érdekében négy antennával szerelt eszköze WiFi-n keresztül dual módban 1167mbps sebességre képes. A 867Mbps vezeték nélküli sebesség az 5 GHz-es tartományban, míg 300Mbps 2,4 GHz-es hálózaton. A Xiaomi Mi WiFi Kétsávos Wireless Router 3 jó választás lehet a zökkenőmentes HD streaminghez. A négy antennával nagyobb lefedettséget és jobb teljesítményt biztosít. Egyetlen hátránya, amit miatt nem egyeduralkodó az a 100mbps-os LAN portja, de aki csak vezeték nélküli használatra vásárolja, annak szinte tökéletes választás.

Tovább
1 komment

6 GB memória egy telefonban? - Igen, kipróbáltuk az Elephone P8 készülékét

2017. augusztus 11. 07:17 - nezdmitrendelszblog

1495160383192005.jpg

Épphogy kész lettünk a Vernee Thor E tesztjével, de már meg is kaparintottuk az Elephone P8 mobilját. Nem, nem a P8 Mini-t, hanem a nagyobb és erősebb P8-at. Mi az, hogy kaparintottuk? Két kézzel kellett megmarkolni, mert majdnem elejtettük. Nem, nem hagytak apró olajfoltokat a kis ázsiai kezecskék a készülék felületén, de a Thor E-hez szokott kezünk nem barátkozott meg azonnal a P8 méreteivel. Azt tudtátok, hogy volt már egy ilyen nevű készüléke a gyártónak? Én csak akkor döbbentem rá, amikor kíváncsiságból rákerestem, hogy 3 éve már volt egy P8 Pro nevű készülék. Tehát elképzelhető, hogy az Elephone úgy gondolt a jövőre ezzel a mobillal, mint George Lucas anno a Star Wars részekkel. A készülék a gyártó mobiltelefonjainak egyik felsőkategóriás darabját testesíti meg és, bár létezik gyorsabb processzorral szerelt mobiltelefonjuk is, mint az S7, de mindenféleképpen egy újdonságot szerettünk volna bemutatni nektek.

Tovább
3 komment

Bepillantást nyerhetsz, hogyan szerelnek össze egy telefont. Illetve nem egy telefont, egy Maze Alpha-t!

2017. augusztus 09. 17:30 - nezdmitrendelszblog

1497430954525156_1.jpg

A Maze-nek köszönhetően megnézhetjük müködés közben a készüléküket, illetve készítettek egy videót, ahol az összeszerelési munkálatokat mutatják be. Ha mindig is kíváncsi voltál, de nem tudtad, hogyan is készül egy mobiltelefon az összeszereléstől, a tesztelésen át  a dobozba kerülésig, akkor ez a 3 perces videó szinte kötelező.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: tech mobiltelefon

Az öt legolcsóbb kijelző keret nélküli telefon

2017. augusztus 08. 08:21 - nezdmitrendelszblog

nevtelen_9.jpg

A Xiaomi Mi MIX óta nagyon belehúztak a kínai gyártók, hogy ők is elkészíthessék saját vékonyított kijelzővel ellátott modelljüket. Pedig nem is a Xiaomi volt, aki először mutatott be ilyen készüléket, hanem a Sharp, de vagy a technológia járt még gyerek cipőben vagy a kereslet ezek iránt a telefonok iránt nem volt akkora, talán mindkettő, hogy a többi gyártó is elkezdje a saját kijelző keret nélküli telefonjait kiadni. Fura szó az, hogy kijelző keret nélküli, hiszen mindegyik készüléken szemmel láthatóan megvannak a megjelenítő körül a kávák, ezek inkább csak vékony, hol pedig nagyon vékony kivitelben. A fent említett Xiaomi Mi MIX a megjelenésekor és ez elmondható most is, a felsőkategóriában játszik, ha a hardveres felhozatalt nézzük. Ezzel szemben a kisebb gyártók ugyan úgy meglovagolják ezt a vékony kijelző keretes trendet, csak olcsóbb hardver elemekkel és jóval alacsonyabb árazással. Ezeket a készülékeket vettük most górcső alá, hogy mit is kaphat az, aki egy MIX-hez hasonló készülék tulajdonosa szeretne lenni.

Tovább
1 komment

VKWorld Mix Plus - Az olcsó vékony keretes

2017. augusztus 07. 07:01 - nezdmitrendelszblog

20170718094927_23088.jpg

VKWorld... Nem a legkolosszálisabb gyártó a világon, de sok olyan gyártót láttunk már, akik mégis tudtak nekünk adni valamit, amire/amikre emlékezhetünk a mai napig. Sajnos a VK ebben a szegmensben nem tudott még újat hozni és kicsi is az esély rá, hogy valami grandiózus világmegváltó csodát látunk majd tőle, de nem is ezért olvassátok ezt a posztot. Ami miatt ide kerültél, aminek különösen örülök, hogy minket olvasol, legyünk minél-minél többen. Tehát, amiért ez a cikk elkészült, az a gyártó legújabb készüléke. És mi mással rukkolt volna elő egy kínai gyártó, mint a mostanában nagyon menő vékony kijelző kávákkal készített eszközzel. 

Tovább
Szólj hozzá!