Elephone w2 teszt ... végre megérkezett

2016. december 19. 08:54 - nezdmitrendelszblog

Nagyon vártam már a postást, hogy meghozza végre a csomagot, amit rendeltem. Nagyon sokat gondolkodtam rajta, de végül győzött a hideg fej, és a józan ész, nem agonizáltam pro és kontra, megrendeltem az akkor nagyon olcsón megszerezhető utolsó darabok egyikét az Elephone w2 okosórából. Hát, így kezdődött...

Korábban már volt egy bemutató cikk az óráról, amit itt olvashatsz. Akkor nagyon megtetszett és eldöntöttem, hogy ha olcsóbban hozzá tudok jutni egyszer, akkor mindenképpen megrendelem. Mivel a GearBest megpróbálta kiszórni az utolsó raktáron maradt készletét, így nekem egy arany színű variáns jutott.

 

 

 

Kicsomagolás

 

Az óra egy lapos, fehér 20.00 x 20.00 x 4.50 cm méretű dobozban érkezett. A doboz tetejét leemelve, egy tejüveg szerű, opálos lap takarja a belső tartalmat és csak a benne található dolgok kontúrjait látjuk sokat sejtetően. A doboz tartalma az óra test, mellette a szíj, amit nekünk kell felhelyezni az órára, két darab CR2032 típusú elem, ami az óra okos részének működéséért felel, illetve egy csavarhúzó és egy angol nyelvű használati útmutató.

 

 

 

A szíj bőrből készült és átlós irányú mozaik elhelyezkedésű a felső réteg barna design-ja. A szíj felhelyezését segíti, hogy az óratestbe behelyezett szíj tartó fémeket nem kell bele feszegetni a tokba, hanem az egyik fele fix, a másik fele rúgós mechanizmusának hála, csak el kell tolni az átellenes oldalon egy kis fület, amivel könnyen behelyezhető a szíj a helyére, majd a rugó visszatolja azt és be is pattan a helyére. Ilyet még soha sem láttam, de nem lenne rossz ötlet bevezetni a többi óragyártó számára sem. Ennél gyorsabban még soha nem tettem fel órára szíjat, bámulatos. Már az ismerkedésünk elején úgy éreztem, bármire képes vagyok. Az okos funkciók működéséhez mellékelt két darab elemet nekünk kell majd kicserélni a szintén, a dobozban található csavarhúzóval, mivel egy elem élettartama körülbelül 3 hónap működésre elég. Nem kell megijedni, az óra normál működéséhez még egy elem be van építve az órába, csak ez egy kicsit lejjebb található és értelemszerűen ennek jóval hosszabb az élettartama. 

 

 

 

Tesztüzem

 

Volt, akinek egyből feltűnt, volt, aki nem vette észre, hogy az óra számlapján, amin egyébként felül a gyártó logója és az idő pálcikás beosztásán kívül, a logó felett egy, az óra alsó ívének síkjában, a számlapon 10 kis LED helyezkedik el. Olyan kis egyszerű, puritán megjelenése van az órának, hogy fel sem tűnik, hogy sokkal többre hivatott, mint azt kívülről sokan látni vélik. Az óra jobb oldalán lévő felső gombbal kapcsolhatjuk be, illetve ki az óra okos funkcióit, illetve ellenőrizhetjük, hogy alvó módba vagy normál módba kapcsoltuk. A középső tekerő az idő beállítására szolgál, az alsó gomb, ha nyomva tartjuk, hivatott a korábban említett normál és éjszakai módok között váltásra. Ez annyit tesz, hogy vagy a mozgásunkat figyeli, lépést, megtett távolságot számol vagy alvást monitoroz. Amikor korábban megvettem a Xiaomi Mi Band karkötőmet, akkor értelemszerűnek tűnt, hogy érzékeli, mikor vagyok nyugalmi állapotban, mikor mozgok. Ennél az óránál viszont nekünk kell váltani e két mód között. Jó-e vagy sem? Így legalább nem érzékeli alvásnak, ha például a TV előtt nyugodtan hosszabb ideig fekszel. Ha ugyan csak az alsó gombot röviden megnyomjuk, meg tudjuk nézni az előre beállított, megtenni kívánt lépéseink körülbelüli számát, mivel a 10 LED százalékosan értendő, amelyek felett fel is van tüntetve 10-100-ig skálán, hogy a célként kitűzött mozgás hány százalékét értük el. Nekem 10.000 lépés van beállítva, tehát ha a 70-es számig gyulladnak fel a kis lámpák, akkor 7000 lépést tettem meg. A legutolsó LED egyben a bejövő hívások értesítésére is szolgál. Mivel az óra képes jelezni rezgéssel és az előbb említett értesítéssel, ha hívásunk érkezett, persze ehhez Bluetooth-on kapcsolódia kell az órának a mobiltelefonunkhoz. 

 

 

 

Miután felcsatoltam az órát a karomra, a leíráshoz nyúlva, segítséget keresve benne, hogy hova tovább, egy QR kód olvasóval letölthetjük az óra alkalmazását a telefonunkra. Ezen megadhatjuk nemünket, életkorunkat, magasságunkat, súlyunkat és a kívánt célt, amit el szeretnénk érni. A megtett lépésünket diagram szerint kijelzi, mellette, mekkora távolságot tettünk meg, és személyes adatainkból kreálva körülbelül mennyi kalóriát égettünk el. Elért céljainkat megoszthatjuk közösségi oldalakon, de ez a szoftver hivatott kijelezni az elemünk töltöttségét, itt állíthatjuk be az ébresztést is. Ilyenkor az óra az előre beállított időpontban rezegni kezd, illetve itt állíthatjuk be, hogy jelezze, ha hívásunk van. Véleményem szerint lehetne egy kicsit erősebb a rezgő motorja, mert nem tartom valószínűnek, hogy erre a jelzésre fel tudnék ébredni.  Az alkalmazásban elérthető egy távoli fényképezési funkció, amikor az óra alsó gombjának megnyomásával tudunk a telefonunkkal fényképezni. Ez remek funkció lehet csoportkép készítésekor, amikor szemben állunk egy állványra rakott telefonnal. Öröm az ürömben, hogy a szoftver hibája miatt ez a funkció nem mindig működik, remélem hamarosan javítják. 

 

                         

 

Véleményem szerint ez az óra megérte az árát. Ha beleszámítjuk, hogy egy svájci Ronda szerkezet felel az óra működéséért, akkor meg pláne nyugalommal tölt el az óra megvásárlása. 

Mivel utolsó darabok voltak így a GB már nem árulja az órát, de találtam még egy helyet, ahol megvásárolható. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7012057067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása