Heti szemezgető 14.

2017. április 15. 19:10 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

Nemsokára itt a húsvét, de aki végzett az előkészületekkel, az már ráér olvasgatni egy kicsit. Így, persze nem csak nekik ajánljuk, hanem azoknak is, akik már a hét elején várják, hogy eljöjjön a szombat, hogy újra böngészhessék a Heti szemezgetőt. (Reméljük sokan vagytok így.)

 

Bestrunner külső DVD író

 

Régen találkoztam már USB portra csatlakoztatható DVD íróval. Anno még én is beszereztem magamnak egy házat, hogy a laptopomból kiszerelt optikai meghatjómat, aminek a helyére egy SSD került, használni tudjam a későbbiekben. Ezen a gondolatmeneten halad a Bestrunner, aki azoknak nyújt segítséget, akik nem a mindennapokban, de időnként használni kívánják az optikai olvasót/írót számítógépükhöz.

Az USB 3.0 kapcsolaton kommunikáló külső meghajtó fekete és fehér színben kapható. A cache mérete 4MB. A ház aljába rejtett kábelen keresztül csatlakoztathatjuk a számítógéphez, laptophoz. Nincs szükség telepítésre az eszköz működéséhez. Egyaránt kompatibilis Windows, Linux, Mac OS rendszerekkel.

A termék linkjét itt találod

 

XANES automatikus irányjelző kerékpárhoz

Aki velem egyetemben szeret kerékpározni, annak egy jó kiegészítő lehet a kerékpár ülése alá felszerelhető 64 piros színű LED-el ellátott termék. Azon kívül, hogy képes előre beállított alakzatokat megjeleníteni, a beépített mozgásérzékelője révén érzékeli ha kanyarodunk. Ezáltal jelzi a mögöttünk haladónak, ha fordulunk. Kanyarodáskor a szenzor érzékeli a kerékpár dőlését, így a kívánt irányba megjelenít a kijelzőjén egy nyilat. Ha lefékezünk, ugyancsak bekapcsol, viszont ebben az esetben a kijelző teljes egésze piros színre vált. Beépített akkumulátorral rendelkezik, amit USB porton keresztül tölthetünk. Érdemes megnézni a szemléltető videót.

 

A terméket itt tekintheted meg

 

Broadlink Universal WIFI / Infrás távirányító

A Broadlink terméke egy olyan központi irányító egység, amelyet okostelefonunkkal irányítva, bármely az otthonunkban lévő távirányítóval rendelkező eszközt vezérelni tudunk. Nem kell keresgélni a távirányítót a kanapé alatt, nem kell többé elemet cserélnünk bennük. Nincs szükségünk a TV-hez, HiFi-hez, légkondicionálóhoz és egyéb más eszközünkhöz külön-külön távirányító használnunk. Csak be kell konfigurálni a 12 méteres hatótávolságon belül működő eszközt és a telefonra telepített alkalmazással, minden eszközt egyaránt vezérelhetünk. A Micro USB porton keresztül üzemelő eszköz egy kis 5.5 x 5.5 x 6,4 cm méretű fekete henger. Wifin keresztül kommunikál IOS és Android rendszerű telefonunkon. A széles beállítási lehetőségeknek hála, beállíthatunk akár időzítőre is funkciókat. Így megadhatjuk, hogy a TV kapcsoljon be X órakor, amikor hazaérünk, de beállíthatjuk, hogy vezérelje a hifit, hogy indítsa el kedvenc lemezünket, abba az időpontban, amikor hazaérünk.

 A terméket itt tekintheted meg

 

Elephone ELE - pendrive, ujjlenyomat olvasóval

Ha már van egy nagy kapacitású pendrive-unk, akkor biztos sok adatot tárolunk rajta. Képeket, videókat, esetleg egyéb más személyes fájlokat. A teljes egészében fém borítású házban egy 64GB tárhelyű chip kapott helyet, ami USB 2.0 kapcsolaton keresztül, 25, illetve 12 mb/s olvasási és írási sebességgel rendelkezik. A tároló közepén található az ujjlenyomat olvasó, ami Windows alapú rendszerekkel kompatibilis. Így a maximálisan 5 beállítható ujjlenyomat minta alapján oldható fel és válnak olvashatóvá a védett fájlok.

A terméket itt találod

 

Napelemmel tölthető villanykörte

 

A villanykörte és a napelem házasításából jött létre ez a nap energiájával működő akkumulátoros izzó. A 130 Lumen fényerősségű LED, teljes feltöltéssel 4 órán keresztül képes világítani. A könnyen mozgatható, akasztóval ellátott lámpa könnyen használható a kertben vagy bent a lakásban egyaránt. A MicroUSB csatlakozónak köszönhetően akár USB porton keresztül is feltölthető. Így már teljes kapacitással vihetjük magunkkal akár egy túrázásra is.

A terméket itt megtekintheted

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el Like-olni az oldalt a Facebookon, hogy erőt adjon a kis csapatunknak még több cikk írásához, amikről így első kézből értesülhetsz.

 

 Olvastad már az Elephone C1X tesztünket?

c1x.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9812427813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása