Kibróbáltuk a Xiaomi Mijia tollat

2017. április 18. 10:28 - nezdmitrendelszblog

Egy toll, amelyhez három ország kellett

1471398751359464_2.jpg

Megint sikerült beszereznem egy új Xiaomi terméket és ehhez nem is kellett nagy anyagi ráfordítás. Svájc, Kína és Japán. Hogy mi a közös bennük? Ez a három ország kellett, ahhoz, hogy a toll, amit kézbe fogunk, elkészülhessen. Az mindenkinek megszokott, hogy ha egy nagy, drága terméket vásárol, akkor az egyik alkatrész lehet, hogy egy kínai gyártósorról jön, a másikat mondjuk Németországban gyártják, stb., stb... A Xiaomi nagyon büszke rá, hogy hasonló kooperációból született meg a terméke és ezt a tényt nem is hagyja homályba veszni. Látható is a tollról készült képeken, feltüntette ezeket az információkat, hogy tudjuk, mivel is lesz dolgunk.

Amikor egy rendelés előtt végiggondolom, hogy miért is kellene nekem az a termék, amit kiszemeltem, akkor mindig felállítok magamban pro és kontra érveket. Ezt nektek is tudom ajánlani. Amikor elkezdtem Kínából rendelni, sokszor elkapott a hév és olyan kacatok kezdtek el gyűlni itthon, amire később rájöttem, hogy semmire sem használom őket. Csak megérkezett, kipróbáltam és azóta is a fiókom mélyén fekszik. Így kénytelen voltam leülni és megbeszélni a dolgot magammal. Most már elmondhatom, hogy tudatos vásárló vagyok a külföldi rendeléseket nézve.

De, mivel nagyon megkedveltem ezt a márkát és szerettem volna egy rendes tollat magamnak, nem csak azokat a szokásos, olcsón megvásárolható ötös, tízes csomagban árusított vacakokat, amik hamar szétesnek, kifogy a tinta vagy ne adj isten, pont az ellenkezője történik, kis pacákat rajzol a zsebeidre hordozás közben. Így el is lett döntve, hogy megvásárolom.

 

Kicsomagolás

A csomagolás a Xiaominál már megszokott, egyszerű, puritán fehér doboz volt. A csomag tetején lévő perforált réteget lehúzva nyithatjuk ki és húzhatjuk elő a fehér, keménypapír ágyon pihenő tollat, ami egy fóliás csomagolást is kapott a biztonság kedvéért. 

Mindent felesleget lehámozva, először azt tűnt fel, hogy nem is olyan könnyű. Illetve ne értsd félre, nem azt mondom, hogy tíz perc írás után le fog szakadni a karod a súlyától, hanem azt, hogy érezhető a tömege. Masszív, erős, minőségi érzetet kelt, mind a fogása, mind pedig a 20 grammos súlya. A többi itthon található tollat rárakva a mérlegre, hol 6, hol pedig 8 grammot mutatott. Anyaghasználatra se nem puha, se nem kemény műanyag. A borítás kemény, de a külső felület mégis kellemesen tapinthatónak érződik. Méretei 14.3 x 0.95 x 0.95 centiméter.

A toll nem a szokásos "benyomós" módon, hanem 120 fokot eltekerve bújtatja elő a 0.5mm vonalvastagságú fejet. Az első használatba vételkor egy piros kis védő kupakot kell eltávolítani a toll hegyéről. Ilyet még nem láttam, de ez is bizonyítja azt, amit eddig is megszokhattunk a Xiaominál, gondolnak a részletekre, de nem ez az egyetlen. Az ellenkező oldalon található fém akasztó sem az a sima "egyszerű" fajta. Hajlításkor, ami nem azt jelenti, hogy amikor az ember a zsebére akasztja, hanem azt, hogy az ember elkezd játszani vele, megpróbálja hajlítgatni, a toll száránál lévő rögzítés beljebb csúszik a házba, mintha valami rugós mechanizmus csillapítaná a feszítést, egyszerűen szuper.

A tollat szétszedve találkozhatunk a cserélhető tollbetéttel, amin a kínai Mijia, a Xiaomi almárkája és a Premec logója szerepel. Utóbbi egy 1961 óta működő svájci székhelyű, kézi íróeszközökre szakosodott vállalkozás. A betétben lévő fekete tintát Japánból importálják. Itt láthatjuk a tömegnövelés egyik tényezőjét, a betétet és egyben a külső házat tartó fém hüvelyt is. 

Olvastad már az Elephone C1X tesztünket?c1x.jpg

A nagy próba

A toll végét elforgatva nem hallunk semmilyen kattanást, halkan és lágyan tekerhetjük ki a hegyet. A fejből folyó tinta nem terül szét, nem hagy pacát sehol sem, nem enged ki magából többet, mint amennyire szükség lenne. A papíron nem üt át, a vonalvastagság tényleg vékony. Mérést nem végeztem, hogy megfelelő-e a gyártó szerint megadott 0.5 mm-nek, de én elhiszem nekik. Kapható hozzá három darabos betét készlet is, így, ha kifogyunk a tintából, a csere biztosított.

dsc04187.jpg

Megérte megvásárolni. Ha valaki a normál tollaktól eltérően egy minőségibb példányt szeretne használni, amin érződik a precizitás, de nem akar magas összegeket költeni egy nevesebb írószerszámra, akkor tökéletes választás lehet a Xiaomi Mijia tolla. Saját használatra és ajándéknak is tökéletes a 4$ alatti árával.

Ha megtetszett a termék, itt megtekintheted

Itt találod a tollhoz való cserélhető betéteket

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot 

Kattints a megosztásra, hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

2 komment
Címkék: tech teszt xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612429459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaWen 2017.04.21. 14:35:46

Abszolút nem pénz ennyiért egy ikyen toll. Tartalék betét is van hozzá, kidolgozott részletek.....
Én kicsit kocka vagyok, vártam hogy hol találkozik a Xiaomi eredeti profilja a toll funkcióival. :-)
Ha kifogyna mindegyik betét akkor szabvány betétekkel pótolható?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.04.21. 15:08:58

@RaWen: Igen, távol áll ez a termék az eddigiektől. És pont nem ez a gyártó jutna eszembe, ha most ismeretlenül meglátnám újra a terméket. De mégis van benne valami Xiaomi-s. Nem tartom valószínűnek, hogy bármely betét bele menne. Ha lesz időm, kipróbálom.
süti beállítások módosítása