Jóval olcsóbb lett a Xiaomi Mi5

2017. május 05. 17:24 - nezdmitrendelszblog

1456971344266139.jpg

Ha effektív most kellene bemutatnom a Xiaomi Mi 5-ös készülékét, akkor eléggé el lennék késve, ugyanis a telefon nem a legújabb darab. Most jelent meg a 6-os verzió, de mivel most leárazásokba kezdtek a különféle webshopok, ezért jóval olcsóbban hozzá lehet jutni a még most is tiszteletre méltó felszereltséggel megáldott készülékhez.

Nem csak a fém ház és a hátul lekerekített edzett üveg élek teszik prémium kategóriás készülékké ezt a telefont. A Snapdragon 820-as processzor, a 3 GB memória és a 64 GB tárhely egy jó darabig ki fog szolgálni még minket. A belső tárhelye UFS 2.0, tehát a sebességre nem lehet panasz. A kijelző 5.15 colos FULL HD felbontású. A hátlapon egy 16 megapixeles, 4 tengelyes optikai képstabilizátorral felvértezett Sony IMX298 szenzor teljesít szolgálatot. Akkumulátora 3.000 mAh teljesítményű, amit USB Type-C porton keresztül tölthetünk és támogatja a Quick Charge 3.0-t is.

Olvastad már a Xiaomi egér tesztünket

20161108164652_61006_2.jpg

Bluetooth 4.2, NFC, Glonass és Beidou műholdak támogatása, Dual SIM kezelés. Egyetlen hátránya talán a B20 hiánya lehet. De még ezt is feledteti az ár, hiszen az eddigi 300 $ feletti összeg helyett, a Mi564G kóddal nettó 219$-ért a miénk lehet.

 

Ha megtetszett a termék, itt megtekintheted

A Xiaomi Mi5 után a Redmi Note 4 széria tagjaihoz is beköszönött az áresés.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot 

Kattints a megosztásra, hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

8 komment
Címkék: telefon xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6912483527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thEListener 2017.05.06. 17:05:41

Adam Pataki: ha a GearBest-től rendeled 150,1€ (~165$) érték felett mindkettő megy rá: 2,5% vám + 27% áfa, és még a posta vámügynöki szolgáltatás díját is ránk terhelik. Megúszás kizárt, nagyon ráálltak a telefonokra, tabletekre, ezt tapasztalatból mondom. Mindememellett kínai ROM-mal kapod, ami helyett erősen javallott az EU ROM. Ennek a felmókolása a készülékre (bootloader nyitás stb) egy laikus számára sok utánaolvasással és kínlódással jár.

Nem akarok senkit se eltántorítani Xiaomi telefon vásárlástól, mert überállat készülékek (nekem is az van) de a kínából történő vásárlás előbbiekben taglalt árnyoldalát még nem sok (nulla) nyílvánosságot kapó helyen láttam leírva.

vilagpolgar 2017.05.06. 17:26:02

Ez a tökéletes telefon, ha lenne benne B20. Ha neked nem kell, akkor nincs jobb vétel jelenleg.
EU-s előtelepített ROM-mal, EU raktárból kell rendelni, így nem szívsz a vámmal, csak bekapcsolod és megy.

So No 2017.05.06. 18:13:39

@thEListener:

Itt Malajziaban ketfele Xiaomit lehet kapni. Amikor a RedMi Note-omat vettem, az elado elmagyarazta....

Van a kinai verzio, es a "nemzetkozi". A kinai valtozat kb. 30%-kal olcsobb.
Szerencsere itt a kinai verziot is meg lehet venni, szerintem az EU-ba nem kuldik...

Amugy a plaza, ahol "minden van" (ot szinten):

www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g298570-d2335279-Reviews-Low_Yat_Plaza-Kuala_Lumpur_Wilayah_Persekutuan.html

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.07. 00:03:42

@thEListener: Gondolom tudod, hogy a legtöbb esetben a kupon, a linkben lévő azonosító alapján is kap a blog részesedést abból, ha vásárolsz. Szerinted azzal fog kezdeni, hogy a B20 hiánya akkor jelent gondot, amikor vidéken vagy, valamit keresnél, mert nem ismered a helyet, az utat... De kiderül, hogy 3G nincs, 4G csak B20... Így pedig semmit sem találsz meg?

Ahol kellene EUn belül valami minősítés, ott biztos vagy benne, hogy az inkább megvan, mint az EU nagy részén a technikai használhatóság? Tudod addig van nagy öröm, boldogság amíg a kínai rom egy bugja nem okoz problémát. Mert amikor kiderül, hogy mégis, és akár a szolgáltató, akár a hatóság elkezd baszogatni miatta, akkor max anyázhatsz, hogy megint a kisembert vegzálják. Mert nem hiszem, hogy elmennél meglátogatni a bloggert aki ilyeneket ajánlott neked.

A sem az alapvető korlátokat, sem a jogszabályok, szabványok kérdését, sem más kockázatot nem mérlegelnek, akkor majd pont a 2% VÁM, meg a postai vámkezelés költsége lesz amire felhívják a figyelmet?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.05.07. 06:54:31

@Válasszunk: Részben igazad van, részben nem. Például a B20 hiánya valakinek fontos, valakit teljesen hidegen hagy. De nem hiába lett megjegyezve, hogy a készülék ezt nem támogatja. Az is fel lett tüntetve, hogy az ár nem bruttó, hanem nettó ár. Tehát, mint minden termék ami itthon forgalomba kerül a hatályos jogszabályok szerinti díj köteles.
A saját döntésen múlik, hogy ki, miért vásárol ilyen-olyan terméket. Ezt tartsuk tiszteletben.

csadeev 2017.05.07. 08:06:51

En 2 honapja vettem a mi5-m az Aliexpress-rol, potom 200 USD-ert (kuponnal, anelkul 225 lett volna). A telefon nem rossz, sajnos csak feher es arany szinben volt rendelheto, ugy, hogy kenytelen voltam a feheret valasztani a szokasos fekete helyett. Szoval amit a telefonrol erdemes tudni: mindig meg kell nezni, hogy az aktualis MI op rendszer nem hamis-e, tehat nincs tele eppen malware-rel. Ezt ugy tudod megnezni, hogy lecsekkolod az op rendszer verzio szamat az about phone menuben (4 szamjegy altalaban, pl. 8.1.1.0 illetve a rendszer verzio kodja MI-t tartalmaz es nem CN-t pl NAAMIEX), es megprobalod frissiteni azt. Masik erdekes dolog, hogy bizonyos alkalmazasok inditasakor nekem kicsit vibral a kepernyo teteje. Ez csak nehany app-nal jon elo, es szinte tuti, hogy valami szoftveres bug okozza, mert system appoknal jon elo leggyakrabban.

A telefon szerintem elegge gyors, szep, kellemes a fogasa is, bar ez a csillogo uveg hatlap nekem kicsit gagyi, de ha raksz ra tokot ugy se latszik. Osszessegeben ennyi penzert szerintem jo vetel, de azert az arulkodo, hogy a majdnem 4 evvel ezelotti MI3 modell majdnem lehozta ugyan ezt a specifikaciot (proci, akksi, nfc, oprendszer, hatso kamera), raadasul az meg szebb is volt.

11110000 2017.05.07. 22:51:38

@thEListener:
A ROM-ot a bootloader nyitása nélkül is fel lehet rakni a Xiaomi telefonokra.
Biztosan tudom, mivel csináltam már.

És az eustock.eu-tól vásárolt telefonokon is mókolt ROM van.
Onnan lehet tudni, hogy a kódja 5 számjegyből áll, míg a gyári 4-ből. Volt már dolgom olyannal is, meg Kínából rendelttel is, ami nemcsak kínai meg angol nyelv volt, és valami vietnami ROM - malware nélkül, magyar nyelvvel stb., csak frissíteni nem lehetett.
Az EU-raktárból rendeltek előnye a magyar jótállás meg az adaptert nem igénylő magyar hálózati dugasz, valamint a magyar nyelvű használati utasítás.
Ráadásul a gyári ROM-ra áttérve gyorsabb is lesz a készülék, és kevesebb memóriát is fogyaszt működés közben. Szintén saját tapasztalat.

@Válasszunk:
A B20 hiányát csak a vodafonosok fogják észlelni, de ők se nagyon.
Műhiszti.
Az enyémben sincs B20, és vodás vagyok, kicsit lassabb vidéken a net, de nem jelentősen.

@csadeev:
A CN csak annyit jelent, hogy Kínára szánt rendszer.
De letöltöd a miui.com-ról a legfrissebb gyári rendszert, és felrakod, töröl mindent a telefonról, úgyhogy van utána egy tiszta telefonod garantáltan gyári rendszerrel.

@vilagpolgar:
Ja, bekapcsolod és megy, de a ROM soha nem fog frissülni (a fentiek miatt).
A gyárilag is EU-ba szánt Xiaomi-készülékek (amikben van B20) már frissülnek is.

A Xiaomi telefonokat csak ajánlani tudom, a kb. 3-4-szer annyiba kerülő Samsungokkal meg az iPhone-okkal egy kategóriát tudnak. A fényképezőgépük nem igazán jó, a nagy felbontás és jó fényerő ellenére.

11110000 2017.05.08. 00:55:15

@csadeev:
"az aktualis MI op rendszer nem hamis-e, tehat nincs tele eppen malware-rel. Ezt ugy tudod megnezni, hogy lecsekkolod az op rendszer verzio szamat az about phone menuben (4 szamjegy altalaban, pl. 8.1.1.0 illetve a rendszer verzio kodja MI-t tartalmaz es nem CN-t pl NAAMIEX), es megprobalod frissiteni azt."

Ez konkrétan butaság, mármint hogy ami nem ilyen, az malware-t tartalmaz.
Csak annyi, hogy a Xiaomi eredetileg nem készített ebből a típusból Európába szánt verziót, és valami megmókolt ROM-ot pakoltak bele, de ez kimerül nagyjából olyanokban, hogy beleteszik az európai nyelveket meg országokat választható lehetőségként a beállításokba.
De ha belépsz Recovery - Download üzemmódba, a Xiaomi alkalmazásaival felülírható a letöltött gyári kóddal.
Ha a menü kínai, akkor keresni kell egy 英文 feliratot, és azt választva angolra vált.
Bővebben a miui.hu fórumain leírják magyarul, lépésről lépésre, linkekkel.
süti beállítások módosítása