A rettegett áfa és vám, na meg a plusz kezelési költségek. De van rá megoldás!

2018. május 17. 07:20 - nezdmitrendelszblog

1024px-flag_of_europe_svg.png

Amikor valaki azt mondja neked, hogy nézd meg egy-egy külföldi webáruház termékeit, majd konstatálod, hogy oké, ez nagyon szuper, hiszen jóval olcsóbban lehet a termékeket megrendelni a felkelő nap országából, mint a hazai boltokban. De aztán elkezdenek pörögni a szemünk előtt a dollár jelek. Ha megrendeljük a kiszemelt terméket, fennakadhat a vámon. Jöhet a hercehurca, különféle dokumentumok, számla, rendelés igazolás bekérése, vám esetleg áfa díj, plusz a kezelési költségek értéke és már ott tart az átlagember, hogy azt mondja NEM! Ő nem fog ezekkel foglalkozni.

A Magyar Posta honlapján található adatok szerint 22 euro az az összeg, ami alatt semmilyen plusz adó teher nem kerül felszámításra egy termék rendelésekor. Pár hónappal ezelőtt egy új szabály kimondta, hogy 10 euro összegű vámdíj esetén ezt az összeget elengedik. Ez átszámolva 37 eurós összegű termék árának felel meg, ami körülbelül 40 amerikai dollár. Fontos azonban azt tudnunk, hogy sok esetben a szállítási költséget is beleszámítják ebbe az összegbe.

De van rá megoldás, hogy az adott termék árához képest ne kelljen vagyonokat kifizetnünk és a szállítási idővel megegyező vámdíj kiszabást megvárni, ami sok esetben felér a termék szállítási idejével. Hidd el, tapasztalatból beszélünk hiszen volt olyan termék, aminek a szállítása Kínából három hetet vett igénybe, a hazai vámolás pedig kereken egy hónapig tartott. Ez pedig sok esetben elég idegörlő tud lenni.

 

 

GearBest

gearbest-online-696x355.jpg

A GearBest webáruháznál már jó ideje létezik az EU Express szállítás, ami nemrég kibővült az EU Priority Line szállítással is

EU Express/ EU Priority Line szállítás esetében a termék először egy, az európai unión belül található lerakatba érkezik. Ott történik meg a termék áfájának kifizetése, amit tartalmaz a szállítás díja, ami sokszor töredéke annak, mint amit itthon kellene kifizetnünk ügyintézés és áfa díjszabás címen. Ez akkor jön jól, ha mobiltelefont vagy például táblagépet/laptopot szeretnénk vásárolni. Pár nap feldolgozási idő kell, amíg innen továbbküldik a rendelt terméket. Az innen érkező csomagok a DPD futárszolgálattal kerülnek továbbításra Magyarországra, és mivel ezek a termékek Angliából jönnek, így már nem áfa kötelesek, majd ezek után szállítják házhoz. Tehát, ha Kínából rendelnél egy terméket, ami vám határ felett van, akkor EU Express vagy EU Priority Line a megoldás.

1_2.png

Természetesen nem csak Kínából lehet csomagot rendelni. Az utóbbi időben egyre jobban kezdik feltölteni az európai raktárakat is, így nem csak egy lerakata van a webáruháznak. Ezeket az európai raktárakat G-W jelzéssel jelölik, így ha megszeretnél rendelni egy terméket, ekkor már tudhatod, hogy nem Kínából fogják küldeni a csomagot.

A kódok a következők:

Ország Raktár kódja
 
Csehország G-W-5, G-W-19
Anglia G-W-3, UK-W, G-W-2, G-W-15
Franciaország G-W-6, G-W-9
Németország G-W-24, G-W-21
Hongkong HK, HK-2, HK-4, HK-5, HK-6
Olaszország G-W-8
Japán JP, JPN
Lengyeloszág G-W-4, G-W-10
Portugália G-W-25
Spanyolország G-W-16, G-W-12, G-W-7
Amerika US-5, US–LA, US-NYC, US-NY,US-1, US-2, US-3, US-4

 

Így, ha ezek közül a G-W jelölésű raktárakból vásárolsz, akkor szintén áfa és vámmentesen rendelheted meg a kiszemelt terméket.

GearBest webáruház honlapja

 

 

 

Geekbuying

1pdfwtkfghjc3og8wc0s.jpg

Szerencsére a Geekbuying-nál is létezik olyan szállítási forma, ami garantáltan áfa és vámmentes. De ne szaladjunk ennyire előre. A webáruháznak van európai raktára is, többek között Németországban, Olaszországban, Spanyolországban. De, ha az a termék épp nincs egyik helyen sem, akkor jön a jó öreg, kínai raktár.

4_37_1.jpg

Szerencsére adott a lehetőség, hogy amit Kínából rendelünk az is áfa/vám mentesen érkezzen meg hozzánk. Ehhez válasszuk az EU Priority Line vagy a HKEU Priority Line szállítást. Ha európai raktárat választottunk, akkor szinte bármelyik szállítás megfelelő, attól függően, hogy milyen gyorsan szeretnéd kézhez kapni a csomagot.

7_9_2.jpg

Egy termék árából természetesen le is lehet faragni, ha figyeled, épp milyen akciók futnak. A GearBest után már a Geekbuying napi akciós terméklistáját is megtalálhatod az online táblázatunkban, amit naponta frissítünk. Így ha épp a kiszemelt termékedet szeretnéd megvásárolni, így nem csak olcsóbban juthatsz hozzá a kedvezmény kód beírásával, de lehet, hogy pont ez az összeg csökkentés kell ahhoz, hogy áfa/vámmentesen tudd normál szállítással megrendelni a terméket, ha épp nincs más opció.

Geekbuying webáruház honlapja

 

 

 

 

TomTop

letoltes.png

 

Egy ideje a TomTop-ot is figyelemmel kísérjük, hiszen nem csak jó árú termékeik vannak, hanem egyes termékek, ahogyan ez előző két webáruháznál is, elérhetőek európai raktárból. De a legjobb hír, hogy pár hónapja ők is úgy döntöttek, hogy elindítják a kínai raktáras termékek szállítását, az EU Express-hez hasonló áfa és vámmentes csomagküldéssel.

1_1.png

A TomTop ezt Duty Free Shpping-nek keresztelte el. Lényege, hogy a kínai raktáras termékek után bármekkora összegű is legyen a termék, nem kell áfát, illetve vámot fizetnünk, ami nagy segítség nekünk és pénztárcánknak.

TomTop webáruház honlapja

 

Reméljük hasznos volt ez a kis válogatás az egyes webáruházak szállítási típusiról és segített megismerkedni ezekkel csomagküldési fajtákkal, hogy ne kelljen a termék árán felül áfa/vám díjat fizetni.

Sokan kérdeztétek azt is, hogy a kedvezményes táblázatunkban megjelent ár miért nem látható azon a linken, amit megnyittok. A termékek mellett található kedvezmény kódokat csak akkor lehet felhasználni, beírni az oldalra, ha a termék már a kosárba került. Csak a rendelés folyamatában használható fel fel a kód és csak akkor fog csökkenni a termék ára.

 Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy más is elolvashassa.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9913964366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása