Heti szemezgető 93.

2018. október 27. 07:45 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto_13_20.jpg

Egy újabb hét, egy újabb heti válogatással!

 

Samebike elektromos kerékpár

20180905175224_92556.jpg

Egyre népszerűbbek az elektromos kétkerekűek. Elektromos rollerek, gördeszkák és kerékpárok. A Samebike az egyik ilyen gyártó, aki megpróbálja a lehető legoptimálisabb akkumulátor helykihasználást a lehető legjobban megtervezett design-nal megvalósítani. A Samebike 20ZANCHE elektromos kerékpárt használhatjuk normál kerékpárként is, de ha már ott van alattunk egy 250W teljesítményű elektromotor, akkor miért ne száguldhatnánk a segítéségével?

A 20 colos kerekeket a 10Ah kapacitású akkumulátor hajtja meg. A legjobb dolog a kerékpárban, hogy használhatjuk normál üzemmódban, de lehetőség van az elektromotor rásegítésére is tekerés közben, ha például egy hosszú emelkedőre kell feltekernünk, így 70 kilométerre elég a kapacitás. De használhatjuk simán elektromos módban is, amivel így 40 kilométert tehetünk meg.

xiaomi_mi_8_lite_1.jpg

A maximális terhelhetősége 120 kilogramm, 7 fokozató Shimano váltóval és elöl- hátul tárcsafékkel szerelték fel. Előre és hátulra lámpákat is kapott és LCD kijelzős kerékpáros computerrel is ellátták. EU szabványú töltővel rendelkezik, így az akkumulátorát 4 óra alatt feltölthetjük vele.

A kerékpár 629$-ba kerül és az Express For Electric Bicycle Only 2 szállításssal rendelhető meg.

 

____________________________

 

Vernee V2 Pro mobiltelefon

ps0039b-eu-1-1728-xhfs_eredmeny.jpg

Ismét remek áron lehet hozzájutni a Vernee strapamobiljához, a Vernee V2 Pro-hoz. Az utóbbi időben eléggé felmentek az árak és nem egyszer láthattuk 329.99-ért is a terméket. Most szerencsére újra mérséklődni látszik, így most 259.99$-ért rendelhető meg a gyártó masszív kialakítású mobiltelefonja. 

A mobiltelefont mi is kipróbáltuk, a tesztünket itt olvashatod.

A V2 Pro által megszerzett IP68-as tanúsítványnak köszönhetően 1,5 méteres mélységig is használhatjuk a víz alatt a készüléket, sőt még az extrém hőmérsékletnek is ellenáll, így a gyártó adatai szerint -30 és +60 fok közötti hőmérsékletet is kibír. Felépítésének köszönhetően egy strapabíró készülékkel lesz dolgunk, amibe iránytű és lépésszámláló is került. Így nem ér senkit meglepetésként, hogy ez egy igazi kis túrákra való készülék, aminek nem árt, ha leejtjük, vagy ha vízbe esik. A hardveres alapot a MediaTek MT6763 processzora adja, azaz a Helio P23, ami egy nyolc magos, maximálisan 2GHz-en járó CPU. A felsőkategóriában sem sok helyen találni 6GB memóriával szerelt készüléket, de a Vernee úgy gondolta, hogy inkább több legyen, mint kevesebb. A belső tárhely mérete 64GB. Az 5.99 colos 2160 x 1080pixel felbontású IPS kijelzőt a Corning féle üveg védi.

ps0039b-eu-1-1728-ciqj_eredmeny.jpg

Nem csak NFC és IP68-as védelem kecsegteti a vásárlókat, rendelkezésre áll még arcfelismerés és pulzusmérés is. Szerencsére nem kell aggódnunk a támogatott frekvenciasávok miatt sem, hiszen a két nanoSIM kártyát kezelő telefon támogatja az itthon is használt 800MHz-es LTE frekvenciát. A helymeghatározást a Glonass műholdakat is ismerő GPS végzi, a tájékozódásban pedig a beépített iránytű segít.

ps0039b-eu-1-1728-hvpj_eredmeny.jpg

Az előlapra egy 13+5 megapixeles szenzorpáros, a hátlapra pedig egy 21+5 megapixeles kamera került. Nem csak arcfelismerés, de ujjlenyomat olvasó szenzor is került a készülékre. A beépített méretes 6.200mAh kapacitású akkumulátorát az OTG képes USB Type-C porton keresztül tölthetjük fel. A gyors töltésért pedig a mellékelt 18W teljesítményre képes töltő felel. A 259.99$-os mobiltelefont az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelheted meg!

A Vernee V2 Pro-t itt találod

 

 __________________________

 

 

 

EACHLINK H6 médialejátszó

eachlink_h6_1.jpg

Ahogyan az lenni szokott, az EACHLINK H6 TV box rendszere Android 7 alapokon nyugszik, pontos verziószáma 7.1.2. Tehát a lejátszóra különböző alkalmazásokat is feltelepíthetünk a Play áruházból. A WiFi képes eszközön így a vezeték nélküli internet kapcsolaton keresztül nézhetünk YouTube videókat vagy böngészhetünk az interneten. Utóbbit segíti, hogy az USB portjának köszönhetően akár egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatunk hozzá, hogy könnyebb legyen a weboldalakon történő navigálás. A teljesítményért egy Allwinner H6 négy magos processzor a felelős, ami négy darab Cortex- A53 maggal rendelkezik, amit kizárólag 4K set-top boxokhoz terveztek. Már fel van készítve a "6K" video dekódolásra a 10 bites HEVC, VP9 és H.264 szabványokat is ismeri, és a HDR10 és HLG video feldolgozást is támogatja. A grafikai feladatokért az ARM Mali-T720 GPu felel.

eachlink_h6_3.jpg

Memóriából 3GB DDR3 RAM-ot, míg belső tárhelyből 32 GB-ot kapunk. Ezen kívül ellátták microSD kártya foglalattal is, így egy 64GB méretű memóriakártyával is kibővíthetjük a tárhelyünk méretét, de a fényképezőgépünkből is berakhatjuk a lejátszóba a memóriakártyát, ha meg szeretnénk nézni a frissen készített fotókat, videókat.

eachlink_h6_2.jpg

A lejátszón kapunk két USB portot, microSD kártya foglalatot, HDMI kimenetet és LAN csatlakozót, AV és SPDIF kimenetet is. Támogatja a Bluetooth 4.1 és 2.4GHz-es WiFi kapcsolatokat is. 9.60 x 9.60 x 1.90 centiméteres kis méretének köszönhetően szinte bárhol elfér.

A csomagban természetesen kapunk távirányítót, HDMI kábelt és egy európai szabványú adaptert is. A 39.99$-os termék átszámolva körülbelül 10.500 forintba kerül.

Eachlink H6

 

____________________

 

Alfawise W1 nyakpánt fülhallgató

alfawise_w1_2.jpg

Az Alfawise a GearBest almárkájaként főként az alacsony árú, megfizethető termékekre fókuszál. Az Alfawise ennek megfelelően egy olcsó Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikáló, nyakban hordható sport fülhallgatóval áll elő.

Az Alfawise W1 előnye a normál fülhallgatókkal szemben, hogy vezeték nélküli kapcsolatának köszönhetően futás vagy sportolás közben nem kell a fülhallgató kábelével bajlódnunk. Bluetooth kapcsolatának köszönhetően akár még a mobiltelefonunkat is otthon hagyhatjuk, ha épp futni szeretnénk, hiszen akár a Xiaomi Amazfit Stratos óráját is összekapcsolhatjuk vele. Így amíg az óra méri a teljesítményünket, még a zent is képes lejátszani a fülhallgatón keresztül. Ezáltal elkerülhetjük azt, hogy telefont vigyünk magunkkal egy hosszú távú futásra. IP65-ös védettséggel is rendelkezik, így nem okoz gondot neki az eső sem. Könnyű, hiszen csak 29 grammot nyom, de ennek ellenére a 230mAh kapacitású akkumulátorával akár 15-17 óra zenelejátszás is elérhető.

A fülhallgatókat mágnes tartja egyben, így kevésbé gubancolódik össze a kábel. Beépített zajszűrő mikrofonnal is rendelkezik a jobb beszélgetési minőségért. A kezelőszerveinek köszönhetően pedig a zenelejátszást is a fülhallgatóról vezérelhetjük.

alfawise_w1_3.jpg

Az Alfawise-tól már ismerős szintén alacsony árcédulával találkozhatunk. Jelenleg 17.99$-ba kerül az Alfawise W1 nyakpánt fülhallgató.

Alfawise W1 fülhallgató

 

 __________________________

 

Xiaomi Pocophone F1 mobiltelefon

_1_eredmeny12018_08_31_8-55-07_1.jpg

A készülék megjelenése óta a legalacsonyabb, 299$-os áron vásárolható meg a GBMPPF164 kóddal, ami körülbelül 80.000 forint, amit a GearBest Priority Line szállításával áfa és vámmentesen rendelhetünk meg.

A Pocophone F1-ben a Qualcomm legerősebb processzora, a Snapdragon 845 felelős a nagy teljesítményért, amit a Xiaomi Black Shark mobiltelefonnál is látott megoldással, folyadékhűtéssel tartanak kordában. Ami mellé a "legkisebb" verzió 6GB memóriát és 64GB tárhelyet kapott. Az előlapra egy 20 megapixeles kamera került, a hátlapon pedig a 12+5 megapixeles dupla optika található, amivel készíthetünk bokeh effekttel ellátott portré képeket is. A hátlapi kamerák alatt a kör alakú ujjlenyomat olvasó kapott helyet. A készülék természetesen B20 képes, azaz támogatja az itthon is használt 4G frekvenciát. Tehát nem leszünk sehol sem internet hiányában. Emellett a két SIM kártyás tálcára az egyik szolgáltatói kártya helyére microSD kártyát is helyezhetünk. A mobilon már a legújabb Android 8.1 rendszer fut, ami megörökölte a Xiaomi-tól a MIUI felületet.

Xiaomi Pocophone F1

Kód: GBMPPF164 

A 128GB tárhellyel szerelt verzió pedig a GBMPPOCOF1 kóddal 329.99$-ba kerül!

 

 __________________________

 

Xiaomi FIMI A3 drón

2_73.jpg

Ismét óriásit alkotott a Xiaomi és ezzel vetélytársat állít a konkurenciának. A Xiaomi FIMI A3 egy nagyon jó választás lehet azoknak, akik megelégednek a FullHD felbontású videókkal, de sokallják a DJI Spark árát, ugyanis a Xiaomi FIMI A3 a DJI legkisebb drónjának felébe kerül.

Méretét tekintve nagyobb, mint az említett konkurencia megoldása, hiszen 28.5 x 22.9 x 6.9 centiméteres méretekkel rendelkezik, amihez 560 grammos súly társul. A motorokat tartó karok nem hajthatóak be, mint a DJI Mavic esetében.

fd5bf4aa-f25b-4f3c-a0f9-0901d95b69c2.jpg

A felvételekért egy f/2.0 rekeszértékű 1/3.2" SONY CMOS szenzor felel. Kéttengelyű optikai képstabilizátorral rendelkezik, akárcsak a DJI Spark és emellett felvértezték elektronikus képstabilizátorral is. Lehetőség van manuális beállításokra is így 100-3200 közötti ISO értéket állíthatunk be videofelvételkor és 100-1600-as ISO értéket fotózáskor. Nagyon jó hír, hogy a minőségre sem lehet panaszunk, hiszen 60Mbps bitrátát ígérnek. A maximális képfelbontás 8 megapixel, videót pedig 1920x1080 30fps és 1920x1080 25fps értékkel rögzíthetünk mp4 formátumba. A cserélhető akkumulátora kétszer akkora, mint a DJI Spark esetében, hiszen 2950mAh kapacitást kapunk, amivel 25 percet tölthetünk a levegőben.

a341e128-1083-499c-a3a8-c2c9c717f2fb.jpg 

Ami a legjobb, hogy külön kontrollert kapunk hozzá, ami beépített kijelzővel is rendelkezik, így nem kell külön beleapplikálnunk a telefonunkat a kontrollerbe, mint a DJI esetében. A kontrolleren minden funkciót elérünk, segítségével 1 kilométeres hatótávot kapunk. Az irányítón kapunk RTH gombot, amivel visszahívhatjuk a drón, ha túl messzire repültünk. Természetesen GPS is található a Xiaomi FIMI A3-ban, de emellett olyan extrákat is kapott, mint a Spark. Tehát elérhető a követő mód is, amivel kijelölhetünk egy személyt és a drón követni fogja a levegőből.

2ec6677c-0ba4-41a6-91b2-7a9fc8d4c067_1.jpg

A Xiaomi FIMI A3 259$-ért, azaz 70.000 forintért előrendelhető, ami a fele a DJI Spark árának. Az European Direct Mail szállítással pedig áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a kis drónt.

A Xiaomi FIMI A3 drón

 

____________________

 

 

FeiyuTech SPG2 gimbal

doogee_s70_2.jpg

Megjelent a FeiyuTech SPG2 amely olyan újdonságokat és kényelmi funkciókat hoz az előző szériához képest, amivel szép fejlődést és fejlesztést volt képes felmutatni a FeiyuTech.

Az SPG a mobiltelefonokhoz és akciókamerákhoz lett kifejlesztve. A gimbal súlya 530 gramm. Ez a megnövelt méret főként a szintén megnövelt kapacitású akkumulátora miatt van, ami az előd 3000mAh helyett immár 5000maH kapacitású. A 22650 li-ion akkumulátorával, a korábbi 8 óra helyett már 14 óra folyamatos használat érhető el vele. És már a gimbalról is tölthetjük lemerült telefonunkat, akciókameránkat, hála a nagy kapacitású akkumulátornak. 320° vízszintes forgásra, 320° döntésre és szintén 320° fokos oldalsó mozgásra képes, így szinte bármilyen helyzetben tarthatjuk, a felvett kép rázkódás mentes lesz a forgatási és remegés csillapítási módoknak köszönhetően. 1/4 "csavaros csatlakozót is kapott a fogantyú alján. Lehetőségünk van timelapse, panoráma, szelfi fotókat készíteni a mellékelt szoftvernek köszönhetően.

feiyutech_spg2_2.jpg

Újdonság még, hogy kapott egy kis OLED kijelzőt is, ami így nem csak könnyebbé teszi a használatot, de sokkal könnyebben is végezhetőek el a beállítások. Már egy fizikai tekerőgombot is elhelyeztek a nyelén, amivel felvétel közben, finom mozdulatokkal zoomolhatunk.

A FeiyuTech SPG2 gimbal 179$-ba kerül. A szállításhoz a TomTop a Duty Free Shipping opciót ajánlja.

FeiyuTech SPG2 gimbal

 

 __________________________

 

 

Xiaomi Mi 8 Lite mobiltelefon

xiaomi_mi_8_lite_6.jpg

A felsőkategóriás ragadózó Mi 8 mellett a gyártó bejelentette, hogy egy visszafogottabb árazású Mi 8 variánst is meg lehet majd vásárolni, ezt lett a Xiaomi Mi 8 Lite!

A legfőbb változás természetesen az ár, és ennek megfelelően a Mi 8 Lite felépítése. Mindkét Mi 8-as mobiltelefon notch-os kijelzővel rendelkezik. Míg a Mi 8 AMOLED panelt, addig a Mi 8 Lite IPS panelt kapott, ami 6.26 colos és 2280 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik.

xiaomi_mi_8_lite_9.jpg

A motorháztető alatt a Qualcomm Snapdragon felel a számításokért, ami egy igazán jó középkategóriás processzor. A 660-as a Snapdragon 653 utódja, amivel szemben 16%-kal gyorsabb az új 14nm-es gyártástechnológiával készült CPU. A nyolc darab 64 bites Kryo 260 maggal rendelkező processzor maximális órajele 2,2GHz. Az AnTuTu benchmarkjában 110.000 körüli pontszámot ér el. A memória mérete 4GB, míg a belső tárhely mérete 64GB.

xiaomi_mi_8_lite_3.jpg

xiaomi_mi_8_lite_6_1.jpg

Kamerák terén a hátlapon 12+5 megapixeles párost kapunk, amivel elérhető a kétszeres optikai zoom. Az előlapon egy óriási, 24 megapixeles kamera kapott helyet. A fedélzeten a MIUI felülettel ellátott Android 8.1 rendszer. A Global verziónak köszönhetően pedig az itthon is használt frekvenciákat is támogatja, tehát nem lesz gond a B20 hálózat elérése sem. Természetesen a/ac/b/g/n WiFi és Bluetooth 5.0 is került a készülékbe. Az akkumulátora 3350mAh kapacitású, amit az USB Type-C porton keresztül láthatunk el árammal.

xiaomi_mi_8_lite_8.jpg

xiaomi_mi_8_lite_7.jpg

Míg a felsőkategóriás Xiaomi Mi 8 389.99$-ba kerül, addig a Mi 8 Lite ára 299.99$, amit az EU Express vagy EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg.

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514323687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása