Heti szemezgető 99.

2018. december 08. 08:46 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto_uj_5.jpg

A héten megint az alacsony árú termékeké volt a főszerep, de akadtak olyan újdonságok is, amikkel eddig még mi sem találkoztunk.

 

Sunvell H3 médialejátszó

20180817124629_62874.jpg

Szinte természetes, hogy bekerült a Sunvell H3 a heti válogatásban, hiszen nem csak a héten talált legolcsóbb médialejátszó, de talán a legolcsóbb 2GB memóriával és Android 7 rendszert futtató TV okosító, ami így nagyon kedvező áron, 22.99$-ért vásárolható meg.

Ahogyan az lenni szokott, a TV box rendszere Android 7.0 alapokon nyugszik, tehát a lejátszóra különböző alkalmazásokat is feltelepíthetünk. A WiFi képes eszközön így a vezeték nélküli internet kapcsolaton keresztül nézhetünk YouTube videókat vagy böngészhetünk az interneten. Utóbbit segíti, hogy az USB portjának köszönhetően akár egy egeret is csatlakoztathatunk hozzá, hogy könnyebb legyen a weboldalakon történő navigálás.

A teljesítményért egy Allwinner H3 négy magos processzor a felelős, memóriából 2GB, míg belső tárhelyből 16 GB-ot kapunk. Ezen kívül ellátták microSD kártya foglalattal is, tehát akár a tárhelyét is bővíthetjük, de a fényképezőgépünkből is berakhatjuk a lejátszóba a memóriakártyát, ha meg szeretnénk nézni a frissen készített fotókat, videókat. Emellett kapunk két USB portot, HDMI kimenetet és LAN csatlakozót is.

A csomagban természetesen kapunk távirányítót, HDMI kábelt és egy európai szabványú adaptert is. A 23$-os termék átszámolva kb. 6.300 forintba kerül.

A Sunvell H3 médialejátszót itt rendelheted meg

 

__________________ 

 

TV-re is köthető mini játékkonzol 168 retro játékkal


elephone_a5_3_3.jpg

Vannak korszakok, amikre jó dolog visszaemlékezni. Ilyen a gyerekkor is, amikor megvettem életem első piacos Nintendóját. A Mario, Contra és társai egyszerűen lenyűgöztek. Nem is gondoltam volna, hogy többedmagukkal, pontosan 168 játékkal fogok majd a kezemben tartani egy hasonló tudású, mini kézikonzolt. Ami nem utolsó sorban nevetségesen alacsony áron van ahhoz az élményhez képest, amit újra átélhetünk vele vagy megmutathatjuk a gyermekünknek, hogy mivel játszott apa jó pár évvel ezelőtt.

Az apró kínai kezek megint valami újat alkottak. Voltak és vannak szép számmal 8bit emulátorok pc-re és mobiltelefonra, ahol újrajátszhatjuk kedvenceinket. De most megalkottak egy apró kézikonzolt, amiben 168 klasszikus játék található.

A konzol 11.5 x 7.8 x 2.0cm méretű, súlya pedig 250 gramm. Három színben választható, piros, fekete és kék színben. Egy 3 colos kijelzőt kapott, így út közben, a buszon ülve is játszatunk. A legjobb pedig, hogy az AV kábellel még a TV-re is ráköthetjük. Akkumulátora 750mAh kapacitású, amit a mellékelt USB kábellel tölthetünk.

A kis játékkonzolt itt találod

 

________________

 

ACEPC AK7 - A mindenes mini PC

20181130173403_35359.jpg

Az ACEPC azokra a mini számítógépekre szakosodott, amik kis helyet foglalnak, de minden megvan bennük ahhoz, hogy dolgozzunk rajta. Cserébe még szinte bele is olvadnak a környezetbe, ahogyan teszi ezt a mostani fehér és arany színekkel operáló ACEPC AK7 is.

A kis gép egy új szereplő a piacon. Méretét tekintve valóban apró, 12.80 x 12.80 x 5.80 centiméteres méretekkel rendelkezik. Már a leírást látva is megkedveltem, hiszen apró mérete ellenére rengeteg csatlakozóval rendelkezik. Megtalálható rajta 4 darab USB port, amiből kettő USB3.0 sebességű. MicroSD slot, két HDMI kimenet, gigabites LAN és fülhallgató kimenet is. De kezeli a 2.5 és 5GHz-es WiFi-t és a Bluetooth 4.1 is megtalálható benne.

A belsejében egy négy magos Intel Apollo J3455 processzor dolgozik, maximális órajele 2.3GHz. 4GB memóriát kapott és 64GB belső tárhelyet. Utóbbit akár USB porton keresztül bővíthetjük külön merevelemezzel vagy egy nagyobb microSD kártyán is tárolhatjuk a fájljainkat. A 179.99$-os ár nem is sok érte. Irodai munkára, letöltő gépnek, videót nézni tökéletes, hiszem nem csak olcsó, de keveset is fogyaszt, így a villanyszámlával is spórolhatunk. A mini PC az EU Express szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg.

A mini PC-t itt találod meg

 

______________

 

Xiaomi MITU drón

 elephone_a5_9.jpg

A kis kamerás árbajnokról már volt szó az oldalunkon. Még most is nagyon jó áron van a konkurenciához képest, közben pedig megjelent a nagytestvér is, így ideje újra szót ejtenünk a kis HD kamerás drónról.

A kis drónt nem is tudták volna a gyártóra jellemzőbb külsővel ellátni, hiszen a fehér borítást csak a cég emblematikus figurájával ellátott és a gyártótóra jellemző „Xiaomi szín” töri meg. A MITU kis kör alakú testét fogja körbe a négy rotor, amelyhez a gyári csomagban még propellervédőt is kapunk. A legfontosabb dolog, ha már Tello kihívóként emlegetjük a kínai gyártó termékét, az a beépített kamera felbontása, ami azonos a DJI Tello-ba épített szenzoréval, amely 720p-s, azaz HD videó és 1600 x 1200 pixel felbontású képek készítését teszi lehetővé.

A kis drón 9.10 x 9.10 x 3.80 centiméter méretű, súlya csupán 88 gramm. Ebben a kis testben egy négy magos 1.2GHz-es processzor dolgozza fel az adatokat. A Xiaomi drónját telefonunkkal vagy táblagépünkkel irányíthatjuk, ismeri az 5.8GHz-es frekvenciát is, de lehetőségünk van Bluetooth-os kontroller használatára is. A legnagyobb irányítási távolság 50 méter, illetve 25 méter magasságra képes repülni. A G-sensor módnak köszönhetően pedig akár a telefonunk döntögetésével is irányíthatjuk. A beépített 920mAh kapacitású akkumulátorával 9-10 perc repülési idő hozható ki belőle egy feltöltéssel. A Xiaomi MITU 59.99$-ba kerül, ami jó alternatívája lehet a nála 40$-al többe kerülő DJI Tello-nak. Ahogyan az lenni szokott, természetesen kérhetjük áfa és vámmentes EU Express szállítással is, amivel így is csak 17.000 forintba kerül.

A Xiami MITU drón itt vásárolható meg

 

_________________

 

Xiaomi FIMI A3 - A MITU utódja és a DJI Spark ellenfele

 elephone_a5_8.jpg

Ismét óriásit alkotott a Xiaomi és ezzel vetélytársat állít a konkurenciának. A Xiaomi FIMI A3 egy nagyon jó választás lehet azoknak, akik megelégednek a FullHD felbontású videókkal, de sokallják a DJI Spark árát, ugyanis a Xiaomi FIMI A3 a DJI legkisebb drónjának felébe kerül. Méretét tekintve nagyobb, mint az említett konkurencia megoldása, hiszen 28.5 x 22.9 x 6.9 centiméteres méretekkel rendelkezik, amihez 560 grammos súly társul. A motorokat tartó karok nem hajthatóak be, mint a DJI Mavic esetében.

A felvételekért egy f/2.0 rekeszértékű 1/3.2" SONY CMOS szenzor felel. Kéttengelyű optikai képstabilizátorral rendelkezik, akárcsak a DJI Spark és emellett felvértezték elektronikus képstabilizátorral is. Lehetőség van manuális beállításokra is így 100-3200 közötti ISO értéket állíthatunk be videofelvételkor és 100-1600-as ISO értéket fotózáskor. Nagyon jó hír, hogy a minőségre sem lehet panaszunk, hiszen 60Mbps bitrátát ígérnek. A maximális képfelbontás 8 megapixel, videót pedig 1920x1080 30fps és 1920x1080 25fps értékkel rögzíthetünk mp4 formátumba. A cserélhető akkumulátora kétszer akkora, mint a DJI Spark esetében, hiszen 2950mAh kapacitást kapunk, amivel 25 percet tölthetünk a levegőben.

Ami a legjobb, hogy külön kontrollert kapunk hozzá, ami beépített kijelzővel is rendelkezik, így nem kell külön beleapplikálnunk a telefonunkat a kontrollerbe, mint a DJI esetében. A kontrolleren minden funkciót elérünk, segítségével 1 kilométeres hatótávot kapunk. Az irányítón kapunk RTH gombot, amivel visszahívhatjuk a drón, ha túl messzire repültünk. Természetesen GPS is található a Xiaomi FIMI A3-ban, de emellett olyan extrákat is kapott, mint a Spark. Tehát elérhető a követő mód is, amivel kijelölhetünk egy személyt és a drón követni fogja a levegőből.

A Xiaomi FIMI A3 279$-ért, azaz 70.000 forintért előrendelhető, ami a fele a DJI Spark árának. Az European Direct Mail szállítással pedig áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a kis drónt.

A Xiaomi FIMI A3 drón

 

 _______________

 

Nagyon jó lett az új Elephone A5

elephone_a5_2.jpgAz Elephone A5 a gyártó első olyan modellje, ami a MediaTek processzorcsaládjának új tagját kapta meg. Még én sem próbáltam egy olyan modellt sem, amiben az új MediaTek Helio P60-as lapka dolgozott volna. Ennek fényében már látható, hogy a gyártó nem szeretne megmaradni a beskatulyázott jelzőkkel illetett pozíciójában, hanem a többiekkel ellentétben, kis gyártóként, mer újítani. A P60 nem egy rossz CPU, az AnTuTu benchmark alapján 130-140.000 körüli pontot hoz, amivel megveri a Qualcomm Snapdragon 636-ot is

Ízlés kérdése, de az A5 mobiltelefon a képeken nagyon jól néz ki. Le sem tagadhatná, hogy a HUAWEI P20 Pro alacsony árú alternatívája szeretne lenni. És a papírforma szerint erre meg is van minden esélye. Az üveg elő és hátlappal rendelkező ház 15.50 x 7.55 x 0.81 centiméter méretű, a mérlegen pedig 200 grammot nyom. A házat körbejárva egyből feltűnik a notchos kialakítás, így a szenzorszigetet körbe fogva egy 6.18 colos 2246 x 1080 pixeles felbontású IPS kijelzőt kapunk. Az Elephone A5 egyik ütőkártyája a kamera. Ezen a szenzorszigeten kapott helyet a 20+3 megapixeles előlapi kamera. A hátlapon, ahogyan a HUAWEI készülékénél is, három kamerát kapunk egymás alatt. Így pontosan, egy 12, 5 és egy kiegészítő 0.3 megapixeles optikák kaptak helyet, a nem csak a kamera elrendezésben, hanem még a színvilágában is a HUAWEI-el azonos mobiltelefon hátlapján.

A másik fontos újítása az A5-nek, a már említett Helio P60, ami a MediaTek friss, idén megjelentetett processzora. A 64 bites, 12nm-es csíkszélességgel készülő CPU nyolc magot tartalmaz. Négy Cortex-A53 és szintén négy Cortex-A73 magot kapott. Így a maximális sebesség 2.0GHz, a grafikai feladatokért pedig a 800MHz-es órajelen működő Mali-G72 GPU felel. Az Elephone mindig jól árazta be a készülékeit, de emellett megfelelő hardveres felszereltséget is társít hozzá. Ezáltal sem memória, sem tárhely fronton nem kell szégyenkeznünk. A 4GB RAM kellő mennyiségű, hogy pár év múlva se lassuljon le a telefon. Belső tárhelyből 64GB-ot kapunk, de természetesen akár microSD kártyát is használhatunk, egészen pontosan 512GB-os méretig.

2.4 és 5GHz-es WiFi, Bluetooth 4.2, GPS, dupla nanoSIM foglalat és B20 képes modem került a telefonba, tehát a hazai 4G frekvenciát is kihasználja. A telefon aljára USB Type-C port került, ezen keresztül tölthetjük fel a 4000mAh kapacitású akkumulátort. A telefon rendszere Android 8.1, amin természetesen elérhető a Magyar nyelv is. A telefonra ujjlenyomat olvasó is került, ám ez nem az üveg hátlapon kapott helyet, hanem a telefon jobboldalára, a ki/be kapcsoló gomb alá helyezték el.

Az Elephone megint egy olyan mobilt tett le az asztalra, ami a nagyoktól nyúlt le pár dolgot, de egy nagyon is korrekt középkategóriás hardverrel megáldott modell lett, ami a HUAWEI-től ellesett külső által nagyon jól néz ki. És szerencsére meg is maradtak a korrekt árazásnál, így az Elephone A5 jelenleg 199.99$-ba kerül, ami körülbelül 55.000 forint. Szerencsére az áfa és vámmentes szállításra is van lehetőség, így az EU Priority Line szállítással nem terheli többletköltség a készüléket.

Az Elephone A5 mobiltelefont itt találod meg

 

___________________

 

A 26 dolláros akciókamera

elephone_a5_5.jpg

Az egyszerűen csak PRO Cam névre hallgató termék 4K felbontást ígér, de én ennyi pénzért még a FullH felbontással is kiegyeznék. A leírás szerint 4K 30fps/ 2K 30fps/ 1080p 30fps/ 720p 30fps/ WVGA felbontással képes rögzíteni.

Ahhoz képest, hogy egy relatíve olcsó termékről beszélünk, kapott egy 170 fokos látószöggel bíró optikát, amivel maximum 16 megapixeles képeket készíthetünk. Van rajta egy 2 colos hátsó kijelző és egy 0.66 colos előlapi megjelenítő, hogy leolvashassuk róla a fontosabb információkat.

Videóinkat egy maximum 32GB-os memóriakártyára rögzíthetjük, de kapunk USB portot és HDMI kimentet is, hogy akár a TV-re is ráköthessük. Hiába az alacsony ár, egy csomó kiegészítő jár hozzá. Vízálló tok, Bluetooth kioldó, kiegészítők felfogatáshoz, kerékpárra, sisakra, stb.. Az akkumulátora 900mAh kapacitású, ami 90 perc videófelvételre elegendő a gyártó szerint.

Nem csak az alacsony ár, hanem az ingyenes szállítás is csábító, a 25.99$ mellett, amit itt tudsz megrendelni

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3514453540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása