Prémium megjelenésű 6 in 1 USB Type-C HUB a Gocomma műhelyéből

2018. december 18. 09:29 - nezdmitrendelszblog

20181015180905_57954.jpg

A Gocomma gyártót valószínűleg már ismeritek. Mi is írtunk már róluk. A Gocomma, ugyanúgy, ahogyan az Alfawise is, a GearBest webáruház almárkái, amelyek különböző típusú termékeket dobnak piacra.

Nem megszokott azonban az, hogy egy webáruház almárkája egy minőségibb terméket tesz le az asztalra. Persze, miért ne lenne ez lehetséges? Merülhet fel jogosan a kérdés. De valahogy mégis megmaradtak eddig az alacsony árú termékeknél, amelyeknél nem is a külcsín és a magasabb árszintre való pozícionálás lett volna a hangsúly. Épp ellenkezőleg, az elérhető árú, de korrekt minőségre törekednek. Ez hol sikerül, hol nem annyira. De mindenképp sikernek könyvelhető el az Alfawise elektromos roller, amellyel igencsak odapirított a több gyártónak. De találunk még itt igen csak jó termékeket is, mint az okoskonnektoruk és egerük is.

 

HDMI, SD, microSD foglalat, két USB 3.0 port is került a Gocomma elosztójára

De ne evezzünk ennyire más vizekre, maradjunk meg most a Gocomma elosztójánál. Amikor megvásároltam a Teclast F6 Pro ultrabookomat, amire még így fél év távlatából is úgy gondolok rá, hogy nagyon jó döntés volt. Ha most kellene választanom, újra ezt a terméket tenném a kosaramba. Hiszen ultrakönnyű, kisméretű, de gyors, SSD-vel felszerelt gép, a 360 fokban hátra hajtható érintő kijelzőjével a lehető legjobb döntés volt. Azonban mindig is foglalkoztatott a dolog, hogy mi van akkor, ha egy ultrabook adta előny egyszerre hátránnyá válik? Arra gondolok most, hogy a kis mérete miatt behatárolható azon eszközök száma, amit használni tudok vele. Erre még nem volt példa, hiszen van rajta két gyors, USB 3.0 port, microSD olvasó, microHDMI port és USB Type-C port is. De mi van akkor, ha nem microHDMI, hanem egy teljes értékű HDMI portra lenne szükségem. Ami valóban igazán életszerű dolog, mert nem sok kivetítőn és televízión található meg microHDMI csatlakozó. Emellett ott volt azt is, ha fotókat kell megnézni egy SD kártyáról, akkor van microSD olvasóm, de nincs rajta a nagyobb méretű SD foglalat. Ezek mellett persze mindig jól jön a plusz USB port is, hiszen bármikor szükség lehet egy szabad csatlakozóra egy nyomtatóhoz vagy bármilyen másik eszközhöz.

 

Gocomma 6 in 1 USB 3.1 Type-C Hub – Kicsomagolás

 p1050218-2.JPG

A külső csomagolás már itt másmilyen volt, mint amelyet a Gocomma-nál megszoktam. A lapos fehér dobozon ezüst színű feliratok jelzik a főbb információkat. A belső tálcát oldalra csúsztatva lehet kitolni a házból. A szivacsos belsőben helyezve találjuk az elosztónkat, alatta pedig egy rövid angol és kínai nyelvű leírást találunk. Utóbbi jó, hogy velünk van, hiszen én is sok információt tudtam meg belőle.

p1050221-2.JPG

A 60 grammos HUB teljes hossza a Type-C csatlakozós kábellel együtt 13.7 centiméter. Maga a HUB 8.6 centiméter hosszú, 5.6 centiméter széles és 1 centiméter magas, igazán elegáns megjelenésű. Nem egy műanyag házat kapunk. A felső és alsó rész 2.5D lekerekítésű edzettüveg bortást kapott. Az oldalt található csatlakozókat műanyag borítás fogja körbe. Az üveg és a fekete műanyag között fémes csík fut végig. Nem mondanám meg, hogy egy kínai gyártó termékét fogom a kezemben. Az elosztó nem csak Windowsos, de Apple gépekkel is kompatibilis. A gyártó fel is tüntetni, hogy rajta keresztül az USB Type-C porttal szerelt MacBookokat is tölthetjük rajta keresztül. MacBook hiányában ezt a funkciót nem tudtam kipróbálni.

p1050226.JPG

p1050227.JPG

p1050229.JPG

 

Gocomma 6 in 1 USB 3.1 Type-C Hub - Próba

 

Mivel a Teclast F6 Pro ultrabookomon csak microHDMI kimenet van, ezért kíváncsi voltam, hogy ha rácsatlakoztatom az elosztót a gépem Type-C portjára, akkor valóban működni fog-e a HDMI kimenet a TV-n? Bedugtam az elosztót, rá a kábelt és már kint is volt a kép a televízión. Nagyon egyszerű, de hasznos megoldás. Kipróbáltam mit tudnak az USB 3.0 portok is, így először lemértem a CrystalDiskMark alkalmazással az 1TB kapacitású Seagate Barracuda HDD meghajtóm sebességét. A merevlemez egy HDD tokban van, ami USB 3.0 csatlakozással végződik. Ezt kötöttem először a laptopomhoz, így 87.7MB/s olvasási és 142.3MB/s írási sebességet kaptam. Ezután jött a Type-C HUB, amivel 89.15MB/s olvasási és 128.4MB/s írási sebességet kaptam.

q.jpg

Az olvasási sebesség szinte elhanyagolható, az írási sebesség a laptophoz kötve a HDD-t gyorsabb volt, nem mintha nem lennék megelégedve a 128MB/s-os HUB-on történő sebességgel.

 2_79.jpg

A 64GB-os Samsung UHS-3 kártyámmal is megnéztem, hogy milyen sebességre képes. A Samsung nagyon eltalálta ezt a memóriakártyát. Kategóriájában szerintem a legjobb. Főleg úgy, hogy már a negyediket vásárolnom magamnak. Van egy a fényképezőgépemben, egy a drónban, egy az akciókamerámban, egy a most tesztelt kültéri kamerában, így úgy tűnik, lassan megint rendelnem kell egyet. Átlagban 12$ körül szokott lenni az ára, így nagyon jó vételnek számít, főleg, hogy nagyon gyors. A laptopomban a microSD-SD átalakítóval 82.54MB/s olvasási és 64.84MB/s írási sebességre volt képes. A HUB-ban már lelassult, jobban, mint a Seagate HDD, így olvasási sebesége 37.67MB/s, míg az írási sebessége 35.05MB/s körül alakult.

 microsd_hubon.jpg

Lemértem külön, hogy milyen sebességre képes csak a microSD kártyaolvasó részben, de így még jobban csökkent a sebessége. Nem gondoltam volna, hogy 19.14MB/s és 18.58MB/s sebességre csökken le az olvasás és írás, úgyhogy ez az egy dolog, amit nem értek. Szerencsére memóriakártyán nem szoktam nagyméretű adatokat mozgatni, de ha az SD foglalat kétszer ekkora sebességre képes, akkor igazán megoldhatták volna a microSD csatoló sebességét is. Így az egész teszt és használat alatt ezt az egy negatívumot tapasztaltam a Gocomma elosztójánál.

p1050438.JPG

p1050441.JPG

A Gocomma 6 in 1 USB 3.1 Type-C csatlakozós elosztója jó választás, hiszen segítségével a Type-C porton keresztül HDMI portot is kapunk, kapunk két USB 3.0 portot, SD és microSD kártya olvasót és egy USB Type-C portot, amin keresztül a kompatibilis készülékeket még tölthetjük is róla. A megjelenés egyszerű, letisztult, már-már prémium megjelenést kölcsönöz a lekerekített edzett üveg és hátlap, a lágyan derengő, működést jelző kis kék kör LED visszajelzővel. Tudásához képest megint egy jó árral rendelkező terméket dobott piacra a Gocomma, hiszen a kategóriában van hasonló árú termék, de azokon nem találunk HDMI kimenetet, az már a jóval drágább elosztók privilégiuma, így a jelenlegi 23.99$-os árával engem meggyőzött a Gocomma 6 in 1 elosztója!

 

A Gocomma termékét itt találod

 

Hasonló hubokat, elosztókat itt találsz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5614486118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása