Rengeteg funkció a Xiaomi Stratos okosórában

2018. december 18. 16:58 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_stratos.png

A Xiaomi Stratos okosóra volt az, amit nem csak a korábbi típus (Pace) tulajok vártak, hanem azok is elkezdtek érdeklődni az óra iránt, akik addig nem látták esélyesnek a Xiaomit, mint gyártót óra fronton.

A Xiaomi Stratos okosórát már mi is kipróbálhattuk. Elvittük túrázni, útvonalat rögzítettünk vele, mérte a pulzusunkat. A róla készül tesztet itt olvashatod:

Xiaomi Amazfit 2 (Stratos) teszt - A legjobban várt Xiaomi okosóra

Most pedig sokak örömére európai raktáron belül rendelhető a termék, amihez kedvezmény kódot is szereztünk! A Stratos megjelenése sokkal karakteresebb, férfiasabb lett a Pacehez képest. De nem csak a külsőben történtek változások, hiszen sokkal okosabb lett, mint az elődje. A korábbi egy helyett, itt már három rozsdamentes acélból készült gombot találunk. Az érintőkijelzőnek köszönhetően minden menüpontot elérünk, de a navigáláshoz használhatjuk az órán található gombokat is.

20181214100302_38103.jpg

A Pace-hez hasonlóan az óratok itt is kerámia, ami hihetetlen karcálló és strapabíró. A transzflektív 320 x 300 pixel felbontású OLED kijelzőt a Corning féle Gorilla Glass üvege védi, ami 2.5D-s lekerekítést kapott, így a kijelző is korrekt védelemmel rendelkezik. A transzflektív kijelző pozitívuma, hogy olyan, mintha egy nagyon vékony tükör réteg helyezkedne el a kijelzőn megjelenő tartalom alatt. Amely egyszerűen visszatükrözi a környezet fényeit, és ezt használja fel a kijelző megvilágításra. Azaz minél nagyobb a fény, annál jobban látható a kijelző is, tehát nem kell attól tartanunk, mint egy mobiltelefonnál, hogy próbáljuk a kezünkkel takargatni a kijelzőt a nyári napsütésben, hogy lássunk rajta valamit. Itt pont ez a jó benne, hogy minél jobban süt a nap, annál jobban világítja meg a kijelzőt, annál kontrasztosabb képet kapunk, így a nyári napsütésben is minden pontja jól látható a kijelzőnek.

Az újítások közözz szerepel a jobb, pontosabb GPS, az órával már úszni is lehet. Erre szükség is van, hiszen ez az óra a rengeteg sport funkciójának körét már az úszással is kibővítették. Így már lehetőség van futás, séta, kerékpározás, medencés úszás, nyílt vízi úszás, futópad, szobakerékpár, elliptikus tréner, mászás, terepfutás, triatlon, síelés, tenisz és foci is. És a tevékenységek közben pulzust is képes mérni vagy rögzíteni a GPS útvonalat.

20181214100303_99898.jpg

A sportolás közben zenét hallgatóknak jó hír, hogy a telefon 4GB méretű tárhelyére mp3 fájlokat is felmásolhatunk. Így akár futás közben, Bluetooth fülhallgatón keresztül hallgathatjuk kedvenc zenéinket, így telefont sem kell magunkkal vinnünk. Ezen kívül képes a GPS segítségével útvonal rögzítésre, amit gpx formátumban tárol, így bármikor visszanézhetjük merre futottunk vagy túráztunk. Vagy akár egy megadott útvonalat felmásolva az órára, mi is bejárhatjuk ugyanazt a terepet.

A Xiaomi Stratos okosóra európai raktárból rendelhető meg. A MGCNAJJ7CG kódot felhasználva 165.99$-ra csökken az ára. Az európai raktárnak köszönhetően pedig teljesen áfa és vámmentes.

Az órát itt találod meg

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech stratos xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014498814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása