Gocomma PS4 kontroller teszt

2019. január 24. 08:07 - nezdmitrendelszblog

p1050503.JPG

A múltkori PlayStation 4 teszt után úgy gondoltam, hogy megérné szétnézni, hogy milyen kiegészítőket találni a konzolhoz külföldről. Nem nagyon ástam bele magam a különböző tartozékok sűrűjébe, de egy dolgon megakadt a szemem. Mégpedig a jól ismert Gocomma márka kontrollerén.

Az a Gocomma, akinek a termékiből már megfordult néhány a kezeink között. Így, nem volt mit tenni, az ismertség és az alacsony ár megadta rá az okot, hogy vásároljak egyet. Jó lesz tartalékba, vagy ha esetleg ketten szeretnénk játszani a konzolon. A 19.99$-os ára pedig egyáltalán nem sok a hazai árakat nézve.

 

 p1050505.JPG

p1050507.JPG

p1050508.JPG

p1050510.JPG

Meglepetésemre csak egy egyszerű buborékfóliába csomagolták, így komolyan vették a költségek alacsonyan tartását. Csak a fehér színű kontroller és egy microUSB végű kábel volt a csomagban. A kattintható érintőpaod pedig egy kis fólia.

p1050525.JPG

p1050526.JPG

Mit is mondjak, a Gocomma terméke 99%-ban kiköpött mása az eredeti PlayStation kontrollernek. Egy ponton tűnik fel a turpisság, amit már ők sem mertek megkockáztatni, így a bekapcsoló gombon nem találjuk mega PS logót. Csak ennyi a különbség. A promó képeket nézve, még amikor vásárlásra adtam volna a fejemet, már akkor gondolkodtam rajta, hogy érdemesebb lenne más színűt venni, nehogy összekeverjem a gyári kontrollerrel. Így esett a választásom a fehér modellre. Ez valójában nem is kimondottan hófehér. Kicsit sötétebb árnyalatot kapott. Az alsó két kis szarv, ami a tenyerünkben pihen, ahogyan a többi eredeti PS kontrollernél is, egy árnyalatnyival más színt kapott. Fogásra teljesen ugyanaz a kettő, súlyra 8 grammal könnyebb a Gocomma terméke. A gombok nyomáspontja is szinte teljesen azonos, egyedül a D-pad kattan hangosabban, ha lenyomjuk azt. A ház nem recseg, nem ropog, jól össze van rakva.

 

 

Bekapcsolás a fekete (PS logó nélküli) gombbal, a mellékelt microUSB kábellel összecsatlakoztattam a PS4 konzolommal és, amint felismerte, máris kreálhattam egy új felhasználói fiókot vagy használhattam a meglevőmet az új kontrollerrel. Szerencsére tényleg 100%-ban úgy működik, mintha egy gyári kiegészítőt használnánk. Ugyanúgy van elülső LED, és hangszóró is. A hangszóró itt nem olyan minőségű, mint az eredeti esetében, a hangja nem túl tiszta és magas hangerőn hajlamos a recsegésre. Szerencsére működik a giroszkóp, így a kontrollert döntögetve is megy a vezérlés, akár a nevünket beírva a virtuális billentyűzeten.

p1050520.JPG

Jöhettek a játékok, hogy lássuk mit is tud! A gyakorlott játékosok valószínűleg azonnal észreveszik a különbséget, már ha csak a súlyt nézzük. Az a 8 gramm a szakavatott játékos kezekben feltűnik. Én speciel nem vettem észre. A rezgőmotort is jól eltalálták, a Gran Turismo Sportban tűnt fel az, ahol az irányításhoz sokat használom a D-padot, hogy a bal gomba hajlamos nyikorogni. Akinek ez komoly irritációt okoz az a gyári kiegészítő mellett tegye le a voksát. Az, hogy ez minden esetben igaz-e az összes Gocomma PS4 kontrollerre? Azt sajnos nem tudjuk. Ha ki kellene fizetnem érte egy eredeti termék árát, nem tetszene. Így, hogy másodikként lesz használva, ha ismerősök jönnek kicsit játszani, akkor meg elnézem neki ezt ennyi pénzért. Lehet, hogy megpróbálom befújni egy kis szilikonnal, hátha segít rajta vagy idővel bejáratódik.

p1050617.JPG

Az akkumulátor itt is a gyárival megegyező kapacitású és töltési és játékidőben is körülbelül ugyanannyi hozható ki belőle. Ergo tényleg majdnem ugyanazt tudták hozni a Gocomma-nál, mint amire számítottam.

Megéri-e a 19.99$, azaz az 5.600 forintos ár a termékért? Én azt mondom, hogy igen! Remélhetőleg nem mindegyik kontroller hallat nyikorgó hangot, én pedig megpróbálom az enyémet, mint ahogyan korábban említettem, befújni egy kis szilikonnal, ahol a házhoz hozzáér a D-pad alja. Tartalék, második darabnak ennyi pénzért még így is megéri és lehet, hogy én fogtam ki egy hibás darabot. Jelenleg kék, fekete, piros és fehér színben érhető el a 19.99$-os kontroller.

20181122182102_46960_1.jpg

A Gocomma PS4 kontrollert itt találod meg

Ha érdekelnek a PlayStation 4 kiegészítők, itt jó párat találsz

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914584728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása