Beelink U55 – Egy ígéretes Mini PC Intel Core i3 processzorral

2019. február 11. 08:19 - nezdmitrendelszblog

Vajas doboznyi méretben egy számítógép ereje!

beelink_u55_5_1.jpg

A kis géppel sok esetben leválthatjuk a régi nagy asztali számítógépünket, hogy egy kevés energiát fogyasztó, kis helyet foglaló mini PC vegye át a helyét.

A kisméretű számítógépekről valószínűleg sokaknak az jut az eszébe először, hogy léteznek, de nem sok mindenre használhatóak a kis teljesítményük miatt. Erre most rácáfol az U55! A Beelink megint frissítette a kisméretű számítógépeinek palettáját. A Beelink U55 elnevezésű termékével pedig elfelejthetjük a mini PC = lassúság fogalmát, ugyanis a legújabb gépében már egy Intel Core I3 - 5005U processzor dobog 8GB memóriával és 256 gigabájt méretű SSD meghajtóval.

beelink_u55.jpg

A vajas doboz méretű U55 abból a szempontból is különleges, hogy az SSD meghajtó mellett még egy 2.5 colos, 2TB méretű merevlemezt is beszerelhetünk a kis gépházba. Így pedig az SSD meghajtót használhatjuk az operációs rendszer és a főbb programjaink számára, a merevlemez pedig biztosítja a megfelelő méretű tárhelyet a filmeknek, dokumentumoknak.

beelink_u55_6.jpg

A Beelink U55 valóban kicsi, körülbelül feleakkora, mint egy átlagos méretű 7 colos táblagép. A 12.40 x 13.00 x 4.10 centiméteres méretéhez 261 grammos súly társul. A lekerekített oldalakkal rendelkező gépet a lehető legtöbb csatlakozóval látták el. Így előre két USB3.0, USB Type-C és fülhallgató csatlakozó került a be és kikapcsoló gomb mellé. Hátulra pedig a gigabites LAN mellett helyet kapott két USB2.0, két HDMI és itt találjuk meg a tápcsatlakozót is. A gép oldalára pedig a microSD memóriakártya olvasó került.

beelink_u55_3.jpg

beelink_u55_4.jpg

Az Intel Core I3 - 5005U processzor 14nm-es gyártástechnológiával készült. Két mag, négy szálon maximálisan 2.0GHz-re képes. Az „U” szériás Intel processzora keveset fogyaszt, ennek köszönhetően kevesebb hőt is termel. Fogyasztása 15W-ban maximalizálódik, de a hőelvezetés érdekében természetesen egy ventilátorral felszerelt processzorhűtőt is beépítettek a kis gépházba. 8GB DDR3L memóriát kapunk, ami mellé egy M.2 SSD meghajtót is kapunk 256GB-os méretben. De, ha ez nem lenne elég, akkor a házba még egy merevlemezt is beszerelhetünk az SSD meghajtónk mellé. A kis gép rendelkezik Bluetooth 4.0 kapcsolattal, 5GHz-es frekvenciát is támogató 802.11 b/g/n/ac WiFi-vel és a gigabites LAN csatlakozó sem maradt ki.

beelink_u55_2.jpg

 

A Beelink U55 mini PC az Intel Core I3 processzorral, 8GB memóriával és 256GB-os SSD meghajtóval 329$-ba kerül

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Szólj hozzá!
Címkék: tech mini pc beelink

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214619628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása