Ő a kiskirály házon belül! - Kipróbáltuk a legdrágább ILIFE V8S robotporszívót!

2019. március 19. 08:21 - nezdmitrendelszblog

ilife_v8s_header.jpg

A legújabb és legmodernebb ILIFE robotporszívót próbáltuk ki. Annyira tetszett a Xiaomi Roborock S50, hogy a legerősebb és legdrágább ILIFE terméket is muszáj volt kipróbálnunk! Még soha nem láttam portartályba szerelt motort, ami segíti a kiáramló levegő mozgását. De még a víztartály is külön szivattyút kapott az ILIFE V8S, amit eddig még a drágább porszívókban sem láttam.

A számomra etalonnak számító Xiaomi Roborock S50 után nehéz maradandót alkotni, de az ILIFE terepe sosem a csúcskategória volt. A CHUWI által birtokolt gyártó, a megfizethető árú termékekkel van jelen a belépőszinttől kezdve a méretes portartállyal és felmosó funkcióval is ellátott felmosófejes robotporszívókig.

Az ILIFE V8S robotporszívót innen szereztük be

 

ILIVE V8S Kicsomagolás

A V8S doboza hatalmas! Majdnem másfélszer akkora, mint a Roborock S50 csomagolása volt. Ezzel már akkor szembesültem, amikor a futár meghozta a terméket, ami akkora volt, hogy bőszen ellenkeztem, hogy nem egy 32 colos TV-t rendeltem. Nem a szállítás biztonságáért hivatott újságpapír és hungarocell lapok töltötték ki a külső csomagot, hanem tényleg ilyen méretes a V8S doboza.

A csomagolás szépen dekorált, minden információ megtalálható a hátulján is. Az ILIFE nem csak a kínai piacra termel, így már hat nyelven olvashatjuk a főbb funkciók felsorolását. A beltartalom kellemes, a kiegészítők száma bőséges. A mellékelt leírás pedig olyan vastag, hogy akár indulhatna a telefonkönyv széttépés versenyen is. Sajnos a Magyar nyelv kimaradt a leírásból, de szerencsére nem nagyon lesz szükség a kis füzetre. Ha pedig mégis elvesznénk a faék egyszerűségű beállítások között, akkor az Angol nyelvezetű, képekkel tagolt segédletben mindent megtalálunk majd.

A dobozon belül, legfelül trónol a porszívónk, mellette a felmosó szövettel ellátott víztartály és a töltő dokkolót találjuk. Mellettük az európai szabványú töltő, tehát nem kell hozzá semmilyen átalakítót beszereznünk. Kapunk egy tartalék moppot, szűrőt, négy darab forgókefét, amiket még külön meg is különböztettek, hogy tudjuk melyik szín való jobb és baloldalra. Kapunk még egy távirányítót is, ami egész kicsit lett. Kijelző nincs rajta, csak a főbb funkciógombokat találjuk meg rajta. Kapunk mellé még elemeket és egy kis kefét is, hogy a porszívóra lerakódott port könnyedén leseperhessük.

Az ILIFE V8S mérete 33 x 32 centiméter, magassága pedig 8.1 centiméter. A legnagyobb portartállyal rendelkezik, amit eddigi robotporszívós pályafutásom alatt láttam. 750ml-es kapacitása felülmúlja a Roborock S50, 480 milliliteres tartályát. A víztartály sem csekély, hiszen egy 300 milliliteres felcsatlakoztatható kiegészítővel van dolgunk. Ez volt az első ilyen termék, ahol külön vezérlés kapott helyet a por és víztartályban. A kék színű műanyag kiegészítők oldalán érintkezőket találunk. A portartályban egy külön kis motor keringeti a levegőt, így nem csak a robotporszívó szívó ereje fújja a port a tartályba, hanem a benne található motor is segíti a levegő kiáramlását. A V8S már több rétegű szűrőt és egy HEPA filtert is kapott. A víztartályban pedig egy külön szivattyú szabályozza a víz mennyiégét. Így nem kell attól félnünk, hogy eláztatja a felmosó anyagát a tartályban lévő víz, hanem mindig a megfelelő mennyiéget adagolja nekünk.

Formára nincs nagy újítás a kategórián belüli társakhoz képest. Elöl, a méretes ütközőt találjuk, amit telepakoltak érzékelőkkel. Az ILIFE porszívóin már megszokhattuk, hogy nem csak a töltődokkolóján keresztül képes magát tölteni, amire automatikusan visszaáll, ha lecsökkent az akkumulátorának kapacitása, hanem a porszívó oldalán egy töltőcsatlakozót is felszereltek a be/ki kapcsoló gomb mellett. A tetején a fő funkciógombokat találjuk, amivel automatikusan visszaáll a töltőre. Időzítést állíthatunk be, hogy mikor induljon el automatikusan takarítani, és egy spirálisan körbeforgó tisztítási módot is indíthatnunk. Alattuk a nagyméretű start/stop gomb és a szélek, sarkak kitakarítására szolgáló vezérlőt találjuk. Szerencsére már kijelzővel is felszerelték az ILIFE V8S robpotporszívót, így azonnal információt kaphatunk a z akkumulátor töltöttségéről, megjelenítheti a pontos időt is és a hét napjait is. Különlegesség, hogy a por és víztartályhoz nem kell a porszívó hátulját kinyitni, mint a többi hasonló gépen. Itt csak egy kioldógombot találunk, amivel kihúzva a gépből, eltávolíthatjuk a tartályokat. Ilyenkor, amikor kihúztuk belőle az egyik gyűjtőt, akkor üresen állva fel is emeli a hátsóját.

Alul a két motorikusan hajtott kereket találjuk, amik elött a két oldalsó forgókefe kapott helyet, kettejük között pedig a szívónyílás szája tátong. Ennek fedelét szerencsére kinyithatjuk, így nem kell bajlódnunk a gép tisztításával, ha már hosszabb ideig használtuk, így ez remek kis újítás az ILIFE részéről. Szőnyegkefét nem kapunk, így aki a hosszú szálú szőnyegére szánná a kis robotot, annak csalódnia kell. De az ILIFE erre is tartogat egy modellt a ILIFE A4S személyében, amelynek forgó alsó szőnyegkeféjével megszabadíthatjuk azt a szöszöktől, hajszálaktól és még kevesebbe is kerül.

 

ILIVE V8S A nagy próba

Még a töltőre sem raktam fel, hogy kipróbáljam mit is tud, csak leraktam a szoba közepére és útjára indítottam. Hangja körülbelül akkora, mint a Xiaomi Roborock S50-nek. Az ILIFE i-Move algoritmus segítségével vezérli magát a lakásban. Nem kapott LDS lézeres szenzort, mint a Roborock S50, de a továbbfejlesztett navigációs módnak köszönhetően sokkal ügyesebben közlekedik, mint például a belépőszintű ILIFE V5S Pro. A különbség valóban szemmel látható. Nem faltól falig koccan és megy neki mindennek, aminek csak lehet, hanem valamilyen módon tényleg használja a saját kis érzékelőivel a lakás felismerő módot. Bár térképet nem kapunk tőle, mint a Xiaomitól és telefonos alkalmazás sem jár hozzá, de észrevehetően gyorsabban és alaposabban takarít az útvonal tervezésnek köszönhetően, mint a kisebbik ILIFE. Egy felöltéssel 120 percig képes takarítani a 2500mAh kapacitású akkumulátorával. A folyamat végeztével vagy takarítás közben, alacsony akkumulátor töltöttségnél automatikusan visszaáll a dokkolóra, hogy feltöltse magát. Majd, ha még maradt fel nem porszívózott terület, akkor onnan folytatja, ahol abbahagyta.

A tartályokat nem kombinálhatjuk, tehát vagy a por vagy a víztartályát tehetjük rá a porszívóra. Ami a mikro szálas törlőnek köszönhetően és a vízadagoló rendszer segítségével nem áztatja el a szobát még akkor sem, ha a porszívó a dokkolón áll. Viszont a portartálynál külön jó hír, hogy míg a belépőszintű ILIFE V5S Pro csak egy kisméretű filtert kapott. De a V8S dupla szűrőt kapott és a HEPA filter mérete is legalább kétszer akkora, mint ami a kistestvérben megtalálható.

A 22W-os teljesítmény és a 950 -1000 Pa szívóerő elsőre nem tűnik soknak, hiszen a Xiaomi Roborock S50 kétszer ekkora szívóerővel bír. De mégis, a mindennapi takarításban, amikor a port, földre hullott hajszálat és papírdarabokat kell feltakarítani vagy a sarkakat mentesíteni az ott maradt pormacskától, arra megfelelő az ILIFE V8S. Közvetlen a robotporszívóról és a távirányítóról is indíthatjuk a takarítást. A vezérlőnek köszönhetően lehetőségünk van manuális vezérlésre is, ilyenkor úgy működik, mint egy játékautó. Amelyik oldalt jelző nyilat nyomjuk meg, arra fordul a porszívó. Ez akkor jöhet jól, amikor több, nagyobb piszok található a padlón és szeretnénk, ha még párszor átmenne rajta a kis takarítógép, hogy maradéktalanul felszívja azt. Hasmagassága szinte majdnem megegyezik a Xiaomi porszívójával. A magasabb küszöbökön nem tud átjutni, így 12 milliméteres magasságig képes megmászni az akadályokat.

A maximum 120 perces takarítási idő végeztével körülbelül 4 óra kellett hozzá, mire teljesen feltöltötte az akkumulátorát. A Xiaomi automata dokkoló módja itt is jobban működött. Az ILIFE V8S-nek több idő kellett, míg megtalálta a helyzetét és csatlakoztatta magát a töltőre, de sikerült.

Az ILIFE V8S előnye kétségkívül az óriási, 750ml űrtartalmú portartálya és a külön felhelyezhető víztartály, amivel a padlót is áttörölhetjük. Választhatjuk az EU priority Line szállítási opciót is, ha már a kosárba raktuk a terméket, így áfa és vámmentesen rendelhetjük meg.

Az ILIFE V8S 299$-ba kerül, itt találod meg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314699522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása