BlitzWolf BW-SDB0 hangszóró teszt

2019. március 26. 06:20 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf_bw-sdb0.jpg

A kisméretű vezeték nélküli hangkeltőket nem azért vásároljuk, mert kiváltják az otthon található hangrendszert. Hanem azért, mert a vonal bemeneten, az USB és memóriakártya olvasón kívül még a telefonról, Bluetooth kapcsolaton keresztül is hallgathatunk vele zenét. Egyszóval mindent beleadtak a gyártónál, hogy egy multifunkciós kis mindenest dobjanak össze. És a BlitzWolf BW-SDB0 mindezt a kedvezmény kóddal 7780 forintért tudja!

BlitzWolf BW-SDB0

A BlitzWolf BW-SDB0 hangszórót, amolyan mindenesnek szánta a gyártó. Lehet a TV alatti soundbar a PC melletti hangszóró, konyhában a rádió és a kerti grillezésnél a háttérzenét adó eszköz. Az 1200mAh kapacitású akksija az USB és microSD foglalata mellett még a Bluetooth zenelejátszás is megoldható rajta.

Otthon egy Xiaomi Network Speakert használok, ha kedvem szottyan egy kis zenehallgatáshoz. Később kipróbáltam az Alfawise BT - 200 soundbart is, ami tudásban hasonlít a jelen teszt alanyára. Teljesítményben messze volt a Xiaomi hangfalamtól, de tusában túlszárnyalta. Így elég kíváncsivá tett, hogy mit tud nyújtani egy harmadik szereplő, a jól ismert BlitzWolf BW-SDB0.

 

BlitzWolf BW-SDB0 - Kicsomagolás

A pakk amolyan BlitzWolf-os, a maga zöld-fehér színével. A műanyag habszivacs oldalelemekkel közrefogott hangszóró mellett nem kényeztet el minket a gyártó számos kiegészítővel. Kapunk egy elmaradhatatlan leírást és egy microUSB kábelt, hogy arról működtessük a hangfalunkat.

A trapéz formájú test meglepően kicsi. Sokkal nagyobbra számítottam. A 37.5 x 5.5 x 6.5 centiméter mérethez 613 grammos súly párosul, ami jó hír. Így a táskába bedobva magunkkal vihetjük egy hosszabb kirándulásra is. Az egész hangszórót a fekete szín uralja. A fém előlapi rács mögött bújik meg a bekapcsolt állapotban felvillanó piros LED kijelző. Alatta a vezérléshez szükséges négy gombot találjuk. Oldalt csak egy aranyszínű gyártói logót találunk.

A kis hangszóró teteje enyhén gumiszerű borítást kapott. Ahhoz, hogy ne karistoljuk össze az asztallapot, a talpakra egy-egy gumi tappancs is került. Hátul műanyagot kapunk, ahol megtaláljuk az USB portot, a microSD kártya helyet, a 3.5 mm-es AUX csatlakozót, a töltésre szolgáló microUSB portot egy visszajelző LED társaságában és a be/kikapcsoló gombot. Ezen kívül vannak „nem látható” funkciók is, mint az FM rádió és a Bluetooth is.

 

BlitzWolf BW-SDB0 - A nagy próba

 

A bekapcsolás szignálja még az elmegy kategóriába sorolható. Azonban annál zavaróbb az, hogy ha Bluetooth módba váltok, akkor olyan erővel kiabálja rám a csatlakozás nevét, hogy a hajam égnek állt az első alkalomkor. A csatlakozás egyszerű, csak válasszuk ki a telefonon megjelenő listából a BW hangszórót és már mehet is a Rock And Roll! A funkciók széles tárháza a hangszóró pozitívuma, így egy jack-jack kábellel az íróasztalon is megállja a helyét. Sajnos a BW úgy volt vele, hogy ezt a kábelt majd beszerezzük magunknak. De aki valószínűleg a 30-as évei környékén jár, annak van talán még otthon a videomagnóhoz tartozó SCART csatlakozó mellett egy jack végű kábel is. Ezzel már mehet a hangszóró az íróasztalra a monitor mellé, a kábel pedig a PC-hez. Így már egyből jobb minőségben és nagyobb hangerővel szólhatnak a filmek és zenék. Ezért külön piros pont, hogy akár a PC USB portjáról is meghajthatjuk a hangszórót.

blitzwolf_bw-sdb0_3.jpg

Az „M” jelzésű gombbal válthatunk a módok között. A rádióhoz nincs szüksége külön antennára, bár néha nem ártana neki. A hangolás hamar megvan, utána már csak léptetnünk kell a megtalált adók között a plusz és mínusz gombokkal. A hangerőt is ezekkel a gombokkal szabályozhatjuk, ha nyomva tartjuk őket. Egészen a 30-as értékig tekerhetjük fel vele a soundot, ami már eléggé hangos. Az USB porta csatlakoztatott pendriveról lejátssza a könyvtárakban található mp3 fájlokat is. Ugyanez a helyzet, ha memóriakártyával próbálkozunk. FLAC formátumot nem támogat, bár nem is lenne sok értelme, hiszen ez nem egy audiofil termék. Így meg kell elégednünk az mp3 formátummal, de ezen kívül kezeli a WAW hangfájlokat is, bár nem hiszem, hogy ezt túl sokan használnák. A memóriakártyát és a pendriveot csak FAT32 fájlrendszerre formázva kezeli, de jó hír, hogy nem akadály, ha a zenéink külön mappákban foglalnak helyet.

 

Külön pozitívum, hogy a kis piros LED megjelenítő, azon kívül, hogy megjeleníti a csatlakozási módokat, a hangerőt és a rádió frekvenciasávját, de emellett használhatjuk óraként is. A módválasztóval átválthatunk óra módba, így éjszaka felébredve sem kell a mobilunk után kutatni, csak rá kell pillantanunk a hangszóró kijelzőjére. Ha Bluetooth módban használnánk, akkor az előlapi gombokkal is tudunk léptetni a zeneszámok között, nem kell ezért a telefonunkhoz nyúlni, ami nagy könnyebbség. Híváskor a fogadó fél hangja is a hangszórón szólalhat meg. A minősége nem kristálytiszta, de érhető és lebonyolítható így is a hívás.

blitzwolf_bw-sdb0_7.jpg

A 2 x 5W teljesítményű hangszóró páros nem a felsőkategória. Alapjában véve nincs rossz hangja, ha helyén tudjuk kezelni az eszközt a kategóriában. Basszus csak amolyan tessék-lássék üzemmódban van, a magasak nem fogják elroppantani a poharakat. Szinte mindent a közepek uralnak. Jobb a helyzet, ha Bluetooth módban használjuk, és kicsit elkezdjük piszkálni a hangszínt. Így már azok is megtalálhatják a számításaikat hangszín terén, akik kicsit laposnak gondolták az alapbeállításokat. Magas hangerőn azért már csínnyán kell bánni a plusz basszussal, mert véges a kis hangszórók teljesítménye. Közepes hangerőn jól használható, tehát ne ezzel töltsünk be egy csarnoknyi teret. Egy átlagos konyhai rádióhoz képes jobb hangja van, de nem nyújt kiemelkedő hangminőséget.

blitzwolf_bw-sdb0_5.jpg

blitzwolf_bw-sdb0_6.jpg

A microUSB portján keresztül láthatjuk el energiával és tölthetjük fel az akkumulátorát. Így a kertben 6 óra zenehallgatásra is elegendő az 1200mAh akkumulátor kapacitása. A kötelezőket hossza, PC mellé zenét hallgatni vagy rádiózásra a nappaliba teljesen jó. Aki komolyabban szeretne zenét hallgatni, az úgyis többet fog költeni egy hangfalra/hangszóróra. Szerencsére a Banggood webáruháztól újra sikerült egy kis kedvezményt kicsikarnunk, így az eredeti 36.99$-os árat 27.74$-ra csökkenthetjük, de ehhez szükségünk van egy kis trükkre. A Banggood most egy ajándék mini ventilátort ad a termék mellé, de a kupon csak a hangfalra vonatkozik, így ahhoz, hogy feltudjuk azt használni, a hangfalat a kosárba téve ki kell töröljük az ajándékot, majd így beírni a f15351 kódot. Így már a csökkentett árat látjuk, ami körülbelül 7780 forint, így pedig már egy ajánlott vétellé lép elő a kis BlitzWolf hangszóró!

A BlitzWolf BW-SDB0 hangszórót itt találod

Ne felejtsd el beírni a kedvezményhez a f15351 kódot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2914715777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása