Megpróbálunk rendet tenni az ígéretesnek tűnő robotporszívók között – Azaz BlitzWolf, Xiaomi és 360 összehasonlítás

2019. április 20. 13:35 - nezdmitrendelszblog

robotporszivo_osszehasonlitas.jpg

Bevallom őszintén nem könnyű robotporszívót választani. Ezt mindenki átéli, amikor kipattan a fejéből az isteni szikra, hogy megreformálja az otthoni takarítást és beszerzi az árban megfelelő és a tudásban kívánt mércét megütő terméket. Ami valljuk be őszintén nem könnyű. Főleg nem az utóbbi pár nap/hét termése után, mert A BlitzWolf is egy olyan termékkel állt elő, hogy le a kalappal előtte, és a 360 sem ült a babérjain, hogy a Xiaomi roborock s50-nek állítson ellenfelet.

A Xiaomi Roborock S50 robotporszívóját mi is kipróbáltuk. Azóta ezt használjuk, hiszen hihetetlenül jól teszi a dolgát. Amióta megvan, a több, mint egy év alatt csak egy szűrő és kefe szettet vettem hozzá.

 

Xiaomi Roborock S50 robotporszívó

A Xiaomi Roborock S50 egy okos kis mindenes. Hatalmas 5200mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így akár egy maximálisan 250 négyzetméter alapterületű helyiséget is képes kitakarítani egy feltöltéssel. Az oldalsó seprűje mellett, a porszívó aljánál egy nagyméretű forgó kefe található, amivel a szőnyegünket tudjuk tisztán tartani, ebben segít a 2000Pa szívóerőre képes motor is. Különlegessége a többi versenyzővel szemben a mellékelt víztartály. Amit ha felteszünk rá, porszívózás után fel is törölhetjük vele a padlót.

Természetesen az előző generációból ismert mobiltelefonos vezérlés is megmaradt, ami még okosabb lett és fejlesztettek a szenzoros érzékelőkön is, így felismeri a szobát és a benne található tárgyakat, bútorokat és így tervezi meg a legideálisabb takarítási módot. Szerencsére nem kell minden takarítás után szűrőt cserélgetnünk, hiszen azokat úgy alakították ki, hogy egyszerűen ki lehessen mosni. Intelligens eszköz révén a mobil applikáció méri a szűrő és a szenzorok elhasználódását és javaslatot tesz azok tisztítására, illetve a szűrő cseréjére.

Lehetőség van manuális vezérlésre, állíthatunk időzítést is, így akkor is önállóan indul el takarítani, ha nem tartózkodunk otthon. A mobiltelefonos alkalmazás WiFi kapcsolaton keresztül kommunikál a porszívóval, de arra is lehetőségünk van, hogy a mobiltelefonunkra feltelepített Xiaomi Home alkalmazás segítségével mobilinterneten keresztül adjunk neki parancsot, ha épp vendégekkel térnénk haza és azt szeretnénk, hogy addig a Roborock S50 felporszívózza a lakást. A folyamat végén pedig automatikusan visszaáll a dokkolójára és feltölti magát.

Olvasd el a Xiaomi Roborock S50 robotporszívó tesztünket

A takarítás megtervezéséhez lehetőség van a porszívó lézeres rendszerének használatával, hogy felismerje a szobát és kirajzolja a helyiség, nagyobb tárgyak körvonalait az alkalmazásban. A Xiaomi Roborock S50 robotporszívó nem szokott egy olcsó darab lenni, de most szereztünk hozzá kupon, amivel jóval olcsóbban vásárolhatjuk meg.

HU19162 kóddal 369.99$-ba kerül a Xiaomi Roborock S50, amihez az EU Priority Line szállítás áfa és vámmentes

__________________________________________________________

 

360 S5 robotporszívó

A 360 S5 egy 2600mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami 75-110 perc folyamatos használatot biztosít. Ezzel a megtehető idővel, körülbelül 100-200 négyzetméter területű helyiséget takarthatunk ki vele. Egy 550ml űrtartalmú HEPA filterrel rendelkező portartállyal rendelkezik, így kellő mennyiségű port és piszkot tud tárolni, mielőtt ki kellene azt öntenünk belőle.

Felmosó funkciót nem kapott, mint ahogyan a BlitzWolf BW-VC1 sem, így ez a Xiaomi roborock S50 kiváltsága marad. Több szívóerőből is választhatunk, így a halk 20dB hangerősségű 800Pa szívóerőtől a 20-40dB hangerőségű 1300-1500Pa szívóerőn át a 60dB erősségű 2000Pa szívóerőig bezárólag.

Az oldalsó kefe mellett az alján egy forgó kefét is elhelyeztek, aminek nagyon fognak örülni azok, akik szőnyeggel rendelkeznek. A szívónyílás előtti forgó kefe segítségével nagyobb hatékonysággal távolíthatók el a szennyeződések a szőnyegek szálai közül.

Természetesen előlapi, oldalsó és alsó szenzorokkal is ellátták, hogy ne menjen neki a tárgyaknak és, hogy magas helyekről, például a lépcső széléről se essen le. Automatikusan képes szabályozni a szívóerejét is, ha szőnyeget érzékel. Ez a funkció nagyon jól működik a Xiaomi robotporszívójában is. Aki pedig küszöbbel is rendelkezik, 2.5 centiméter magasságig képes felmenni a porszívó az előtte található akadályokra. Természetesen lehetőség van mobiltelefonos vezérlésre is a telefonos alkalmazás használatával és tudja az automatikus dokkolás funkciót is, hogy dolga végeztével automatikusan visszaálljon a töltőre.

A 360 S5 robotporszívó 299.99$-ba kerül. Az EU Priority Line szállítással itt is áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a termékeket!

__________________________________________________________

 

BlitzWolf BW-VC1 robotporszívó

A lézeres távolságmérés, ami segít meghatározni a helyzetét és így feltérképezi a helyiséget, olyan előnyhöz juttatja a Xiaomi roborock s50-et, ami időben és takarítási minőségben felülmúlja az olcsóbb társakat. Az LDS-nek köszönhetően pontosan meghatározza hol található akadály, hol van az asztal, a szék, az ágy a szobában. Ennek köszönhetően nem ész nélkül koppan le minden tárgyról és próbálja a szerinte legtöbb helyet bejárni, hanem a feltérképezett helyiség által képes beazonosítani hol járt már, és hol kell még takarítania. Ez több szempontból is előnyös, hiszen nem fog feleslegesen többször végigmenni egy területen, hanem csak azokat a pontokat járja be, amik még hátramaradtak.

A BlitzWolf BW-VC1 is az okos robotporszívók közé tartozik, azaz mobiltelefonos alkalmazást is kapunk hozzá, amivel WiFi-n keresztül vezérelhetjük, de takarítást indítását magáról a robotporszívóról is indíthatjuk. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a BlitzWolf BW-VC1 által feltérképezett képet lássuk a telefonunk kijelzőjén,. Így az ujjunkkal a kijelzőre egy virtuális falat is rajzolhatunk, hogy melyek azok a területek, ahová nem szeretnénk, ha bemenne a porszívó.

Természetesen különböző részeket is kijelölhetünk, hogy hol szeretnénk, hogy feltakarítson és beállíthatunk sémákat is, hogy ha elmentünk otthonról, kapcsoljon be és takarítson ki, mire hazaértünk. A két oldalsó kefével söpri a szívónyílása felé a port, piszkot, de ellátták egy alsó forgó kefével is, hogy a szőnyegünk szálai közül is képes legyen eltávolítani az oda nem illő dolgokat. Természetesen szenzorokkal is felszerelték, így még a lépcsőről sem fog leesni, ha a szélére ért. Az elülső ütközőjében is számos érzékelő kapott helyet. A portartálya 380ml kapacitású és HEPA szűrőt is kapott a porszívó.

A porszívó 346 x 34.6 x 9.7 centiméteres méretekkel rendelkezik és 3 kilogrammot nyom. Méretes 5200mAh kapacitású akkumulátort is kapott. Akár csak a Xiaomi takarítógépek, szívóereje pedig még a kínai gyártó termékeinél is nagyobb, 2200Pa szíverőre képes. Egy feltöltéssel 180 percet képes takarítani, ami egy körülbelül 280nm-es helyiség kitakarításának felel meg. Ha végzett a takarítással vagy az akkumulátora merülőfélben van, akkor automatikusan visszaáll a dokkolóra. Ha feltöltött, onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

A BlitzWolf BW-VC1 robotporszívó annyira jól sikerült, hogy az erősen megszorongathatja a Xiaomi-t. A PREOVC1 kuponnal a 71.100 forintos ár a tudásához mérten egyáltalán nem számít nagy összegnek. Szerencsére itt is elérhető az EU Priority Line szállítás, amivel áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a BlitzWolf robotporszívóját!

 

A mi véleményünk valószínűeg egyértelmű, ha az alábbi táblázatra pillantunk. A Xiaomi Roborock S50 viszi a pálmát, ő az egyetlen versenyző, aki még a padlót is fel tudja törölni porszívózás közben. A BlitzWolf BW-VC1 nagy szívóerejével, ugyanakkora akkumulátor kapacitásával és az alacsony árával nálunk az első helyre lépett. 71.100 forintért egy majdnem Roborock S50 tudású terméket kapunk, ami nagyon jó hír. Épp emiatt nem a képzelt dobogó harmadik fokának szereplője a 360 S5, hiszen a takarítási ideje jóval kevesebb, köszönhető ez a kis méretű akkumulátornak. Ennek ellenére drágábban mérik, mint a BlitzWolf termékét.

Így az ár/érték arányú első helyetett a BlitzWolf BW-VC1, második a mindent tudó Xiaomi Roborock S50, a harmadik helyet pedig a 360 S5 foglalta el.

 

  Xiaomi Roborock S50 BlitzWolf BW-VC1 360 S5
Szívóerő 2000Pa 2200Pa 2000Pa
Akkumulátor kapacitás 5200mAh 5200mAh 2600mAh
Takarítási idő egy feltöltéssel (perc) 150 perc 180 perc 75-110 perc
Kefék Oldalsó és alsó szőnyegkefe Oldalsó és alsó szőnyegkefe Oldalsó és alsó szőnyegkefe
Telefonos alkalmazás Igen Igen Igen
Automatikus töltés dokkolás Igen Igen Igen
Portartály 480ml 380ml 550ml
Felmosás Igen Nem Nem
Ár

369.99$ (105.220 forint) Kupon kód a kedvezményhez: HU19162

249.99$ (71.100 forint) Kupon kód a kedvezményhez: PREOVC1 299$ (85.310 forint)
Szólj hozzá!
Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914776770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása