Sikerrel járt a CHUWI IndieGoGo kampánya. A közösségi finanszírozás által elkészíthették a CHUWI AeroBook ultrabookot!

2019. május 07. 15:08 - nezdmitrendelszblog

chuwi_aerobook_3.jpg

Az Intel Core m3 processzorok teljesítményét sokan lebecsülik. Természetesen nem érnek fel egy újgenerációs Intel i3, i5 teljesítményével, de többszörösen túlszárnyalják egy Intel Atom processzor tudását és azért a régebbi Intel Core i3 processzoroknak is odapirítanak.

A Teclast F6 Pro laptopomban ugyancsak egy Intel Core m3 processzor dolgozik. A mindennapi munkában tökéletesen megállja a helyét, nincs szükségem erősebb gépre. Fontos a vékony kivitel, a könnyű súly és az, hogy ventilátorra sincs szükségé a keveset fogyasztó processzornak. Így pedig nyugodt szívvel használhatom egy kávézóban, kertbe vagy épp az ágyban. Az Intel Core m3-6Y30 processzor 14nm-es gyártástechnológiával készül, két magja négy szálon képes működni. Az alap órajele csak 900Mhz, de maximálisan 2.2GHz-is skálázódhat, mindezt pedig alacsony, 4.5W fogyasztással képes hozni.

chuwi_aerobook_5.jpg

chuwi_aerobook_7.jpg

A hordozható és vékony kivitelű ultrabook kategóriában indítja útjára a CHUWI az Aerobook-ot. A 13.3 colos kijelzővel szerelt, fém házas laptop IPS paneljének felbontása 1920 x 1080 pixeles. A magnézium-alumínium ház a legvastagabb pontján is csak 1.52 centiméter, szélessége és a gép hossza 30.85 x 20.9 centiméter. A fém ház által a gép nehezebb, mint egy kisméretű, műanyag házú társa, de így is csak 1.26 kilogrammot nyom a mérlegen.

chuwi_aerobook_1.jpg

chuwi_aerobook_8.jpg

A 16:9 képarányú kijelző felett egy 2 megapixeles kamera kapott helyet, a billentyűzete angol kiosztást kapott. Így én a saját gépemen a Sharp Key alkalmazással oldottam meg az „Í” betű használatát a billentyűzeten, így minden ékezetes karakter megtalálható rajta.

Az Intel Core m3-6Y30 processzora mellett a gép 8GB LPDDR3 memóriát is kapott, így ennek sem leszünk szűkében. Nagyon jó hír, hogy a belső tárhely egy M.2 256GB méretű SSD meghajtó, amin a gyártó által már előtelepítve megtalálható a regisztrált Windows 10 Home operációs rendszer. A vékony fémházas gép mindkét oldalán találunk csatlakozókat, azaz kapunk microSD kártyaolvasót, fülhallgató csatlakozót, két USB 3.0 portot, HDMI és USB Type-C portot is. A laptopot természetesen ellátták mikrofonnal és négy hangszóróval is és felszerelték Bluetooth 4.0 és 2.4/5GHz-es ac WiFi-vel is. A gyorstöltésre képes akkumulátorával pedig akár 7 óra filmnézés is kihozható belőle a gyári adatok szerint.

chuwi_aerobook_6.jpg

chuwi_aerobook.jpg

A CHUWI Areobook laptop a bevezető akcióban 429.99$-ba (124.450 forintba) kerül. Az első 100 vásárló pedig ajándék laptop táskát kap a gép mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9514812336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása