A 7.12 col az telefon vagy már táblagép? Ilyen lett az új Oukitel K9!

2019. május 13. 14:54 - nezdmitrendelszblog

oukitel_k9_head.jpg

Az Oukitel K9 más, mint amire először gondoltunk volna. A méretét tekintve az ember nehezen hiszi el, hogy nem egy táblagépet, hanem egy mobiltelefont hord magánál. A 7.12 colos kijelzőméret már valóban kimeríti a méretes kategória fogalmát. De emellett impozáns a felsorolt hardveres rész a 199$-os kategóriában. Hiszen az Android 9 rendszer, a Helio P35, a 4GB/64GB páros, a 6000mAh akkumulátor és az 5V/6A gyorstöltés valóban nem rossz dolgok.

oukitel_k9_1.jpgIdén még nem nagyon mutatta meg magát az Oukitel. A tavalyi évben több újdonsággal jelentkezett. A gyártótól hozzánk is eljutott mobiltelefonok mindig hozták a kötelezőket, amiket a papírforma szerint elvártunk tőlük. A szemünkben az Oukitel megmaradt a alsó és középkategóriába belekóstoló gyártónak, akiknek vannak jó megoldásaik, de világmegváltó újdonságot nem tudnak felmutatni. Ezzel szemben a nálunk járt modelleikkel meg voltunk elégedve. Semmi extra, semmi kitalált, de nem működő fejlesztés, hanem az alacsony ár és ennek megfelelően korrekten összerakott mobiltelefonok.

oukitel_k9_7.jpg

A csepp alakú noccsot, amiben a 8 megapixeles előlapi kamera is helyet kapott, a már említett 7.12 colos, 18:9 képarányú 2244 x 1080 pixellel rendelkező LPTS kijelző fogja közre. A méretes kijelzőméret mellett a mobiltelefon 17.80 x 8.60 x 0.90 centiméteres mérettel és 232 grammos súllyal rendelkezik. Az új versenyzőben a Helio P35 duruzsol, ami nem egy felsőkategóriás processzor, de az újabb fajtából való, így már 12nm-es gyártástechnológiával készült. A nyolc magos processzor 4 darab Cortex-A53 magot 2.3GHz és szintén 4 darab Cortex-A53 magot kapott, amik 1.8GHz-es órajelen üzemelnek. Memóriából nem fukarkodtak, így 4GB LPDDR3 RAM került beépítésre, a belső tárhely mérete pedig 64GB.

oukitel_k9_3.jpg

oukitel_k9_2.jpg

Természetesen ez már alapvető, hogy a mobiltelefon támogatja az itthon is használta B20-as LTE hálózatokat és két SIM kártya használatára is lehetőségünk van. A biztonságért a hátlapi ujjlenyomat olvasó felel, ami felett a 16+2 megapixeles optikát találjuk meg. Ugyancsak természetes, hogy a/b/g/n/ac Wi-Fi modemmel ruházták fel az Oukitel K9-et, amiben a Bluetooth 4.0 is megtalálható. Különlegességeihez tartozik a 6000mAh kapacitású akkumulátor, amihez a gyártó egy óriási teljesítményű, 5V/6A-es töltőt is mellékel, amivel akár 90 perc alatt is feltölthető a méretes akkumulátor. A K9 már a legújabb Android 9 verziót futtatja, amin természetesen megtalálható a Magyar nyelv is, így a legfrisseb Pie rendszer fut a telefonunkon.

oukitel_k9_6.jpg

oukitel_k9_4.jpg

Az Oukitel K9 jelenleg 199$-ba 57.600 forintba kerül, amit akár a Banggood, akár a GearBest webáruházból is megvásárolhatunk

A Banggood-nál az EU Priority Line áfa mentes szállítással

 

A GearBest webáruházból pedig a Netherlands Registered (PDM) szállítással szintén áfa és vámmentesen vásárolhatjuk meg az új modellt

Szólj hozzá!
Címkék: tech telefon oukitel

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6214823184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása