SO WHITE EX3 elektromos fogkefe teszt

2019. július 19. 09:45 - nezdmitrendelszblog

so_white_ex3_header.jpg

Mint oly sokak, mi sem bírtunk magunkkal a Xiaomi legújabb elektromos fogkeféjét látva. Minőséget és korrekt tudást alacsony áron? Van ilyen? Pedig a SO WHITE EX3 aztán tényleg olcsó. Így amint beérkeztek az első készletek, már rendeltük is az új elektromos fogkefét, hogy elmondhassuk milyen is valójában!

SO WHITE EX3 – Kicsomagolás

Xiaomi So White (1 of 19)

A kevesebb néha több, sokszor láttuk már ezt a Xiaomi felségjelzéssel ellátott termékeken. A SO WHITE termékcsalád még viszonylag fiatal kategória. Egyelőre egy elektromos borotvát és az EX3 fogkefét találjuk meg a kínálatukban. De egy dolog tény, hogy nagyon olcsón szerezhetjük be az elektromos fogkeféjüket. A csomagolást nem bonyolították túl. Az átlátszó műanyag burkolat mögött láthatjuk az elektromos fogkefét és az USB portos indukciós töltőt. A merev papírlap hátulján csak kínai nyelvű leírást kapunk a termékről. Szerencsére nem bonyolult a használata, így ezzel nem nagyon kell foglalkoznunk.

Az EX3 kisebb és könnyebb, mint a SOOCAS X3 fogkefém, csak 50 grammot nyom. Külsején egyértelműan látszik, még a nem szakavatott szemnek is, hogy teljesen más kategóriát képvisel, mint a Bluetooth kapcsolattal is ellátott SOOCAS X3. Hiába az alacsony ár, kimaxolták azt, amit ki lehetett hozni ebből a kevés pénzből. A műanyag test bár nem kelt minőségi érzetet, mint a háromszor olyan drága X3. Az összeszerelés minősége megfelelő, nem recseg, nem ropog a műanyag burkolat, jól össze van rakva, egy könnyű, de masszív termék benyomását kelti.

A henger alakú testen négy visszajelző értesítő ledet találunk. Három a tisztítási funkcióknak és egy a töltésvisszajelzésnek. A be/ki kapcsoló gomb homorú kialakítást kapott, így jobban kézre áll. A fogkefe alját nem úgy alakították ki, hogy állítva tároljuk azt. Ehhez a nyak alatti részen kapott egy kis tartóbakot, így vízszintesen fektethetjük le, ha épp nem használjuk. Ennek köszönhetően nem is fog a henger alakú test elgurulni a mosdókagyló mellől és így a fej sem érintkezik semmivel.

Az EX3 elektromos fogkefét két színben választhatjuk, kékben és rózsaszínben. A fej minden esetben fehér színű, amelyen DuPont sörtéket helyeztek el. A sörték kellően puhák, így nem fogják felsérteni az érzékeny ínyt sem. A fogkefe akkumulátorának telepumpálásáért az indukciós, USB portot töltő felel. Jó ezt látni, hogy ebben az alkategóriában is vezeték nélküli bölcsőt kapunk. Jó ötlet volt a Xiaomitól, hogy így szinte bárhonnan feltölthetővé válik a fogkefe akkumulátora, amihez csak egy USB portra lesz szükségünk.

 

SO WHITE EX3 – A nagy próba

Az EX3 nem a forgófejes, hanem a szónikus vonalat képviseli az elektromos fogkefék között. Ennek köszönhetően a legerősebb módban 31.000 rezgés/perc sebességre képes. Ez kevesebb, mint a SOOCAS X3 esetében (37.000), de érezhető a különbség a két termék között. A SO WHITE EX3 rezgése nem annyira erős, ezáltal lágyabban is tisztít, és a sörték is puhábbak, mint az X3 esetében. Ez valakinek előny, másnak hátrány lehet. Számomra inkább előny, mert én jobban szeretem, amikor lágyabban rezeg az elektromos fogkefe feje. Sajnos ezt a SOOCAS X3-nál nem lehetett kisebb sebességre állítani. Így hiába olcsóbb az EX3, most mégis ez lett az elsőszámú elektromos fogkefém.

Természetesen nem csak egy, hanem három program közül választhatunk. Az első, a már említett 31.000 rezgéses, a második lágyabb, 27.000 rezgés/perc sebességgel tisztít, a harmadik pedig a kettő elegye, így egy másodpercenként változtatja a sebességet a kettő között. Természetesen itt is 2 percben maximalizálták az ideális fogmosás idejét, így az idő letelte után a fogkefe automatikusan kikapcsol. Működés közben pedig 30 másodpercenként, ahogyan szinte az összes többi fogkefe, itt is apró rezgésváltoztatással jelzi az idő elteltét.

Az indukciós töltő 16 óra alatt pumpálja tele energiával a fogkefe 700mAh kapacitású akkumulátorát, amivel így majdnem egy teljes hónapig (25 napig) használhatjuk az elektromos fogkefét.

so white ex3_1

A csomagban sajnos csak egy fejet kapunk hozzá, de szerencsére 4$-ért újabb két fejet rendelhetünk hozzá. A fej két különböző DuPont sörtéből áll és szerencsére nem annyira erősek, mint a SOOCAS esetében, így aki egy lágyabb elektromos fogkefére vágyik, az nyugodtan választhatja a SO WHITE EX3-at, nem fog benne csalódni. A 12.99$-os ár nagyon csábító, hiszen csak 3.770 forintba kerül az EX3.

 

Vélemény

 

Már jó pár elektromos megfordult a kezeim között, az olcsóbb modellektől a drágább verziókig, szinte minden, amire érdemes odafigyelni. Az olcsóbbak közül a kedvencem az Alfawise RST2056 és az olcsóbb Alfawise Alfawise SG – 949 volt. Ezzel szemben a SO WHITE EX3 még ezeknél is olcsóbban vásárolható meg. A lágy szónikus tisztítása pedig inkább azoknak ajánlott, akik most ismerkednek az elektromos fogkefékkel. Esetleg érzékenyebb ínnyel rendelkeznek. Nekem hiába a SOOCAS X3 volt a favorit, a lágysága miatt lejjebb adtam az okos fogkeféből és már egy ideje ezt az olcsóbb SO WHITE EX3 elektromos fogkefét használom.

A 12.99$-os ár (3.770 forint) remek ajánlat érte, nem fogjuk megbánni, ha a SO WHITE EX3 mellett tesszük le a voksunkat

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4914970238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása