BlitzWolf BW-UPC1 64GB pendrive teszt

2019. augusztus 06. 08:39 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf_bw-upc1_header.jpg

BlitzWolf adathordozók 2. rész

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen a föld kerekén, aki USB flash drive-ból mindig megpróbált egy nevesebb gyártó termékét használni, aminél természetesen két szempont a legfőbb tényező. Az ár és a sebesség. A BlitzWolf memóriakártyáját is ebből az elvből mertem megvásárolni, ahogyan az egy ideje piacon lévő pendrive-ot is. Hiszen nem csak USB3.0 csatlakozóval szerelték fel az USB kulcsot, hanem egy Type-C porttal is, hogy már a modernebb laptopokban is használhassuk, ezáltal ne foglaljunk el vele egy szabad USB portot.

 

BlitzWolf BW-UPC1 pendrive – Kicsomagolás

BlitzWolf BW-UPC1 64GB pendrive (2 of 9)

Hasonlóan a gyártó memóriakártyájához, a pendrive is egy zöld-fehér csomagolásban érkezett, amiben egy átlátszó műanyag ablak alatt láthatjuk őfelségét. Különlegessége, azon kívül, hogy kisméretű és alumínium házat kapott, egyszerre két porttal látták el és a sebességére sem lehet panaszunk. Mérete 3.4 x 1.7 x 1.7 centiméter, a mérleg nyelve szinte meg sem mozdul alatta, 5 grammot nyom. Választható 16, 32 és 64GB-os méretben, én az utóbbi mellett döntöttem, hiszen ha már lúd, legyen kövér. Egy 64GB méretű pendriveot sem nehéz megtölteni adattal.

BlitzWolf BW-UPC1 64GB pendrive (3 of 9)

A két portját úgy használhatjuk, hogy a fémtokban 360 fokban forgathatjuk körbe. Egy rugós mechanizmus tartja a helyén, illetve kattan be a megfelelő pozícióba forgatáskor. Az összeszerelésre nem lehet panaszunk, ahogyan az anyagminőségre sem, hiszen mindenhol alumíniummal találkozunk.

A két csatlakozó előnye, hogy amit egy szabványos USB porton keresztül rámásolunk, azt a Type-C csatlakozóval ellátott eszközünkön is elérjük. Ezáltal nem csak az újabb Windowsos laptopokban, hanem Apple logóval ellátott laptopokkal is használhatjuk. De OTG képes telefonunkhoz vagy táblagépünkhöz is csatlakoztathatjuk. Így egy igazán multifunkciós eszközzel van dolgunk. A segítségével nem kell átalakítókat beszereznünk az újabb laptopokhoz sem, amiken csak USB Type-C port kapott helyet.

 

BlitzWolf BW-UPC1 pendrive – A nagy próba

BlitzWolf BW-UPC1 64GB pendrive (8 of 9)

A pendrive névleges kapacitásából 59.9GB-ot használhatunk fel, FAT32 fájlrendszerrel érkezett, így jöhetett az NTFS fájlrendszerre való formázás. Jöhetett az életszerű TotalCommander másolás és olvasás és a CrystalDiskMark sebességmérő tesztje.

Külön kipróbáltam, hogy milyen sebességgel képes írni és olvasni a visszafelé is kompatibilis USB 3.0 és a Type-C porton egyaránt. A CrystalDiskMark alapján az USB 3.0 port 109.6MB/s olvasási és 62.28MB/s írási sebességre képes. Az USB Type-C port ezzel szemben 101.6MB/s és 45.69MB/s olvasási és írási sebességre volt képes.

Jöhetett a TotalCommanderes több gigabájt méretű fájlok másolása és olvasása. Itt viszont az írási sebességre 25MB/s körüli értéket kaptam, olvasásra pedig hozta a szinte gyári értéket az USB 3.0 porton. Ezért is szeretem a benchmark alkalmazásokon kívül a „valós élet” által nyújtott adatokat is, mert sok esetben egész nagy különbségek jönnek elő. A Type-C csatlakozón keresztül itt is kisebb volt a sebesség, de csak elenyészően, ahogyan a CrystalDiskMark-ban lévő USB3.0 port és Type-C port között is fellelhető ez a különbség az USB port előnyére.

 

Vélemény

BlitzWolf BW-UPC1 64GB pendrive (9 of 9)

A fém házas 64GB-os BlitzWolf BW-UPC1 pendrive nem lett rossz. Pozitívuma, hogy két csatlakozóval látták el. Így az újabb ultrabookoknál vagy az Apple újabb gépein nincs szükség hozzá átalakítóra és a mobiltelefonokkal, táblagépekkel is OTG kábel nélkül használható az USB Type-C porton keresztül. Az USB 3.0 port visszafelé kompatibilis, így a régi számítógépekben is használható. Sebességre tudhatna többet is. A 25MB/s írás bár nem annyira csigalassúságú, de már jó pár éve léteznek a piacon nála gyorsabb példányok. A visszaolvasási sebesség azonban furcsa módon hozza az elvárt sebességet, így ha akár egy nagy bitráttal rendelkező filmet másolunk fel rá, amihez kell a gyors visszaolvasási sebesség, akkor itt nem lesz gond.

Hosszabb használat után a fém ház fel tud melegedni, de szerencsére nem fog lyukat ütni a bőrünkön. Ez az alumínium tokozás velejárója, nincs mit tenni. A kedvezmény kód mindegyik méretkapacitáshoz működik, így a BlitzWolf BW-UPC1 16GB-os pendrive 7.2$ (2.115 forintba), a 32GB-os 7.9$ (2.320 forintba), míg a legnagyobb 64GB-os modell 21.29$ helyett 14.9$-ba (4.337 forintba) kerül, ami nagyon jó vétel egy ekkora kapacitással rendelkező, két portos USB kulcsért!

A 16, 32 és 64GB-os pendriveot itt találod meg

Kedvezmény kód: BG673505

 

A BlitzWolf adathordozók első részét, amiben a 128GB méretű microSD memóriakártyát próbáltuk ki, itt találod meg

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD (6 of 11)

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8414997282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása