A legújabb Helio G90T lapka került a Redmi Note 8 Pro mobiltelefonba!

2019. szeptember 06. 16:13 - nezdmitrendelszblog

redmi_note_8_pro_1.jpg

Nem kellett sokat várnunk a Redmi Note 7 után, máris itt van a Redmi Note 8 Pro is, amiben a Xiaomi visszatért a MediaTek-hez. Mégpedig nem is akárhogyan, hiszen a legújabb telefonjában elsőként épített be a már játékokra kihegyezett Helio G90T CPU-t. Így érdekes versenyre számíthatunk a Snapdragon processzorokkal ellátott mobiltelefonok között.

A kíváncsiskodók figyelmét valószínűleg felkelti az új SOC, amiben a MediaTek végre megpróbálja felvenni a versenyt a középkategóriában a nagy rivális Qualcommal. A G90T jól teljesít a teszteken, az AnTuTu benchmarkban 280.000 körüli pontszámot ért el, ami valóban figyelemre méltó. Az új 64 bites processzor 12 nanométeren készül, és nyolc maggal rendelkezik, amiből két darab 2x ARM Cortex-A76@2.05 GHz és 6x ARM Cortex-A55@2.0 GHz adja a nyers erőt. Legfeljebb 64 megapixeles kamerákat támogat, ami el is kél a Redmi Note 8 Pro-ban, hiszen itt sem kispályáztak a mérnökök. A játékosoknak szánt processzorhoz a Xiaomi folyadékhűtést is tervezett, hogy a lehető legalacsonyabban tarthassuk a CPU hőmérsékletét.

https://www.notebookcheck.net/Helio-G90T-powered-Redmi-Note-8-Pro-benchmarks-are-displayed-prior-to-launch.431855.0.html

A Note 8 Pro megmaradt a notchos vonalon, ide került a 20(!) megapixeles előlapi kamera. A Note szériának megfelelően méretes, 6.53 colos kijelzőt kapunk, ami 2340 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik, a karcoktól pedig a Gorilla Glass 5 üveg védi. A megjelenítő típusa IPS maradt, az AMOLED panelek az egyel magasabb kategóriát képviselő modellek privilégiuma.

A Redmi Note 8 és Note 8 Pro egyelőre még csak a Xiaomi saját, hazai piacára készül, így még várnunk kell a B20-as modemmel ellátott Global modellekre, amit reméljük hamarosan meg fogunk kapni. A legolcsóbb modell jelenleg 289$-os áron rendelhető elő, ezért 6GB memória és 64GB belső tárhely jár. De elérhető 8GB memóriával és 128GB belső tárhellyel rendelkező modell is. A sokak által hiányolt NFC is bekerült a készülékbe és olyan jó hírekkel is szolgálhatunk, mint a 4.500mAh kapacitású akkumulátor, amit akár 18W teljesítménnyel is tölthetünk. De megmaradt az infraport, hogy távvezérlőként is használhassuk a mobiltelefont. Amiért csak dicsérni tudom a Xiaomi-t, hogy meghagyták a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozót is.

A hátlapra összesen négy darab kamera került! A fő szenzor 64 megapixel felbontású, f/1.89 apertúrával és 79 fokos látószöggel rendelkezik. A második szenzor 8 megapixeles már 120 fokos látószöggel rendelkezik, amiket két 2 megapixeles egészít ki. Elérhető a fázis és kontrasztalapú fókusz is. Videót maximálisan 4K felbontásban 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzíthetünk. Az egyelőre még csak kínai és angol nyelvű menüvel ellátott mobiltelefon a/b/g/n/ac WiFi-vel, Bluetooth 5.0 és GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/BEIDOU helymeghatározással rendelkezik.

A Redmi Note 8 Pro egy igazi kis középkategória felső szegmensét ostromló modell lett, ami a kezdeti árazást nézve nem is alakul rosszul az árcédulája (jelenleg 87.000 forintba kerül). Kíváncsian várjuk a B20-as Global Version Note 8 Pro modellt is, ami ha ezen az áron fog nyitni és még kedvezmény kód is lesz majd hozzá, akkor újra egy remek ár/érték arányú készülékkel lesz dolgunk.

A Redmi Note 8 Pro mobiltelefont itt találod meg

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5315046410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása