Haylou GT1 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

2019. szeptember 17. 10:32 - nezdmitrendelszblog

xiaomi-haylou-gt1-tws.jpg

Haylou GT1 fülhallgató tesztet sokan kértetek tőlünk, ami érthető is. Hiszen a Xiaomi Redmi AirDots füles mellett ez az a példány, ami nem csak közel azonos minőséget nyújt, de kiegészítve egy kis extrával, érintésérzékeny vezérléssel látták el. Ami így jóval kényelmesebb használatot tesz lehetővé.

 

Haylou GT1 TWS Bluetooth fülhallgató teszt – Kicsomagolás

 

A fülhallgató egy kis pofás kis dobozban érkezett. A trikolor külső nem teszi egyhangúvá a megjelenését, bármelyik műszaki áruház polcán megállná a helyét. Szerencsére itt már nagyban gondolkodtak a tervezők és egy merész ötlettől vezérelve végre nem csak kínai karakterekkel tarkított specifikációkat kapunk. Így már azonnal tudhatja a laikus kíváncsiskodó is, hogy a fülhallgatók tárolására szolgáló doboz egy 310mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. A füleseket pedig 2 óra töltés után 3.5 órán át használhatjuk.

A külsőt lehámozva egy fekete kartondobozt kapunk, ahol a szivacságyban találjuk meg a hosszúkás kialakítású, de egyben teljesen lekerekített sarkú tárolódobozt. Egy kihajtható fül alatt pedig egy microUSB kábelt a tok töltéséhez és két pár gumiharangot, hiszen a harmadik már a fülhallgatón pihen. Nekem kifejezetten tetszik a töltődoboz kis keskeny kialakítása. Ha kézbe veszem, szinte majdnem mindegyik ujjamat rátudom hajtani, hogy azok a tenyeremet érintsék. Tehát tényleg nem egy nagy méretről beszélünk. Nekem szimpatikusabb ez a kis méret, a Redmi AirDots szappantartó formájához képest.

A matt felület nem kapott semmilyen textúrát, így ha izzad a kezünk ebben a nagy melegben, akkor könnyen kicsúszhat a kezünkből. A tetején csak egy gyártói logót találunk, elöl egy ki bevágás a tok alsó és felső része között, hogy könnyebben ki tudjuk nyitni a kis szelencét. Hátulra kerül a microUSB port és mellette pedig egy parányi LED jelzi az eszköz töltését. A dobozt felnyitva, hogy ne kavarjon meg minket, hogy melyik oldalt hová tesszük majd vissza a töltődobozba, ezért a belsőn megtaláljuk, az oldalak jelzését is. A fülhallgatók itt is benne ülnek a dobozban, amit egy kis mágnes tart a helyükön. Szerintem könnyebb kivenni őket a dobozból, mint a Redmi AirDots fülhallgatókat volt. A töltésre szolgáló réz érintkezők itt is egy kis rugós mechanizmust kaptak. Az első használat előtt távolítsuk el a fülhallgatók töltőcsatlakozójánál található műanyag borítást és töltsük fel őket.

A teljesen sima, lekerekített felületet csak a felvillanó visszajelző LED apró fénye töri meg. Nem kapunk gombokat, így a vezérlés az érintésérzékeny felületen történik, ami jó hír. Hiszen nem kell nagy erőt kifejtenünk hozzá, mint a gombbal ellátott fülhallgatókon, így az a kellemetlen érzés sem jön elő, hogy egy erősebb nyomás alkalmával mélyebbre tolnánk a fülünkben a fülest.

 

Haylou GT1 TWS Bluetooth fülhallgató teszt – A nagy próba

 

Töltés közben mindkét fülhallgatón felvillan egy piros színű LED, ha elérték a maximális töltöttséget, akkor pedig kialszanak. Ha kivesszük őket a tokból automatikusan bekapcsolnak, amit fehér fénnyel jeleznek. Nem kell összepárosítani őket, máris láthatjuk őket a telefonunk Bluetooth eszközeink között. Szerencsére nem egy kínai monológgal, hanem egy apró hanggal jelzi, ha sikerült a kapcsolódás, onnan pedig már hallgathatjuk is a kedvenc zenéinket.

A Haylou GT1 előnye, hogy az érintésérzékeny külső felületnek köszönhetően csak meg kell érintenünk azt, hogy zeneszámot léptessünk vagy felvegyük a bejövő hívásokat. A beépített mikrofon jól teszi a dolgát, azonban a nagy távolság a szánk és a mikrofon között, eléggé behatárolja a hangmennyiséget. Így, ha zajos környezetben vagyunk, akkor már eléggé tompul a beszédhang, amit a fogadó fél már nem valószínű, hogy érteni fog. Ez kifejezetten metrón való utazás közben jött telő, de ezen kívül, például az utcán sétálva nincs ilyen gond.

Egy kis bejáratás után jöhettek a megszokott dallamok, szinte minden kategóriából. Jazz, Rock egy kis klasszikus és pár vegyes dal, amit random szerűen meghallgattam. Alapvetően nincs rossz hangja. Pont ekkor jutott eszembe az Alfawise HBQ-Q32, hogy mennyire el lehet rontani egy fülhallgatót. A vicces az, hogy majdnem azonos ár sávban mozog a két termék, de míg a HBQ-Q32 a múltszázadot idézi a doboz hangjával, addig a Haylou GT1 már a jövőbe tekint. Persze azért nem egy felsőkategóriás cucc ez. De nem rossz. Azonban kicsit keveselltem a mély hangokat, nincs kimondott „V” karakterisztikája, ez valakinek pozitív, valakinek negatív. Én jobban szeretem, ha elkülönülnek a magas és mély hangok. Nem rossz, de nem éreztem azt a dinamizmust a háttérben.

Kíváncsi voltam, hogy a Redmi AirDots és a Haylou GT1 között van-e különbség. Természetesen minden hangszínszabályzás, hangzásjavítás nélkül, egyszer az egyiket, utána a másikat hallgattam meg, azonos zeneszámokat lejátszva. Azt vettem észre, hogy a Haylou GT1 mély hangjai egy kicsit teltebbek. A magasak körülbelül azonosak mind a két fülhallgatónál. Viszont mintha az AirDots-ban megszólaló dallamok, jobban különválnának, mintha nagyobb tér lenne a megjelenítésükhöz. Ha külön-külön hallgatom őket, akkor meg nem mondom, hogy van különbség a két termék között. Viszont egymás után próbálgatva őket, kijönnek az apróbb eltérések.

Az biztos, hogy a vezérlés jobb, mint az Redmi AirDots esetében. Ott az alacsony árat szem előtt tartva maradtak meg a fizikai gombos megoldásnál. Ettől sokkal jobb a Haylou GT1 tapicskolós felülete, ami rendben teszi a dolgát. A bölcsőben lévő fülhallgatók teljes feltöltése körülbelül 1.5 órát vesz igénybe, amit jelez a hátsó microUSB port melletti apró LED is. Zenét 3.5 órán keresztül képes szolgáltatni a beépített kis 40mAh kapacitású telep, ami azonos a Redmi AirDots üzemidejével. Az eső sem okoz neki gondot, hacsak ezért nem, mert a legördülő esöcseppeket érintéseknek érzékelheti. De a Haylou GT1 IPX5, míg a Redmi AirDots IPX4 védettséggel rendelkezik.

 

Haylou GT1 TWS Bluetooth fülhallgató – Vélemény

 

Funkcionalitási szempontból a Haylou GT1 kényelmesebb, könnyebben használható az érintésérzékeny felületnek köszönhetően. Ha az árat nézzük, akkora Redmi AirDots a győztes, de mivel mindegyikhez található kedvezmény kód, ez a határ képes akár összemosódni, így pedig már inkább a Haylou GT1 fordul a mérleg nyelve. Én az érintésérzékeny vezérlés miatt pedig a Haylou GT1 mellett tenném le a voksomat.

 

A kedvezmény kóddal a Haylou GT1 TWS Bluetooth fülhallgató 19.79$-ba (~5.950 forintba) kerül

Kedvezmény kód: BGGT11

A kedvezmény kóddal a Redmi AirDots TWS Bluetooth fülhallgató 17.09$-ba (~5.150 forintba) kerül

Kedvezmény kód: GBREDMI189

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2815111754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása