BlitzWolf BW-LT16 asztali LED lámpa teszt

2019. szeptember 20. 13:19 - nezdmitrendelszblog

bw-lt16.jpg

A BlitzWolf BW-LT16 lámpa egy kis különlegesség a gyártó kínálatában. A keveset fogyasztó asztali LED lámpának nem csak a fényerejét, hanem a színhőmérsékletét is szabályozhatjuk. A talpba szerelt, 360 fokban körbefutó LED szalag pedig egy kis hangulatfényt is biztosít.

Szerencsére a BW-LT16 kódnevű termék nem lett túlárazva. A jelenlegi 15.99$-os ár 4.900 forintot jelent, ami valóban nemsok egy olyan lámpáért, amiben a véletlen áramszünetek átvészelése érdekében még egy 1.200mAh kapacitású akkumulátort is beszereltek, hogy több órán keresztül tudjuk világítani áram nélkül is.

 

BlitzWolf BW-LT16 asztali LED lámpa teszt – Kicsomagolás

A már jól ismert zöld-fehér dobozban kaptuk kézhez a terméket. A csomagolás kissé megsínylette a hosszú utat. Valahol el is kavarodhatott, mert csak nagy késéssel érkezett meg hozzám a BlitzWolf terméke. Kiegészítőket tekintve egy leírást és egy, a Xiaomi VH328 rovarirtóval is azonos csatlakozójú, 0.8 méter hosszú fehér színű USB port végű kábelt kapunk.

A lámpa nagyon könnyű, 448 grammot nyom. A talp rész és a fej is hajlítható, így igazán kis méretűre, de inkább laposra összecsomagolhatjuk. A világítótest vízszintes állapotában 32.8 centiméter magas. De a nyak rész 180 fokban hajlítható, így teljesen függőlegesen, 54.8 centiméteresre állítható a lámpa.

Az alsó rész kellően széles (12 centiméter átmérőjű), hogy még véletlenül se borulhasson fel. Alulra négy kis szivacsos került, hogy ne a műanyag felület érintkezzen az asztal felületével, ezáltal kevésbé is csúszkál az asztalon, sőt egyáltalán nem csúszik. A talp részen találjuk a kezelőszerveket, melyek érintésérzékenyek. Az alsó szolgál a be és kikapcsolásra, hosszan nyomva tartva állíthatjuk vele a fényerősséget.

Bekapcsolt állapotban pedig ezzel a gombbal változtathatjuk a színhőmérsékletet. Felette a talpon található 360 fokban körbefutó színes LED fényt kapcsolhatjuk be, amely lágyan változtatja egymás után az RGB színskála színeit.

A teljes egészében műanyag burkolatot kapott lámpa talpának hátulján a töltőcsatlakozót találjuk, mellette pedig egy apró visszajelző LED-et. A maximálisan 200Lm fényerősségre képes lámpa változtatható színhőmérséklete 3000, 4000 és 6000K fokos lehet. A burkolat kellően erős, nem recseg, nem ropog. Az illesztések azonban nem 100%-osak, de ezt lehet, valaki észre sem veszi. Szerencsére nem csak tipikus kínai ragasztott összeszereléssel van dolgunk, hanem csavarok tartják össze az egyes elemeket.

 

BlitzWolf BW-LT16 asztali LED lámpa teszt – A nagy próba

Volt egy kis szufla a hosszú út után az akkumulátorban, így kipróbáltam a lámpát, és addig használtam, amíg le nem merült. A nyitás, csukás és a pozíció beállítása pofonegyszerű. Se nem feszes, se nem túl gyenge a tartószerkezet. Minden pozícióban tartja a kívánt beállítást, amit szeretnénk. Az érintésérzékeny gombok jól működnek, azonnal reagálnak. A bekapcsoló gombot nyomva tartva válthatunk a színhőmérsékletek között. További gombérintésre kikapcsol a lámpa. Így ha az alapesetben kezdő, meleg fehér színhőmérséklet a megfelelő a számunkra és ki szeretnénk kapcsolni a lámpát, akkor is végig kell nyomogatnunk a bekapcsológombot és átmenni a másik két színen. Erre kitalálhattak volna egy külön gombot, azzal a megoldással jobban tetszett volna. A fényerősségállítást szintén a bekapcsológomb nyomva tartásával érhetjük el, a gomb nyomvatartásával növelhetjük, majd újbóli nyomvatartással csökkenthetjük azt.

Az éjjeliszekrényre pont ideális a fényereje egy kis esti olvasáshoz. Bár én inkább az esti órákban, számtógép előtt töltött időszakban használtam. Ilyenkor minimum fényerőn is elegendő a teljesítménye, hiszen csak a funkciója csak az volt nálam ebben a helyzetbe, hogy megvilágítsa a billentyűzetet és legyen valami más fényforrás is a monitor mellett.

A beépített 1.200mAh kapacitású akkumulátorát 2 óra alatt tölthetjük fel. Egy hátránya van, hogy maximális fényerőn használva, pont ennyi idő kel hozzá, hogy majdnem teljesen lemerüljön. Mivel én a számtógép mellett használtam, így a szabad USB portoknak köszönhetően mindig áram alatt lehet. De a minimum fényerővel több, mint egy hétig tudtam használni az esti munka mellett kizárólag akkumulátorról, vegyes használati idővel. Így, ahogyan számoltam körülbelül 6-7 órára elegendő ez a kapacitás, minimum fényerő mellett.

A BlitzWolf BW-LT16 asztali LED lámpát itt találod meg

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4915137286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása