Zeblaze Hybrid okosóra teszt

2019. október 15. 08:09 - nezdmitrendelszblog

zeblaze_hybrid_header.jpg

A hibrid okosórák, amolyan közös házasságból született öszvér, amely a normál analóg és a kijelzővel ellátott okosórákból alakult ki.

A Zeblaze már jó pár órát és okoskarkötőt is bemutatott, most a hibrid vonalon indult el, oly sok más gyártó után, mint például a Lenovo, akinek a Watch X modellje kifejezetten jól sikerült. Ezek után kíváncsiak voltunk, hogy mit tudnak felmutatni a Zeblaze-nél!

 

Zeblaze Hybrid okosóra teszt – Kicsomagolás

 

Egész pofásra sikeredett az a négyszögletes, lapos doboz, amiben az órát kézhez kapjuk. A Hybrid változatból két variáns készült, egy világos és egy sötét színű modell. A dobozon az utóbbi képét láthatjuk, bár hozzám a fehér számlappal ellátott modell érkezett, a fekete valahogy sokkal karakteresebbnek, férfiasabbnak tűnik, a fehér változat pedig inkább a fiatalokat célozza meg.

A belős összeállítás egyszerű, de gusztusos. A fedelet leemelve az óra és a töltője néz velünk farkasszemet. Mellette egy fekete dobozban találjuk meg a szilikon szíjat és a töltőhöz mellékelt microUSB végű kábelt. A leírás részletes, megtalálunk benne minden fontos információt az óra használatához, vele együtt a QR kódot is, amit beolvasva letölthetjük az órához tartozó szoftvert Android és iOS rendszerekre a Comfit alkalmazást.

Az acél és cink ötövezből készült kerek óratokban karcálló ásványi üveget kapunk. Trükkös módon oldották meg a kijelzést, hiszen az analóg számlap alatt egy 0.49 colos kör alakú OLED kijelzőt kapunk. Máshol még nem láttam hasonló megoldást, de a leírásban is külön kitérnek rá, hogy az okosfunkciók kiválasztásához, a kijelző melletti üveg részt kell megérintenünk jobb és bal irányba a funkciók váltásához.

Az óra hátlapján nem találunk külön csatlakozókat a töltéshez, hiszen itt maga az egész fém hátlap az érintkező. Középen találjuk az optikai pulzusmérő szenzort. Az összeszerelésnek és a szigetelésnek köszönhetően az óra a gyári adatok szerint 50 méterig vízálló.

 

Zeblaze Hybrid okosóra teszt – A nagy próba

 

Jöhetett az első „bekapcsolás”, amit igazából nem kellett elvégeznem, mert volt még szufla az akkumulátorban. A korona egy állású, alatta egy kis műanyagot találunk, amit az első használat előtt távolítsunk el. Így gyorsan be is állíthatjuk az időt, hiszen ezt sajnos nem olyan módon oldották meg, mint a már korábban említett Lenovo Watch X modellnél, ahol motorikusan beállításra kerül az idő.

A szilikon pántot végig lukak tagolják, ami egyben design elem, másrészt pedig így még egy Csivava lábára is felhelyezhetjük, olyan kisméretűre is állíthatjuk. Az óra Bluetooth 4.0 kapcsolaton kommunikál a telefonunkkal, az okosfunkciókért a Nordic 51802 chip felel. Úgyhogy le is töltöttem a Comfit alkalmazást a mobilomra. Az óra párosításához mindenféleképp kapcsoljuk be a telefonunkon a GPS-t, különben nem találja meg az órát. Az első ismerkedést egy szoftverfrissítéssel kezdtem. Itt is maradjon bekapcsolva a GPS, mert különben nem fog lefutni az update.

A szoftver nem annyira szép, mint például a Mi Fit app, de mindent megtalálunk benne, amit szeretnénk. A kezdőoldalon találjuk a megtett lépéseinket és az alvási adatokat. A sport módoknál választhatunk a séta, futópad, kültéri futás és kerékpározás közül. A gond csak az, hogy ehhez az órának semmi köze sincs. Ez csak egy telefonos alkalmazás, ami GPS alapján méri merre jártunk és a karóra által mért adatokat mossa össze. Úgy, mint lépésszámlálás, pulzus, távolság és elégetett kalória. A telefon GPS-e alapján rögzített térképet természetesen visszanézhetjük. De ha elmegyek futni, akkor nem vinném magammal a telefonomat. Így pedig ez elég rossz megoldás a Zeblaze részéről.

A Measure menüpontnál találjuk a pulzus és vérnyomás mérés értékeket. A pulzusmérés értéke hol több volt, hol kevesebb, mint amit a vérnyomásmérővel mértem és a vérnyomás mérés sem állt a helyzet magaslatán. Az orvosomnak nem ezeket az adatokat diktálnám be, de arra jók, ha sportolunk, megközelítőleg megtudjuk (ha nem is pontosan), hogy mennyi az aktuális pulzusunk.

A Mine részénél találjuk a beállítások menüpontot. Itt láthatjuk, hogy csatlakozott-e az óra a telefonunkhoz, beállíthatjuk a napi megtenni kívánt lépésszámot és kereshetünk frissítéseket. A Confit device menüre kattintva láthatjuk az akkumulátor töltöttségét. Beállíthatjuk, hogy jelezze az alkalmazás, ha megszakadt a kapcsolat az óra és a mobiltelefonunk között. Megkereshető vele az óra, ami ilyenkor elkezd rezegni és van kamera mód is. Ilyenkor az óra kijelzőjén egy apró kamera piktogram jelenik meg. Az óra üvegét megérintve pedig elsüthetjük a telefonunk kameráját, ami nem rossz.

Van nekünk ne zavarj funkció, aminek a tól/ig idejét is beállíthatjuk. Ha folyamatosan sokat kell egyhelyben ülnünk a számítógép előtt, akkor kérhetünk figyelmeztetést, hogy jelezzen az óra, ideje felkelni. Ahogyan beállítható az is, hogy jelezzen az óra bizonyos időközönként, hogy itt az ideje a folyadékbevitelre. Ez akár 5 perctől 120 perc is lehet, tehát a kocsmában is beszabályozhatjuk, hogy ne legyünk túl részegek, ha csak X perces időintervallumban iszunk :D

Az alkalmazásértesítés is jó hír, hogy ismeri az ékezetes karaktereket. A teljes szöveget nem kapjuk meg, de szinte mindent beállíthatunk, amit csak szeretnénk. WhatsApp, Viber, Messenger, Gmail és sok más alkalmazás is van a választható opciók között. Tud hívásértesítést és az SMS-ekről is jelzést küld.

Az órán való navigálást szokni kell, nagyon szokni kell. A kijelző baloldalát megérintve lehet lapozni a menüpontok között. A jobboldali érintésérzékeny felülettel pedig egy almenübe visz, amivel aztán újra a baloldali „gombbal” léphetünk be. Van itt nekünk stopper, pulzusmérés, időjárási adat, amit a telefonról szinkronizálhatunk.

 

Zeblaze Hybrid okosóra teszt – Vélemény

 

 

Zeblaze Hybrid okosóra teszt – Akkumulátor

 

Az órában két akkumulátor található, egy az okosfunkciókhoz, egy pedig az analóg szerkezethez. Így jön össze a gyári érték, miszerint az okosfunkciókat mellőzve, akár 3 évig is bírja egy elemmel. A tölthető akkumulátor 95mAh kapacitású, amit kicsivel több, mint 2 óra alatt tölthetünk fel 100%-ra. A gyári adat valós, tényleg 5 napot bír az akksija. A töltőbölcső sajnos nem felpattintós fajta és még mágnes sem tartja a helyén, így nehogy véletlenül nekimenjünk, elmozdítsuk a Zeblaze Hybridet róla, mert akkor a töltés megszakad.

 

Zeblaze Hybrid okosóra teszt – Vélemény

 

Feketében szerintem jobban néz ki, mint ebben a fehér számlapos, kék szíjjal. A Zeblaze Hybrid ellátja a funkcióját, újdonság volt számomra ez az óraüveget érintő vezérlés. A fürdést bírja, a tesztidőszak alatt nem fedeztem fel pontatlanságat az analóg óra és a digitális időmérő között. A szívem valahogyan mégis csak a Lenovo Watch X felé húz, nekem az a modell valahogy minőségben és a mindennapi használatban is kiemelkedőbb volt. Bár tény, hogy alapesetben többe kerül, de a kedvezmény kóddal most is csökkenthetjük az árát. Így én inkább a Lenovo Watch X mellett tenném le a voksomat.

A Zeblaze Hybrid okosóra 32.99$-ba (9.950 forintba) kerül, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg

 

 

 

 

Itt van a Lenovo Watch X, ami ugyan drágább lenne, de a kedvezmény kóddal szintén csak 32.99$-ba (9.950 forintba) kerül, amit az EU Priority Line szállítással ugyancsak áfa és vámmentesen rendelhetünk meg. Véleményem szerint ez jobb vételnek bizonyul a Zeblaze Hybrid órájával szemben.

Kedvezmény kód: BGwatchx

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5115222490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása