Alfawise QC3.0 FM transzmitter teszt - Gyorstöltő, zene és telefon az autóban

2020. január 06. 07:47 - nezdmitrendelszblog

alfawise-qc3_0-bluetooth-4_2-fm-transmitter_1.jpg

Annyira sok pozitív visszajelzést találni az Alfawise QC3.0 FM transzmitterről, hogy sok kipróbált társa után úgy döntöttem ez valóban azt tudhatja, amit a felhasználók visszajelzései alapján ígérnek.

Pofás külsővel rendelkezik, kezeli a pendriveot, memóriakártyát. Mikrofonnal is rendelkezik, így telefonálhatunk is rajta keresztül, de ami a legjobb, hogy támogatja a gyorstöltést is, így percek alatt értékes százalékokat tehetünk bele a telefonunk akkumulátorába. A kötelező funkciók mellett pedig még extrákra is futotta, úgyhogy még az autónk belső világításához illő hangulatfényt is beállíthatunk.

 

Alfawise QC3.0 FM transzmitter teszt - Kicsomagolás

 

Egy egyszerű kis dobozt kapunk, semmi extra kiegészítő csak végre egy részletes angol nyelvű leírás, amiben minden információt megkapunk az FM transzmitterről. Rengeteg gombbal látták el a BC42 kódjelű Alfawise terméket. Egy LCD kijelzőről minden fontos információt leolvashatunk, mellette kapott helyet egy többfunkciós gomb. Ezt tekerve állíthatunk a hangerőn, megnyomva fogadhatjuk a hívásokat vagy épp elindíthatjuk a zenéinket, ha a Bluetooth kapcsolaton keresztül összekapcsoltuk azt a telefonunkkal.

Oldalt egy apró gombra lehetünk figyelmesek, amivel a felső részen körbefutó világítás színét változtathatjuk meg, illetve kapcsolhatjuk ki. Alatta egy microSD memóriakártya foglalatot találunk, ami maximum 32GB-os kártyákat képes fogadni.

Elöl a vissza/előre és a módválasztó gombot találjuk, amivel válthatunk a Bluetooth, USB és microSD között. Hátul két USB-A csatlakozót találunk. A felső 5V/1A töltésre képes, ehhez csatlakoztathatjuk a zenékkel feltöltött pendriveunkat. Alatta pedig a QC3.0 gyorstöltésre képes csatlakozót leljük meg, amivel egy rövid autóút alatt is feltölthetjük a telefonunk akkumulátorát.

   

Alfawise QC3.0 FM transzmitter teszt – A nagy próba

 

Az első teszt az volt, amit soha nem fogok használni. Ugyanis én a Bluetooth kihangosítás/zenelejátszás és a gyorstöltés funkció miatt vettem meg ezt a terméket, nem a pendriveról lejátszható zeneszámok miatt. Az USB port használatához 3 különböző USB kulcsot formáztam meg FAT32 és NTFS fájlrendszerre, majd feltettem rájuk pár zeneszámot. Egy 4GB-os FAT32, egy 32 és 64GB-os NTFS rendszerű meghajtót használtam.

A 4GB-os FAT32 pendrive szó nélkül működött. Ahogy átváltottam a módválasztó gombbal, máris lejátszotta a zenéket, almappából és a gyökérkönyvtárból egyaránt. Viszont se a 32GB, se a 64GB-os pendriveról nem akartak menni a zenék. Felismerte, hogy hozzácsatlakoztattam a meghajtókat és a módválasztásnál át is váltott pendrive módba, amit ki is jelzett, de a zenéket nem játszotta le. Megpróbáltam a 32GB-os meghajtót FAT32-re formázva használni, de így sem ment. Viszont végül egy negyedik, szintén 32GB méretű, szintén FAT32-re formázott pendrive működött vele. Amit egyáltalán nem értettem, hiszen a gyártói adatok szerint 32GB-ig elboldogul a meghajtókkal, de úgy látszik eléggé válogatós a kicsike, így vannak itt még gondok.

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt

 

Mivel microSD memóriakártya olvasó is megtalálható rajta, így ezt is kipróbáltam. Szigorúan FAT32-re formázva, amit viszont szeretett. Így legalább nem lóg ki a transzmitterből egy pendrive, hanem egy, a házba teljesen becsusszanó és észrevétlenül ott csücsülő memóriakártyát is használhatunk. A rajta keresztül lejátszott zenék jól szólnak, nincs semmilyen torzítás, pont olyan minőség, mintha a rádió szólna. a gyorsgombbal közvetlenül fogadhatjuk vagy letehetjük a hívásainkat. A vonal túlsó felén lévő személy hangminősége és hangereje megfelelő. A transzmitter tetején található mikrofon viszont nem annyira érzékeny, hogy ezt elmondhassa rólunk a beszélgetőpartnerünk is. Sajnos, mivel nem a szánk közelében található meg a mikrofon, mint egy mobiltelefon esetében, így sokszor megkaptam, hogy olyan, mintha dobozból beszélnék. Sokszor pedig hangosabban is kellett beszéljek a menetzaj miatt, hogy a vonal túlsó felén is jól halljanak.

Ami tetszett, hogy külön kiválaszthatjuk, milyen hangulatvilágítást szeretnénk., így a hangulatunknak, illetve az autó belteréhez passzoló legjobb színt választhatjuk ki. Vagy hagyhatjuk kikapcsolt módban is. Szerencsére megjegyzi, hogy melyik az a szín, amit kiválasztottunk, így nem kell minden egyes indítás után beállítanunk azt.

 

Alfawise QC3.0 FM transzmitter – Vélemény

 

A 13$-os ára alapján azt mondom, hogy remek vétel. Nem a felsőkategória, de a feladatát némi kompromisszum árán ellátja. A pendriveok közül válogatós, de a Bluetooth kihangosítás és onnan a zenelejátszás tökéletesen működik. A QC3.0 port nem csalás, nem ámítás. Tényleg gyorsan feltölti a telefonomat, akár a fali gyorstöltő. A trendekhez igazodva választható belőle USB-s QC3.0 és Type-C csatlakozós modell is.

 

Az Alfawise QC3.0 FM transzmitter 13$-ba (3.850 forintba) kerül, amit itt találsz meg

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5715394532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naplómente 2020.01.06. 14:52:24

Jól látom, hogy csak aról nincs szó a "teszt"-ben, hogy mennyire használható a transzmitter része?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2020.01.06. 14:57:44

@naplómente: Szívesen kibővítem a tesztet. Milyen információra lenne szüksége a termékkel kapcsolatban?

naplómente 2020.01.06. 16:23:33

@nezdmitrendelszblog: Milyen a hangminőség a transmitteren keresztül? Lehet-e olyan frekvenciát találni, ahol nem zavarnak be a rádióadók?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2020.01.06. 16:23:08

@naplómente: Az autóm nem rendelkezik prémium minőségű hangrendszerrel, csak a gyári egység van benne. Véleményem szerint teljesen olyan hangja van, mintha egy jó minődégű rádióadót hallgatnék.
Én 107.5-re állítottam be. Pest melett lakom, így én ezt a frekvenciát preferáltam, itt nem zavarta be más adó.
süti beállítások módosítása