Baseus 10W Qi töltős autós telefon tartó teszt - A felsőkategória csúcsán

2020. február 22. 07:56 - nezdmitrendelszblog

baseus-10w-qi.jpg

Még mindig keresem a jót, az ideálisat az autós telefontartók között. A fontos szempont a Qi vezeték nélküli töltés és az, hogy ne a szellőzőre kelljen rögzíteni, hanem a szélvédőn maradjon fent a töltésre is képes tartó. Ezzel szemben a Baseus ezen még túl is mutat, hiszen a szenzorral felszerelt tartó motorikusan mozgatható karokat is kapott, így nem kézzel kell összenyomni azokat, hanem ha betesszük a telefont a tartóba, a karok automatikusan rázáródnak.

A Baseus nem egy kis gyártó, így odafigyelnek a minőségre. A termék eredetiségét még le is ellenőrizhetjük, ha a csomagolás hátulján található kaparós sorsjegy szerű felület alatt található kódot leellenőrizzük a gyártó weboldalán. A belső csak a legfontosabbakat rejti, nincs semmi felesleges extra.

Kapunk egy microUSB végű kábelt, tartókonzolt és a telefontartót. A konzol tapadókorongos, így végre elfelejthetjük a szellőzőre akasztott és a telefon súlyától állandóan lebólintó tartókat. És végre attól sem kell aggódnunk, hogy véletlenül letörjük valamelyik lamellát, amely valljuk be őszintén nem ismeretlen fogalom az autós társadalomban.

A tapadókorong olyan erővel szippantja oda magát, hogy felhelyezés után, levenni is alig bírtam. Ha netán kedvünk tartja, és olyan gépkocsival rendelkezünk, mint a tesztalany szerpét játszó Fiat 500, akkor akár a műszerfalra is felhelyezhetjük a telefonos tartót.

 

Nem kell bíbelődnünk sem a karok összenyomásával, sem a szétfeszítésükkel a tartó használatakor, hiszen egy optikai, közelségérzékelő szenzor került beépítésre. Így, amint a telefont behelyezzük a tartóba, az oldalsó két kar, a motorikusan mozgatható mechanizmusnak köszönhetően, automatikusan rácsukódnak a telefonra. Aki még nem látott ilyet, biztos csodálkozni fog! A karok kioldásához a tartó oldalán lévő fém színnel jelzett érintésérzékeny gombot kell csak megérintenünk és voilà, máris kivehető a telefon a tartóból.

Egy percig sem, kell attól félünk, hogy kiesik a mobilunk a Qi töltésre szolgáló tartóból, kellő erővel tartja a két elektromos kar a mobiltelefont. Kialakításának köszönhetően szinte minden méretű mobiltelefont képes fogadni 4-6.5 colos kijelző méret között. Természetesen a Qi töltéshez szükség van kábelre is, amit mellékelnek, de ha az autónk nem rendelkezik töltésre szolgáló USB porttal, akkor egy szivargyújtós átalakítót még be kell szereznünk hozzá. Vagy egyszerűen meghajthatjuk az FM transzmitterünkről is, például a QC3.0 töltésre is képes Alfawise QC3.0 Bluetooth adapterről.

A bemenetei feszültség maximálisan 5V/2A vagy 9V/1.67A is lehet, amivel az indukciós, vezeték nélküli töltést 5W, 7.5W vagy akár 10W teljesítménnyel is elérhetjük. Amint betesszük a mobiltelefont a tartóba, elindul a töltés. A Qi töltésmechanizmusnak köszönhetően Apple és Android mobiltelefonokat egyaránt tölthetünk vele és nem kell folyamatosan a telefonhoz csatlakoztatható vezetékkel bajlódnunk. Az Apple iPhone X készüléket még gyorsabban is képes feltölteni, mint a gyári 5V/1A teljesítményű adaptere, hiszen az „X” támogatja a 7.5W teljesítményű Qi töltést. Így az autóban az otthonihoz képest 1.5x gyorsabban tölthető fel ez a mobiltelefon, mint a saját adapterén keresztül. Nem csak függőleges, hanem akár vízszintes helyzetben is tartható benne a telefon, ha úgy szeretjük használni a navigációs alkalmazásunkat vagy, ha az anyós ülésen épp a mobiltelefonról szeretnének filmet nézni.

A már említett Fiat 500-ban, ha kinyitom a központi zárat, akkor kap annyi feszültséget a tartó, hogy automatikusan kinyílik. Viszont az autó leállításakor nem nyílik ki magától, van amikor fél perc is eltelik, mire kinyitja magát. Azonban mielőtt leállítanánk az autót és kinyitjuk a tartót az érintésérzékeny gombjával, akkor kiküszöbölhetjük ezt az apró hibát.

 

Vélemény

A Baseus 10W Qi töltős autós telefon tartója összeszerelés szempontjából is jobban teljesít, mint az olcsóbb kategória társai. Nem csörög, nem zörög, minden a helyén van. Az optikai szenzor villámgyors, sokszor még sietnem is kellett, hogy berakjam a telefont, mert már csukta is az oldalsó tartó karokat. A belső felület gumírozott, hogy még véletlenül se sérüljön meg a mobiltelefonunk. A tapadókorongos megoldás nagyon erős. Így nem csak a szélvédőre, hanem a műszerfalra is felhelyezhetjük. Az tény, hogy a 30$-os árával nem a legolcsóbb a kategóriában. De szerencsére, az ember jó esetben csak egyszer vesz magának autós telefontartót, ami aztán kiszolgálja még a következő mobiltelefonunkat is.

A Basues Baseus 10W Qi autós telefontartót itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415486144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása