Xiaomi Xiaoai óra teszt - Nem csak óra, hanem bluetooth gateway és relaxációs eszköz is egyben

2020. március 04. 19:09 - nezdmitrendelszblog

Nem csak egy modern digitális óra, hanem egy fényérzékelővel, WiFi-vel is ellátott Bluetooth gateway és egyben relaxációs segédeszköz a Xiaomi Xiaoai óra.

 

Xiaomi Xiaoai - Kicsomagolás

Egyszerű és felesleges sallangokat mellőző csomagot bonthatunk ki, amelyben egy kínai nyelvű leírást és egy nem európai szabványú adaptert kapunk a csomagban. Szerencsére nem kell itt feladnunk, hiszen a mellékelt adapter 110-240V feszültségen működik. Ezáltal máris két lehetőségünk is adott. Vagy szerzünk hozzá egy átalakítót, amivel a próba alatt használtam vagy átállunk arra a megoldásra, amit később eszközöltem. Mivel sima microUSB portja van az órának, ezért a BlitzWolf töltőmre kötöttem rá és az adapter probléma meg is oldódott.

Megjelenését tekintve a Xiaomi termékekhez képes itt is egy egészen letisztult, szinte minden helyiségbe és szoba stílushoz illő külsőt kapott. Az egész burkolat hófehér műanyag, az óra elülső része pedig egy sima fekete előlapot kapott. Itt bújik meg a kijelző, aminek különlegessége, hogy fényérzékelővel is rendelkezik. Azaz éjszaka automatikusan lejjebb veszi a fényerőt, hogy ne legyen zavaró, nappal pedig megemeli azt.

Hátulján az energiafelvételhez szükséges microUSB port, felette a hangszóró rácsa található. A tetején pedig a hangutasítás indítására és az ébresztő mód kiiktatására szolgáló gomb található. Sajnos sem magyarul, sem angolul nem tud az óra, kínaiul pedig nem próbáltam meg parancsokat kiadni neki. Még nincs róla információ, hogy készül-e az órából nemzetközi verzió.

 

Xiaomi Xiaoai – A nagy próba

  Xiaoai Smart Voice APP Control Weather Broadcast Alarm Clock Xiaomi AI Speaker from Xiaomi Youpin

Ahhoz, hogy az órát használni tudjuk az Android vagy iOS rendszerű mobiltelefonunkra fel kell telepítenünk a Xiaomi Home alkalmazást. Az első szakasz a pontos idő beállításával kezdődött, de bármit is próbáltam, a magyarországi időhöz képest +1 órát mutatott. A megoldást gyorsan megtaláltam. Ehhez törölni kell a Xiaomi Home alkalmazásban az órát és a telefonunk beállításai között manuálisra állítsuk az idő beállítást. Fontos, hogy én a Mainland China régiót állítottam be a Xiaomi Home appban. Jöhetett újra a párosítás és innentől máris a pontos, magyarországi időt mutatta. A telefonomon visszaraktam az óra idő/dátum beállítását automatára és kész voltam.

Xiaoai Smart Voice APP Control Weather Broadcast Alarm Clock Xiaomi AI Speaker from Xiaomi Youpin

A Xiaomi Xiaoai óra opciói között találunk Alarm, azaz ébresztő módot, Reminder, tehát emlékeztetőt. Countdown és Nap & Meditation üzemmódot is. Ébresztési dallamok közül több dallamot is választhatunk, illetve megadhatjuk azt is, hogy a hét melyik napján jelezzen, de állíthatunk egyszeri ébresztést is. A beálltások menüpontban be és kikapcsolhatjuk az óra tetején található gomb világítását. Ez lapesetben fehér, ha ébreszt vagy megnyomjuk, ha a kínai kangutasítást aktiváljuk, akkor narancssárgára vált. Természetesen van 12/24 órás idő kijelzés, az éjszakai módban azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor a kijelző minimálisra állítsa a fényerőt és még a tetején található gombot is lekapcsolja, hogy az a gyenge fény se zavarjon alvás közben.

Állítható a hangerő is, ez az ébresztésnél és a relaxáló módnál lesz majd fontos. Az eszköz elnevezése és más hasonló, nem annyira fontos opció mellett, ami sokak számára jól jöhet, az a Bluetooth Gateway funkció. Jelenleg most csak az E-ink kijelzős, hőmérséklet és páratartalom mérő Xiaomi órám van ott, ahol az óra is. Így a gateway funkcióba belépve, majd várva úgy 5-10 másodpercet, automatikusan felépítette a kapcsolatot a két eszköz egymás között. Így, ha a Wi-Fi hálózatra kötött Xiaomi Xiaoai órához akkor is csatlakozhatunk a mobiltelefonunkkal, ha nem vagyunk otthon. A Xiaomi Home alkalmazás képes kommunikálni a WiFi-re kötött órával. Ennek köszönhetően nem csak az órát érjük el, hanem a hozzá csatlakoztatott Bluetooth eszközöket is. Azaz, ha nem vagyok otthon, akkor is megnézhetem a Xiaomi Xiaoai-n keresztül, hogy a Bluetooth-os érzékelő hány Celsius fokot és milyen mértékű páratartalmat mutat.

A relax módot, fehér zajként is használhatjuk. Nem csak pihentető a tücskök ciripelését vagy a víz zúgását hallani, hanem az apró, kellemetlen hangokat is elnyomhatjuk vele, ha a szomszéd épp akkor néz tévét, ha mi nyugovóra térnénk. A relaxációs módot maximálisan 60 percre állíthatjuk be, utána automatikusan lekapcsol. Az órán 5 különféle pihentető hangot választhatunk:

  • tengerpart,
  • ropogó tűz,
  • erdő,
  • eső,
  • tücsök ciripelés.

[playlist ids="14177849"]

 

Xiaomi Xiaoai – Vélemény

  Xiaoai Smart Voice APP Control Weather Broadcast Alarm Clock Xiaomi AI Speaker from Xiaomi Youpin

A Xiaomi Xiaoai nem csak azt hozza, amit elvár tőle az ember, hanem annál sokkal többet. Az idő kijelzés és ébresztő mód természetesen minden óránál alapfunkció. Ám a Bluetooth gateway megoldás, hogy ezáltal több eszközt is csatlakoztathatunk hozzá, hogy azokat otthonunktól távol is elérjük, már ezért megéri beszerezni. De nekem az „i”-re a pontot pedig a relaxációs mód tette fel. Nem is gondoltam volna, hogy akár egy nyugodt, halk „zajra” is aludhatok, ahelyett, hogy a csendet hallgatom a sötétben. Egyszóval nekem tetszett a Xiaomi Xiaoai óra. A Banggood-nál jelenleg 41.59$-ért vásárolható meg, amihez válasszuk ki az EU Priority Line szállítási opciót, így áfa és vámmentesen rendelhetjük meg.

A Xiaomi Xiaoai órát itt találod meg

Amíg él a kedvezmény kód, addig 36.6$-ért vásárolható meg. Kedvezmény kód: BGHOMEG12 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7315502528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása