BlitzWolf BW-P10 power bank teszt

2020. május 27. 20:36 - nezdmitrendelszblog

A külső akkumulátorok nem tudnak nagy meglepetést okozni. Ezt az állóvizet kavarja fel a BlitzWolf BW-P10, ami a kábeles gyorstöltésen kívül vezeték nélküli töltést is támogat!

 

BlitzWolf BW-P10 power bank teszt – Kicsomagolás

 

Minimalista design és beltartalom, így a külső akkumulátor mellé csak egy USB Type-C típusú kábelt kapunk. A BW-P10 háza teljes egészében műanyagból készült, de nem a bazári fajtából, így semmi recsegés-ropogás nem hallhat még erős szorongatásra sem. A sima felső rész matt, az alsó pedig kissé fényesebb felületet kapott. Elöl négy apró visszajelző ledet kapunk, ami az akkumulátor kapacitásának megjelenítésért felel, illetve jelzi, ha aktív a vezeték nélküli töltés mód.

Egyszerre három csatlakozó típust is kapunk. A két szabványos USB portok egyike fekete, a másik narancssárga színt kapott.

  • Míg az első maximálisan 5V/3A-ra,
  • addig a második 5V/3A, 9V/2A, illetve 12V/1.5A leadásra képes.

Egy USB Type-C portot is kapunk, amin keresztül szintén 5V/3A, 9V/2A, illetve 12V/1.5A áramerősséget képes leadni, de a csatlakozó funkcionalitásának köszönhetően, innen fel is tölthetjük a power bankot. Gondoltak a régebbi mobiltelefonokkal rendelkező felhasználókra is. Így ha még egy microUSB portos eszközzel rendelkezünk, akkor a telefonunk töltőjét használhatjuk a külső akkumulátor töltésére is, hiszen egy microUSB bemenettel is ellátták. Ez pedig nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell különböző típusú kábelekkel szaladgálnunk. A Type-C és a microUSB porton keresztül is maximum 18W-tal, azaz 5V/2A vagy 9V/2A-rel tölthetjük fel a BlitzWolf BW-P10 power bankot.

Ez még nem minden, hiszen az eddig megszokott töltési módok mellett egy újat is bevet a BlitzWolf. A külső akkumulátoruk képes a vezeték nélküli töltésre is, így a sík, matt felületű részre ráhelyezve a mobiltelefonunkat, a készüléktől függően 5W, 7.5W vagy akár 10W teljesítménnyel is képes feltölteni a mobilunkat, fülhallgatónkat, a vezeték nélküli töltést támogató akciókamerának vagy bármilyen kompatibilis eszközt.

 

BlitzWolf BW-P10 power bank teszt – A nagy próba

 

A telefonom töltése előtt lemerítettem a power bankot, hogy tudjam milyen sebességgel és mennyi idő alatt tölthetem fel azt a szintén 18W-ot támogató BlitzWolf fali töltőmmel. Majdnem 4 óra kellett hozzá, mire telepumpáltam a 10000mAh kapacitású power bankot.

Pozitívum, hogy alapból nem aktív a Qi töltés, hogy ne pazaroljon el feleslegesen energiát, ha nincs ráhelyezve készülék, amit tölthetünk. Ennek a módnak a bekapcsolásához csak kétszer meg kell nyomnunk az oldalsó bekapcsoló gombot és a visszajelző ledek egyike zöldre vált, ez jelzi a Qi módot.

A QI töltést egy Apple iPhone 11 telefonnal próbáltam, ami maximum 7.5W-ot képes felvenni. Ezzel a móddal 3.5 órába telt, mire 25%-ról 100%-ra töltötte az akksit, ami nem túl gyors. Vezetéken keresztül 2.5 óra kellett, mire szintén 25%-ról 100-ra nyomta a telefonom akkumulátorát, ami elmarad a konnektoros gyorstöltés idejétől.

 

BlitzWolf BW-P10 power bank teszt – Vélemény

 

Gyorstöltésben nem túl acélos a BlitzWolf BW-P10, ám egyértelmű, hogy az előnye a sokoldalúsága. Azaz, hogy ha épp nincs nálunk semmilyen vezeték, de a telefonunk, fülhallgatónk, akciókameránk támogatja a Qi töltést, akkor vészmegoldásként jól jöhet a power bank, ami jelenleg 18.99$-ba, azaz körülbelül 6200 forintba kerül. Szerencsére a gyártó számos hasonló eszközzel rendelkezik, amelyeket úgy vettem észre, hogy gyorsabban is képesek tölteni, mint a jelenlegi modell. Illetve jó hír, hogy most mutatta be újdonságként a legfrissebb külső akkumulátorát is, ami szintén 10000mAh kapacitással rendelkezik. De az én választásom a 20000mAh kapacitású modell lenne, ami bár nem tud vezeték nélküli töltést, de kéteszeres kapacitást kapunk, mindössze 1$ pluszért. Természetesen ezekben az árakban nincs benne a szállítási költség.

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6915719998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása