AirPods Pro klón teszt - TWS Pro

2020. július 03. 07:28 - nezdmitrendelszblog

Hihetetlen várakozással teltek a napok és vártam, mikor érkezik meg végre a TWS Pro fülhallgató, amiről csak pozitívumokat lehet olvasni szerte az interneten. Megkérkezett, de nem dobtam el tőle az agyam...

A hírek szerint nem csak úgy néz ki, mint egy vezeték nélküli Apple AirPods Pro füles, hanem még magával a telefonnal is elhiteti, hogy ő bizony nagyon is egy Apple AirPods Pro. Sok hasonlóság, Apple utánérzés, de azért ez mégis csak egy kínai koppintás. A kezdeti lelkesedést rosszalló pillantások, majd később egyszerű utálatba átforduló közöny lépett fel bennem a TWS Pro iránt. De mindjárt el is mesélem az egész történetet elejétől a végégig, hogy azért a cikk teszt jellege se csorbuljon.

 

TWS Pro, az AirPods Pro klón teszt - Kicsomagolás

Dobozát tekintve a fülhallgató semmi extrát nem nyújt, ám annál kellemesebb volt megpillantani a tokot, amiben a fülhallgatók pihentek. A műanyag tálca alatt egy, az egyik végén USB Type-C, a másikon pedig Lightning végű kábel, ha már egy Apple klónról beszélünk és ezt vásároljuk meg magunknak, akkor használhassuk az eddig megszokott kábelünket a termékhez. Vagy akár azt, amit mellékelnek, itt legalább nem a normál USB, hanem egy Type-C véget kapunk. Jár még hozzá 2 pár csere gumiharang is, a középső méret amúgy is a fülesen található. A töltőtok széles, ellenben lapos, így a nadrágzsebben egész jól elfér.

Elöl csak egy apró visszajelző LED, alul a Lightning port, hátul pedig egy gomb található a párostáshoz. A tetejét kinyitva, ha iPhone mobiltelefonnal rendelkezünk akkor, mint egy AirPods-nál automatikusan kapcsolódik a telefonunkhoz, amely ki is jelzi nekünk, hogy bizony egy eredeti Apple fülhallgatót vagyunk készek használni a telefonunkkal (na persze..).

A fülhallgatók szerencsére nem olyan nagyok, ami az átlaghoz képest kisméretű szárnak köszönhető, és amelynek alján találjuk a fém színű töltő csatlakozókat. A száron felfelé haladva találjuk az érintésérzékeny vezérlés kilapított felületét, felette egy mikrofont, a belső részén pedig „elvileg” egy érzékelőt és a driver hangvetőjére felhúzott gumiharanggal egyetemben. Azért írtam az előbb, hogy elvileg, mert a leírás szerint, ha kivesszük a fülünkből a fülest, automatikusan megállítja az épp lejátszott zeneszámot, de ez itt nem megy, legalább is a nálam lévő fekete modellnél nem működik ez a funkció, de a fehérnél igen.

Azt hiszem ideje lesz bevallanom, hogy ha egy ilyen termékkel rendelkeznék, akkor lehetséges lenne, hogy pont az én példányom nem működik megfelelően. De ennek kicsi az esélye, hiszen nem egy, hanem két ilyen fülhallgatóm van, egy fehér és egy fekete színű is. Van-e különbség kettejük között? VAN! Nem is akármi. Míg a fehér modellnek szép tiszta hangja van, addig a fekete mentes minden nemű mély hangtól, amit nem is értek, ez hogyan lehet. A másik dolog, hogy a fehér modellnél működik az érzékelő, azaz ha kiveszem a fülemből, a zenét automatikusan megállítja. Ilyen a fekete modellnél nincs.

Zárásként pedig a hangerő a fehér modellnél minimumra véve is túl hangos, a feketét pedig szépen le tudom halkítani. Hogy lehet ennyi különbség két ugyanolyan, csak a színében hasonló termék között? Ezt nem tudom. De ezeknek a hibáknak köszönhetően nem is használom őket. Inkább maradok a korábban próbált Baseus Encok 4 Pro fülhallgatónál.

 

TWS Pro, az AirPods Pro klón teszt - A nagy próba

 

Az érintésérzékeny vezérlés működik, de olyan visszajelző hangot kapott, hogy az valami borzasztó. Nem is értem, hogy ezt miért nem emelik ki sehol sem. De mivel szeretek mindent elmondani egy termékről, ami engem zavar, így ezt sem tudom magamban tartani. Olyan hangja van, mint amikor egy jack csatlakozót tolunk bele a 3.5 milliméteres aljzatba és halk kattanást hallunk a művelet közben. A TWS Pro körülbelül ilyen zavaró kattanó hangot hallatt az érintésérzékeny vezérlést használva.

A fehér modellnek szuper hangja van, tényleg le a kalappal előtte. Vannak basszusok, nem is rosszak. Vannak magasak, nem is akármilyenek és megvannak a közepek is, és nem csak puffogó és csilingelő hangokat kapunk a közepek elvesztésével. Szerencsére a hang teljesen rendben van. Ezzel szemben az ugyanebben a szériában szereplő fekete modell meg borzasztóan tompa. Tényleg hihetetlen, hogy ilyen mégis hogy lehet…

A leírás szerint, ha hosszan nyomva tartjuk az érintésérzékeny vezérlés gombját, akkor bekapcsol a zajszűrés. A funkció megvan, hiszen reagál erre a hosszan nyomva tartásra, de én nem vettem észre semmi külünbséget használat közben. A beszélgetési minőség átlagos, a mikrofon jól működik, a vonal túlsó felén is jól hallottak, de egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön már szinte használhatatlan.

A töltő bölcsőt nem csak Lightning csatlakozón keresztül, hanem vezeték nélkül is tölthetjük, ami szuperül működik. Így egy Qi töltőre helyezve feltölthető a tok akkumulátora. Jó dolog, hogy ezek a funkciók működnek, de kár, hogy pont azokban a dolgokban nem azt nyújtja, amit kellene, amire használnánk. Az apró akkumulátorok körülbelül 4 óra zenelejátszási időre elegendőek. Pozitívumként említhető a mellékelt Type-C/Lightning kábel, amivel a telefonomat is fel tudom tölteni és, mint egy eredeti kábelként működve az iTunes-al is szinkronizálhatunk rajta keresztül.

Az Apple mobilokkal előcsalható fedelet felemelve elérhető töltés visszajelzés kijelzés szuper dolog, de tök felesleges, ha a felhasználói élmény ezer sebből vérzik. Természetesen nem csak Apple, hanem Androidos mobiltelefonokkal is használható a TWS Pro, de ilyenkor nem kapunk szép Apple féle grafikát a fülhallgatókról, de nekem ez nem is hiányozna. Számos jobb terméket fel tudnék sorolni e helyett. Így, aki egy vezeték nélküli fülhallgatót szeretne, neki azt ajánlom, hogy nézzen szét a BlitzWolf háza táján vagy merüljön el a Haylou fülesek világában, hiszen ott sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkező modelleket lehet kapni.

A TWS Pro fülhallgatót itt találod meg

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9515975930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása