Midea M7 teszt – Olcsó okos robotporszívó rengeteg extrával

2022. május 16. 10:45 - nezdmitrendelszblog

A Midea M7 az olcsóságáról híres, de ellátták mindazzal, amit elvárnánk egy okos robotporszívótól. Lézeres letapogató szenzorral, szőnyeg kefével, felmosás funkcióval és mobiltelefonos vezérléssel is ellátták. 

Az 1968 óta létező gyártó hazánkban is ismert, bár idehaza főként a lakossági és kereskedelmi klímaberendezések piacán ismerhettük meg a nevet. A porszívó a Gshopper-től érkezett hozzánk tesztre.

Midea M7 okos robotporszívó európai raktárból

Midea M7 Pro az oldalon kattints a Copy gombra és másold ki a kupont, amivel 85 ezer forintba kerül ez a modell

A robotporszívó doboza mindazt tartalmazza, amire csak szükségünk lehet. A Roborock „S” szériás robotporszívóival szemben nem egy, hanem két oldalsó kefét kapunk. A csomag részét képezi a 450 milliliter kapacitású por és 250 milliliteres víztartály, ami mellé felmosó fejet is kapunk. Ennek köszönhetően a porszívó nem csak a piszkot gyűjti össze, hanem fel is töröl. Az európai szabványú aljzatú dokkolóra automatikusan képes visszatalálni a porszívó, ha végzett a takarítással.

midea m7_-4

midea m7_-2

Külsőre semmi extrát nem látunk, mindenhol a fehér szín uralkodik. A tetején található a lézeres radar (LDS), ami a bekapcsolást követően 360 fokban forogva kezdi el pásztázni a környezetét. Ezt a telefonos alkalmazásban meg is nézhetjük, ahogy lépésről lépésre kirajzolja nekünk a szoba vagy lakásunk képét a térképen.

„Mi az az LDS szenzor? Az LDS (Laser Distance Sensor) egy a robotporszívó tetején található 360 fokban forgó lézeres távolságmérő szenzor. Nagy letapogatási sebességgel rendelkezik, így ezt egy másodperc alatt több ezerszer teszi meg. Ezáltal nyílik lehetőségünk arra is, azon kívül, hogy így a porszívó nagyon pontos helymeghatározást tesz lehetővé, hogy térben el tudja magát helyezni a helyiségben. Így képes egy térképet rajzolni maga köré a felismert tárgyakat figyelembe véve, amit akár a mobiltelefonunkon is megnézhetünk, ami nagyban segíti a gyors és alapos takarításban.”

A fehér fedelet kinyitva találjuk a HEPA filteres szűrővel ellátott portartályt, ami 460 milliliteres kapacitással rendelkezik. És ez nem egy kombinált megoldás, hogy cserélgetni kelljen a felmosáshoz, hiszen a víztartályt a porszívó aljára kell felhelyezni,

Elöl, oldalt és alul is szenzorokkal látták el, amivel felismeri, ha egy tárgy felé közelít. Így nem megy neki, az akadályoknak. Ez segít abban is, hogy ha a ház felső szintjén takarítanánk, a porszívó alján lévő szenzor érzékeli, ha a lépcső szélére ér és automatikusan leáll a mozgása, hogy elkerülje a véletlen leesést.

midea m7_-8

Az alsó részen két oldalsó seprű kefe található, ami a szívónyílás előtti lapátos forgó keféhez söpri a szennyeződéseket. Ez nagyon jól jön, ha szőnyeggel is rendelkezünk, hiszen egy apró motor forgatja használat közben. Így nem csak felszívja a port, de a szőnyeg szálai közül is jobban képes eltávolítani a szennyeződést, mint a normál szívófejes társa.

midea m7_-6

Az első használat előtt teljesen feltöltöttem az akkumulátorát, ami 5200mAh kapacitással rendelkezik. A bekapcsolást követően letöltöttem a telefonos alkalmazását, ami elérhető Android és iOS rendszerekre is.

midea m7_-13

A mobil applikáción keresztül minden részletesen testre szabható. Az alapképernyőn azonnal láthatjuk a porszívó által feltérképezett helyiségeket. Innen egy gombnyomással indíthatunk teljes takarítást, megadhatunk a térképen egy pontot vagy beállítható a zóna takarítás is, amikor a porszívó által feltérképezett képen kijelölhetünk egy területet. Ezzel az is megoldható, hogy ha egybe nyílik két szobánk, akkor csak az egyiket takarítsa ki.

midea m7_-15

A képernyőn látható alsó gombsorok közül kiválasztható az azonnali dokkolás, hogy visszaálljon a porszívó a töltőre. A beállításoknál 4 lépésben állítható a szívóerő. Ez különösen akkor jön jól, ha erős szívóerőre lenne szükség, ami maximálisan 4000Pa vagy ha halkan szeretnénk takarítani, kisebb szívóerővel. Ez akkor jön jól, ha épp valaki alszik a másik szobában, akkor ne keltsük fel. Aktiválhatjuk a szőnyeg módot is, hogy a szívóerőt automatikusan megemelve jobb tisztítás legyen elérhető.

Okos robotporszívó lévén természetesen megadhatunk neki külön tervet is, hogy mikor indítsa el a takarítást. Például beállíthatjuk, hogy minden reggel 9:00-kor induljon el vagy akár csak bizonyos napokon. Így, míg nem vagyunk otthon, a robotporszívó addig kitakarítja a lakást. Külön négyirányú távirányítás is elérhető vele, így mint egy távirányítós autót, a virtuális joystickkal vezérelhetjük. Számtalan nyelvet választhatunk ki, melyiken szólaljon meg a porszívó, de sajnos a magyar nem került bele.

A takarítás a telefonos appból, de a porszívóról is elindítható. A telefonon nyomon követve, folyamatosan rajzolja ki a lézeres radar által látott képet. Az első takarítás tovább tart, mint az utána következők. Minél többször jár be egy útvonalat, annál jobban felismeri az akadályokat, így egyre gyorsabban képes végezni a lakás felporszívózásával. Szerencsére nem csak kóvályog, mint a LDS szenzor nélküli társai, hanem minél nagyobb terepet jár be és járja körbe a bútorokat, annál ügyesebben kerüli ki őket később. Ezzel nem csak időt, hanem energiát is spórolunk. Hiszen amiatt, mert tudja, hogy merre vannak akadályok, nem kezd felesleges irányokba mozogni, hanem egyszerűen kikerüli őket. Ezáltal pedig kevesebb energiát használ, hogy a legoptimálisabb útvonalon halad.

A leírás szerint 2 centiméteres küszöbmagasságon is képes áthaladni. A lakásomban csak egy küszöb található, de azon simán átverekedte magát. A térképen jól látható, amint a zöld vonalakkal jelezve, megkerülte azokat, miután felismerte, hol találhatóak a szobában az akadályok. A gyártó 120 perces működési időt adott meg. Közepes erősségen 24 perces takarítással 88%-ra merült az akkumulátor.

midea m7 menu

Ha porszívózás közben a padlót is fel szeretnénk törölni vele, akkor a porszívó hátuljára mosószeres vízzel feltöltött víztartályt kell felszerelnünk, ami 250 milliliteres kapacitással rendelkezik. Az aljára pedig tegyük fel a szövet felmosót és máris indulhat a takarítás. A padlóra ragadt makacs szennyeződésekkel nem képes elbánni, de arra jó, hogy felfrissítse a padlókövet és a maradék port is feltörölje róla. Szerencsére a felmosó fej mosható, így bármikor kitisztíthatjuk.

midea m7 menu 2

A robotporszívó, dolga végeztével automatikusan visszaáll a dokkolójára, hogy feltöltse magát. Vagy ha egy palotában lakunk és az akkumulátorának kapacitása nem engedi meg azt, hogy egyhuzamban kitakarítsa a lakást. Akkor a teljes lemerülés előtt visszaáll tölteni, majd újra útjára indul, és onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Midea M7 teszt – Vélemény

Nem lett rossz az Midea M7. Persze nem egy Roborock S50 szintű minőség, amit minden nap használok, de ezért az árért megkapjuk mindazt, amit az S50-ben is szerettünk. Hosszú üzemidőt, alsó forgó kefét, amivel a szőnyeget is tisztántarthatjuk, mobiltelefonos vezérlést, LDS radart és felmosási képességet. Bár a szoftver máshogy dolgozik, mint a Roborock S50, sokszor tűnt úgy, mintha többet gondolkodna és időben is pár perccel lassabb volt vele a takarítás. Az AliExpress Midea Robot Official Store-ban 259$-ért vásárolható meg, amit spanyolországi (európai) áfa és vámmentes raktárból postáznak.

Midea M7 okos robotporszívó

Vagy válaszd a Midea M7 Pro modellt és az oldalon kattints a Copy gombra és másold ki a kupont, amivel 85 ezer forintba kerül ez a verzió

 

Nézzétek meg az online kupontáblázatunkat is a legfrissebb akciókért

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

FONTOS, HISZEN ÍGY MŰKÖDHETÜNK TOVÁBB…

Telepítsd az asztali Chrome böngésződ alá a plugit és támogass minket úgy, hogy ehhez semmi egyebet nem kell tenned, csak vásárláshoz nem a mobiltelefonodról, hanem a PC-ről vásárolsz. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek.

További hírekért és akciókért kövessminket a Facebook-on.

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt midea

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1017832511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása