iMortor bemutató - elektromos kerékpár

2017. február 01. 14:48 - nezdmitrendelszblog

A távolság többé nem akadály

7c8ecbb0066238dc0bedf5932acf5117.jpg

Nagyon szeretek biciklizni. Mióta beköszöntött a hideg idő, azóta lent áll a vasparipa a házunk alatti pincében és velem együtt várja a jobb időt. Mindenkinek megvan a saját története, hogy ki, mikor és hogyan próbálkozott meg az először még olyan hihetetlennek tűnő, "hogy a fenébe nem dőlnek el az emberek azon a vékony kerekeken" gondolat utáni első nagy lépésekkel. Először édesapám tanítgatott, egy kicsi, hátul az elengedhetetlen seprűnyéllel felszerelt példánnyal. Később, emlékszem, Kőbányán nagyapám mellett jött el az a pillanat, amikor egyedül tudtam már gurulni a kemping biciklivel. Ketten indultunk, én a kerékpáron, ő hátul tartott...

-Fogod hátul a biciklit? Kérdeztem.

-Igen.

-Fogod a biciklit?

-Igen.

-Fogod? És már válasz sem volt, akkor már egyedül, magamtól gurultam le az egyik kis lejtőn és olyan jó érzés volt, mintha szárnyak nélkül szálltam volna. Azóta körülbelül 25 év telt el.

Az ezek után eltelt idők nem csak az akkori menő versenykerékpárok, BMX-ek, majd később Mountain Bike-okat ismertették meg velünk tinédzser korunk hajnalán, de most itt állunk egy új korszak kapujában. Ami ki tudja, lehet, hogy forradalmi lesz, de lehet, hogy csak egy hóbort marad sokak számára. De, így ahogyan én elsőre látom, egy olyan dolog, amit szívesen kipróbálnék.

Mostanában nagyon sokat lehet hallani az elektromos kerékpárokról. Rákerestem az interneten az egyik ismertebb ár összehasonlító oldalon, hogy mennyi pénzt kellene kiadnom egy olyan Mountain Bike-ért, ami hasonlít az enyémhez és amiben elektromos rásegítés van. Biztos velem van a baj, de ami már csak úgy külsőre kezdett tetszeni, ott volt, hogy fél millió forint. Várj leírom, 500.000 forint körül volt. Hát... Azt hiszem nem nekem való kategória. Ezzel szemben itt van nekünk az iMortor, ami házilag, normál kerékpárunkból csinál nekünk elektromosat.

imotor-26-inch-wheel-for-any-bike-_intelligence-bicycle-panasonic-power-lithium-battery-img084.jpg

Mivel még elég új dologról van szó, ezért egyelőre csak a 26"-os kerékmérettel rendelkező példányokra szerelhető fel. Idővel gondolom, jobban el fog terjedni és más méretekhez is kapható lesz. Az általam is látott, ma kapható elektromos kerékpárokkal ellentétben, ahol többnyire a vázon helyezik el az akkumulátort, itt egy az egyben az első kerékre szerelhető fel az egész szett, amely az elektromos motort és az akkumulátort is tartalmazza. Kaphatóak jelenleg itthon is hasonló termékek, amelyek előre és hátra is felszerelhetők, de sok esetben ott külön meg kell vásárolnunk hozzá az akkumulátort és nem nyújtanak annyi extrát, mint az iMortor terméke. Ha hiszünk a marketing szövegnek, akkor egy kerek perc alatt felszerelhetjük, de mivel mi már sok mindent megéltünk, tudjuk, hogy egy lapra szerelt bútort sem olyan könnyű összerakni annyi idő alatt, mint ami fel van tüntetve az összeszerelési útmutatóban, de a videót elnézve, tényleg nem egy hosszú folyamat.

imotor-26-inch-wheel-for-any-bike-_intelligence-bicycle-panasonic-power-lithium-battery-img081.jpgimotor-26-inch-wheel-for-any-bike-_intelligence-bicycle-panasonic-power-lithium-battery-img083.jpg

A megvásárolható szett tartalmazza a már említett akkumulátort, ami 36V, 130wh és 30.000mAh teljesítményű, az elektromos motort 36V 240W teljesítményű, a felszereléshez szükséges eszközöket, sebesség váltót, telefon tartó konzolt. Összsúlya 5 kilogramm. A teljesen feltöltött akkumulátorával 40-45 kilométeres távolságon képes segíteni a tekerésben, viszont ha csak suhanni akarunk vele, minden féle lábmunka nélkül, akkor maximálisan 25 kilóméteren képes hajtani a kerékpárt és lovasát. A telefon tartó konzolnak fontos szerep jutott, ugyanis a motor akkumulátorának segítségével fel is tölthetjük a telefonunkat, ami a gyártó ígérete szerint, egy iPhone 6s készüléket 17x képes tele pumpálni energiával. Sőt, az akksit ki is vehetjük belőle pillantok alatt, így egy kempingezésnél is tudunk egy kis áramhoz jutni, hogy például zenét hallgassunk. A letölthető iPhone és Android készülékekkel kompatibilis szoftver segítségével monitorozhatjuk menetteljesítményünket és valós idejű adatokkal lát el. Ha az elektromotor segítségével haladunk és valamilyen oknál fogva fékeznünk kell, ezt érzékeli és automatikusan lekapcsolja önmagát és segít a fékezésben.

Egy szó, mint száz, ha nem mostanában vettünk volna konyhabútort, lehet, hogy beneveztem volna egy ilyenre. Nekem nagyon tetszik.

Ha megtetszett, akkor itt tudod megnézni

Európai raktárból (G-W jelölés), nem kell áfát/vámot fizetni

4 komment
Címkék: tech bluetooth

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7912167187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majercsák András 2018.03.22. 06:20:39

Szia!
Remélem olvasod amit írok..
Ez a súly ugyebár... Szerinted mennyire vészes szimplán a tekerés vele úgy, hogy nem használom az iMortor terméket a kerékpáron. Pl csak egy-egy partoknál szeretném maximum. Nagyon tetszik ez a dolog.. De vajon nélküle is menne-e ugyanúgy a kerékpározás?!
Köszönöm előre is!
András

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2018.03.22. 06:57:22

@Majercsák András: Szia!
Jó is, hogy írtál, hiszen megnéztük és a GearBest-en európai raktárból 278$-ba kerül és így még áfát/vámot sem kell fizetni utána, amivel rengeteget lehet spórolni!
Erre nem tudok választ adni, mert még nem próbáltuk ki a terméket, de gondolom arra gondolsz, hogy esetleg fogja-e a mágnes a kereket, ha üresben tekersz vele. Ilyen információt nem találunk sehol sem.

Majercsák András 2018.03.22. 17:50:46

@nezdmitrendelszblog: szia!
Koszonom a valazsodat, igen pontosan arra gondoltam. Fogtok vasarolni ilyen termeket az elkovetkezo idokben? Erdekelne ez a dolog mindenkepp.
Bandi
süti beállítások módosítása