Az öt legolcsóbb kijelző keret nélküli telefon

2017. augusztus 08. 08:21 - nezdmitrendelszblog

nevtelen_9.jpg

A Xiaomi Mi MIX óta nagyon belehúztak a kínai gyártók, hogy ők is elkészíthessék saját vékonyított kijelzővel ellátott modelljüket. Pedig nem is a Xiaomi volt, aki először mutatott be ilyen készüléket, hanem a Sharp, de vagy a technológia járt még gyerek cipőben vagy a kereslet ezek iránt a telefonok iránt nem volt akkora, talán mindkettő, hogy a többi gyártó is elkezdje a saját kijelző keret nélküli telefonjait kiadni. Fura szó az, hogy kijelző keret nélküli, hiszen mindegyik készüléken szemmel láthatóan megvannak a megjelenítő körül a kávák, ezek inkább csak vékony, hol pedig nagyon vékony kivitelben. A fent említett Xiaomi Mi MIX a megjelenésekor és ez elmondható most is, a felsőkategóriában játszik, ha a hardveres felhozatalt nézzük. Ezzel szemben a kisebb gyártók ugyan úgy meglovagolják ezt a vékony kijelző keretes trendet, csak olcsóbb hardver elemekkel és jóval alacsonyabb árazással. Ezeket a készülékeket vettük most górcső alá, hogy mit is kaphat az, aki egy MIX-hez hasonló készülék tulajdonosa szeretne lenni.

Maze Alpha

A Maze keret nélküli kijelzővel szerelt modellje, az Alpha egy 6 colos Full HD, azaz 1920 x 1080 pixel felbontású Gorilla Glass 4 védelemmel ellátott kijelzővel rendelkezik, előlapi gombba épített ujjlenyomat olvasóval. A fém ház alatt egy MediaTek Helio P25 processzor dolgozik, ami egy nyolc magos egység (4x2.5GHz ARM Cortex-A53+ 4x1.4GHz ARM Cortex-A53). Memóriája és belső tárhelye kiszereléstől függően 4GB / 6GB RAM + 64GB/ 128GB ROM lehet. Maximálisan 256 GB méretű memóriakártyát képes kezelni, ilyenkor a két SIM kártya egyik helyét foglalja el a memóriakártya. Előlapi kamerája 5, a hátlapra szerelt dupla optika pedig 13 és 5 megapixeles (Samsung S5K3L8). Árcéduláján nettó 56000 forint szerepel, ezért cserébe tudja az 5GHz-es WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GLONASS, BeiDou mind-mind adott a 800 MHz-es LTE támogatással együtt. Akkumulátora 4000 mAh kapacitású, amit USB Type-C csatlakozón keresztül tölthetünk. A készülék Android 7.0-val érkezik.

 A Maze Alpha-t itt tekintheted meg

 

Bluboo S1

 

A készülék jól bevált alapokra építkezik, a hardveres felszereltségre nem lehet panaszunk. A Bluboo mérnökeinek a MediaTek processzorára esett a választásuk. Egy MediaTek Helio P25 nyolc magos, maximálisan 2.5GHz-en futó processzort építettek be a telefonba, amit megtámogattak 4 GB memóriával. A tárhelyről sem feledkeztek meg, itt sem kell szűkölködnünk, 64 GB-ot kapunk, amit memóriakártyával 256 GB-ig bővíthetünk. A kijelző egy 5.5 colos 1920 x 1080 pixeles FHD felbontású, lekerekített 2.5D-s kijelző, amit Corning Gorilla Glass 4, véd a karcok ellen. A kijelző különlegessége, hogy a kereteket nagyon vékonyra szabták, így a kijelző az előlap 90%-át foglalja el. A készülékbe egy 5 és egy 13 megapixeles elő és hátlapi kamerát szereltek, amik interpolálva 8 és 16 megapixeles képeket készítenek. A telefon két SIM kártyát kezel és támogatja az itthon szabványos B20-as 800MHz-es LTE-t is. Akkumulátora 3500mAh kapacitású, amit USB Type-C porton keresztül tölthetünk. Bluetooth 4.0, WiFi, GPS is a repertoár részét képezi. Ezt a készüléket már nettó 50000 forintért hazavihetjük. Természetesen Android 7 rendszert futtat.

A Bluboo S1 telefont itt tekintheted meg

 

Bluboo S8

Ha találkoztál már a Samsung Galaxy S8 készülékével, akkor nem fog meglepetés érni, hogy mi lehet ez a dizájn. Hiszen a gyártó nem rejtette véka alá, hogy az S8 ihlette, ezt őszintén vállalja a saját S8-as nevű készülékében. A készülék jelenleg előrendelhető a Banggood webáruházban. Lássuk mit is tud a készülék: 18:9 képarányú, 5.7 colos kijelző, ami a két oldalánál lett elvékonyítva.Ez a panel egy Sharp HD+ kijelző 1440 x 720 pixeles felbontással. Processzora egy MediaTek MTK6750T, nyolc magos 1.5 GHz, a GPU egy ARM Mali T860 MP2@650MHz. 3 GB memóriát és 32 GB tárhelyet kapott, ami természetesen bővíthető, egészen 256 GB-ig. Előlapi kamerája 8, a hátlapi pedig 16 és 3 megapixeles. Beépített akkumulátora 3450mAh teljesítményű, amit az USB Type-C porton keresztül tölhetünk. Android 7 fut a készüléken. Dual SIM képes és természetesen támogatja a B20-as LTE-t is. Jelenleg nettó 38000 forintért kapható.

A Bluboo S8-at itt tekintheted meg

 

Doogee MIX

A kijelző egy 5.5 colos HD, azaz 1280 x 720 pixel felbontású panel. A számolásért egy MediaTek Helio P25 a felelős, ami egy 16nm-es gyártástechnológiával készített, nyolc magos, maximálisan 2.5 GHz-es processzor, ami támogatja a dupla hátlapi kamerák kezelését is. Erre szükség is van, ugyanis hátulra egy 16 és egy 8 megapixeles optika került. Memóriából 4 GB-ot kapott a készülék, de létezik belőle 6 GB memóriával szerelt változat is. Belső tárhelye 64 GB. Természetesen támogatja a hazai B20-as LTE-t is. Előlapi ujjlenyomat olvasót kapott és már az Android 7.0 fut a készüléken. A Doogee MIX-ért 42000 forintot kell a virtuális kasszánál hagynunk.

A Doogee MIX-et itt tekintheted meg

 

VKWorld MIX Plus

Pont tegnap írtunk a VKWorld MIX Plus-ról, hogy Augusztus 7-én, azaz ma kezdi meg a GearBest a VKWorld Mix Plus készülékének árusítását, ami ezért különleges alkalom, mert ez lesz az egyik legolcsóbb vékony kijelző keretekkel készített eszköz, hiszen mától, egészen augusztus 14-ig, naponta 100 készülék kerül kiárusításra a "GBVKMIX" kóddal nettó 99.99$-ért. Ezért az összegért egy 5.5 colos HD felbontású IPS paneles, HDR technológiát ismerő kijelzőt kapunk, ami az előlap 90%-át foglalja el. A gyártó szerint ez a nagy betekintési szögű, remek kontraszt arányú fényes kijelző vetekszik a jóval drágább gyártók kijelzőivel, csak a felbontás kisebb. A 2.5D-s lekerekített üveg elő és hátlap mögött csak fémmel találkozunk. Míg az előlapon 8, addig a hátlapra került a 13 megapixeles Sony kamera, LED villanó és az ujjlenyomat olvasó. 

A telefon belsejében egy négy magos MediaTek MT6737-es processzor dolgozik, emellé kapott 3 GB memóriát és 32 GB belső tárhelyet, amit természetesen memóriakártyával bővíthetünk. Remek hír, hogy támogatja a B20-as LTE-t, azaz itthon is maradéktalanul kihasználható a 4G. Természetesen b/g/n WiFi, GPS, Bluetooth 4.0  is megtalálható a repertoárban. A beépített 2850mAh kapacitású akkumulátort a MicroUSB porton keresztül tölthetjük, a telefonról nem maradt le a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozó sem. A készülék két SIM kártyát is kezel, egy Nano és egy Micro SIM-et. A telefonon Android 7.0 fut, amin választható a magyar nyelv is. Mérete 14.30 x 7.40 x 0.89 cm, súlya 165 gramm. A legolcsóbb készülék a ligában, nettó 25000 forintot kérnek érte.

Ha te is le akarsz csapni a nettó 99.99$-os készülékre, akkor használd ezt a kódot: "GBVKMIX" vagy csak kíváncsi vagy rá, hogy mit is tud pontosan, akkor itt tekintheted meg.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

 Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6012721226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2017.08.08. 22:51:16

"....felkapták a fejüket az ázsiai gyártók a vékonyított kerettel ellátott telefonok iránt."

Szép mondat, csak így tovább!
süti beállítások módosítása