OnePlus 5 - A generációt ugró négyes

2017. szeptember 03. 08:06 - nezdmitrendelszblog

pz0076gy-us-64-1-1b26-n3yt.jpg

Igazából senki sem mondhatja azt, hogy egy adott telefon széria számtalan verzióinak megjelentetését ellenző gyártónak nincsenek rajongói vagy nincs jogosultsága a mobiltelefonos piacon. Hiszen itt van nekünk a OnePlus, ami szinte Apple mintára (egy kis kitekintés azért náluk is volt a OnePlus X-el) készíti a telefonjait, azaz nem ad ki negyedévente, félévente új készüléket, hanem évente megjelenteti legújabb szériás modelljét, amibe igyekszik minden csúcstechnológiát belepakolni. Ha kevesebb az a bizonyos keret összeg, akkor még nyugodtan választhatunk az előző modellből, hiszen még az sem egy lefutott darab. Nagyjából így lehetne jellemezni a gyártó filozófiáját, illetve biztosan lehet több aspektusból, de mi így látjuk. És bárki bármit mond, úgy látszik, jól csinálják, hiszen már egy ideje a piacon vannak és folyamatosan fejlesztenek és fejlődnek ők is. A nagyobb nevekkel versenyezve nagyon baráti áron kínálják készülékeiket, mindezt úgy, hogy kellő minőség is társul termékeik mellé.

Akik követik a mobiltelefonos híreket, azok biztosan tudják, hogy a Oneplus 3, 3T után nem a 4-es verzió jelent meg, hanem egyből az 5-ös számra ugrottak. Ez azzal magyarázható, mert egyes kelet-ázsiai országokban a legelterjedtebb az a magyarázat, hogy a négyes szám és a halál szavak jelentése nagyon hasonlít egymásra. Ezért sok helyen például nincs negyedik emelet, illetve olyan, amiben a 4-es szám megtalálható, akár magában, akár egy több számból álló számsor végén. 

Hát így jött a OnePlus 5. A maga nemében kategóriát teremtett, mind az eddig megjelent sorozat tagjai is, hiszen sokszor ezekhez az eszközökhöz hasonlítják egyes gyártók készülékeit. Az 5-ös számú gyermek a Qualcomm legújabb processzorát kapta meg, ez pedig nem más, mint a Snapdragon 835, ami az Antutu benchmark programjában 183000 körüli pontot ér el. A chip 10 nanométeres FinFET eljárás alapján készül, nyolc mag található benne, a grafikai feladatokért az Adreno 540 a felelős. 6 GB LPDDR4X memóriát pakoltak bele a készítők, de elérhető belőle 8 GB RAM-mal szerelt verzió is. A belső tárhely mérete 64 GB UFS 2.1. A gyártó megmaradt a jól bevált FULL HD felbontásnál, ami 5.5 colon kapott helyet. A hátlapra két kamera került, míg az első egy Sony IMX 398 szenzor 16 megapixeles felbontással, f/1.7 rekeszértékkel, elektromos képstabilizálással, addig a másik egy Sony IMX 350 szenzor 20 megapixeles felbontással és f/2.6 rekeszértékkel. Dual NANO SIM támogatással rendelkezik és jó hír, hogy támogatja a hazai B20-as frekvenciát is. Emellett 2x2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5G, Bluetooth 5.0 aptX és aptX HD, NFC és GLONASS, BeiDou műhold támogatás is elérhető.

pz0076gy-us-64-1-1b26-6kzh.jpg

Akkumulátora 3300mAh teljesítményű, amit az USB Type-C porton keresztül tölthetünk a Dash Charge technológiát támogató adapterével 4A-es teljesítmény leadás mellett. Előlapi gombjában természetesen ujjlenyomat olvasó található. A telefonon Android 7.0 fut, a gyártó OxygeneOS felületével. Egyszóval piszok jó kis telefon és elég baráti áron hozzá lehet jutni. 

Ha megtetszett a telefon vagy csak érdekel még pár információ róla, akkor itt tekintheted meg

 

Illetve itt, ahol kérheted EU Express szállítással is, így nem kell vámot, áfát fizetned utána

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4712798810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása