Az idei nyár slágertereméke - LED-es rovarcsapda teszt

2018. július 06. 06:55 - nezdmitrendelszblog

smart_usb_mosquito_killer_lamp_trap_repeller_bug_insect_repellent_zp3021470912000_1_eredmeny.jpg

A nyári esték főszereplője a bulizás, szórakozás és most a foci VB, na meg persze a szúnyogok. Ázsiai barátaink mindig kitalálnak valami újat, így most a szúnyogirtó eszközöket érte a megtiszteltetés, hogy újragondolják a működésüket. Így létrehozták az UV fénnyel odacsalogató és ventillátorral beszippantani képes verziót. Nem tudtam nem megvásárolni.

Nem kell hozzá semmilyen kémiai folyadék vagy a jól ismert cserélhető lapka, amit még gyermekkoromban is vadásztunk a boltokban, amikor Balatonra mentünk nyaralni. 

 

Kicsomagolás

 p1020819.JPG

A csomagolást nem bonyolították túl. Egy újrahasznosított papírdoboz, benne egy leírás és a buborék fóliába csomagolt termék volt. A henger alakú eszköz nagyobb, mint gondoltam. 19 x 13 x 13 centiméteres méretekkel rendelkezik, súlya pedig 347 gramm. Tetején egy kis gomba forma emelkedik ki, aminek oldalain 6 darab UV LED világít, ha áram alá helyezzük. Alatta a lamellás tető rész, ami alatt a ventilátor dolgozik. Ez szippantja be a bogarakat, ha a világító lámpák felé repülnek. Ez alatt már egy eltávolítható tartályt találunk. Nem egy nagydarab a tartó rész, amelybe a rovarok kerülnek, de a mikor az első használat után belenéztem, akkor tünet fel a benne található rovatok mellett, hogy valószínűleg több, mint 1 dl űrtartalmú. Az egész szerkezet műanyagból van, nem egy mérnöki bravúr az anyaghasználat és az összeszerelés, de egyben van.

p1020820.JPG

p1020824.JPG

p1020827.JPG

p1020832.JPG

A működéséhez szükséges energiát az 1,1 méter hosszú USB csatlakozójú kábelén veszi fel. Így meg is válaszoltam a kérdést, hogy akár a számítógépünk USB portjáról, hálózati adapterről, de még külső akkumulátorról is működik.
p1020834.JPG

 

A nagy próba

 

p1020829.JPG

Mivel szinte egy faék egyszerűségű készülékről beszélünk, ezért nem volt nehéz a beüzemelése. Egy kis esti beszélgetés alkalmával kivittem magammal a kertbe a Xiaomi külső akkumulátoromhoz csatlakoztatva. Hangja a gyári adatok szerint 35db. Nem zavaró, a kis ventilátor suhogó hangját lehet csak hallani, így ha a szobában használom, pár méterre az ágytól, már nem is hallom.

p1030058.JPG

Kint maradt egy éjszakára és reggel kíváncsi voltam, hogy mit fogott nekem. Nem szabad azt csinálni, amit én tettem. Kíváncsian letekertem az alsó tartály részt, aminek következményeképp az este beszippantott kis lepkék kirepültek. Humánus csapda, amit este befog, azt reggel elengedhetjük. Entomológiával foglalkozóknak ideális. Tanulság, nem tekergetjük az alját, hogy kiürítsük azt.

p1030060.JPG

p1030067.JPG

p1030069.JPG

Mivel nem használ semmilyen vegyszert a rovarok irtására, ezért amíg el nem pusztulnak benne, addig nem szabad eltávolítani az alsó részt. Ne ijedjen meg senki, nem fog értelmezhető súlyú rovar összegyűlni a tartályban, de ajánlott 2-3 naponta kiüríteni, ha folyamatosan használjuk, hogy a kerti beszélgetést zavaró, befogott rovarok elpusztuljanak, és ez idő alatt el is pusztulnak. Ez sem a leghumánusabb módszer, de legalább nincs kitéve sem gyermekünk, sem a háziállatunk annak, hogy egy vegyszerrel feltöltött rovarirtóhoz ér vagy ne adj isten a szájába kerül.

p1030072.JPG

Ami a legmeglepőbb volt számomra, hogy szúnyogot nem sikerült becserkésznie. Valaki azt gondolta, hogy azonnal kiiktatja a rovarokat, hiszen a gyorsan forgó lapátok szinte ledarálják azokat. Ez nincs így, de még a sokak által elektromos sokkolónak gondolt kis LED-ek sem képesek megsütni a repülő bogarakat. Kisebb lepkék és más repülő rovarokat képes beszívni a ventilátor. Az tény, hogy szerencsére ahol lakom, jelenleg elég gyér a szúnyogállomány, de mivel ezzel reklámozzák a terméket, pont egy szúnyogot sem sikerült elcsípnem vele. Viszont, ha a haverokkal, a kerti sörözgetés közben zavar a sok rovar, amikor folyamatosan ott legyeskednek körülöttünk, arra jó megoldás, hogy valamennyire visszaszorítsam a lepke populációt, de korántsem 100%-os megoldás. Mivel pár rovart sikerült befognom velem ezért nem teljesen használhatatlan, de ha a fő szempontunk a szúnyogirtás, akkor nekünk más termék ajánlott. Így van is haszna, meg nincs is. Egy elektromos rovarcsapdával sokkal hatékonyabbak lehetünk, mint ezzel az eszközzel.

Én a 13$-os YWXLight márkájú terméket választottam. Most már olcsóbban is hozzá lehet jutni ugyanehhez a termékhez, csak más gyártó nevén fut.

smart_usb_mosquito_killer_lamp_trap_repeller_bug_insect_repellent_zp3021470912000_1_eredmeny_1.jpg

YWXLight USB portos rovarirtóját itt találod

 

A többi rovarirtó készüléket itt találod

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt rovar

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114094417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása