Baseus Encok W04 Pro fülhallgató teszt

2020. június 27. 20:32 - nezdmitrendelszblog

Már vezeték nélküli töltést is támogat a legújabb Baseus Encok W04 Pro, ami Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül kommunikál mobiltelefonunkkal.

Az olcsó alapmodell után viszonylag gyorsan megjelent a vezeték nélküli töltésre is képes Pro verzió, így a mai kor igényeinek megfelelően már nem csak az USB Type-C porton keresztül láthatjuk el energiával a fülhallgatók töltésére és tárolására szolgáló tokot.

 

Baseus Encok W04 Pro - Kicsomagolás

A Baseus tudja, hogyan kell olcsón, minőséginek tűnő terméket készíteni. A csomagolás egyszerű, mégis a fehér színvilág mellett azért sikerült feldobni egy kicsit a gyártó logóban ismert sárga színnel is a csomagolást.

A doboz tetejét leemelve, egy ezüstözött skiccel ellátott fedelet felmelve fekszik a fülhallgató és tokja, a fehér műanyag tálcában. A mellettük lévő dobozban csak egy töltésre szolgáló USB Type-C típusú kábelt találunk. A fülhallgatók külsőre nagyon hasonlítanak az Apple AirPods fülesekre. Itt sem gumiharangos, agybadugós megoldást kapunk. A felső részre csak egy apró visszajelző LED került. A cápauszony szerű oldalsó ív teteje nem kapott külön jelzést, de ide rejtették az érintésérzékeny vezérlést. Lefelé haladva pedig az ezüstszínű töltőcsatlakozó véggel fejeződik be a fülhallgató külseje, amely minőségérzetre nem veszi fel a versenyt ugyan az Apple termékével, de nem néz ki rosszul.

Dicséret illeti a gyártót, hogy a töltésre szolgáló hófehér tokot sikerült kisméretűre szabnia, így nadrágzsebben is könnyedén elfér. A Baseus felirat felett négy apró visszajelző ledet találunk, amelyek fehér színükkel jelzik a fülhallgatók töltését, illetve a hátulján található gomb megnyomásával a tok akkumulátorának kapacitását is. Alul egy USB Type-C portot találunk, de ez a Pro modell megkapta a Qi vezeték nélküli töltési opciót is, így egy Qi kompatibilis töltőpadra helyezve, kábelek nélkül is feltölthető az akkumulátora. Ehhez fura módon, gyártói logóval lefelé kell ráhelyeznünk a töltőre a tokot, így pedig kis doboz hátulján található LED jelzi a töltést, illetve a töltés befejeztét.

Amit kinyitjuk a töltő tok fedelét, a fülhallgatók életre kelnek és, ha még nem párosítottuk volna őket a mobiltelefonunkkal, akkor a visszajelző ledek fékezhetetlen villogásba kezdenek. (Nem, ezt a modellt nem úgy ismeri fel az Apple iPhone mobiltelefon, mintha egy gyári fülhallgató lenne.) Amennyibe a párosítást már megtettük, akkor a tok kinyitása után 2 másodperccel már automatikusan csatlakozik a mobiltelefonunkhoz és használatba is vehetjük őket. Apró, de ötletes megoldás.

 

Baseus Encok W04 Pro – A nagy próba

Ahogy a bevezetőben is kitértünk rá, a fülhallgató nem teljes egészében zárja ki a külső hangokat. Így a gumiharangos ellenfelekel szemben a hangja nem lesz annyira koncentrált és a külső zajokból is többet fog beengedni. A hallójáratba jól illeszkedik, a kis súlyának köszönhetőn egyáltalán nem zavaró a használata hosszú használat alatt sem. Méretét tekintve kicsit nagyobb, mint egy Lightning csatlakozós Apple füles, de ez nekem egyáltalán nem hátrány, sőt. Nekem épp ez volt a bajom a mobiltelefonom mellé csomagolt példánnyal, hogy kis mérete miatt sokszor kiesett a fülemből. A Baseus Encok W04 Pro ezzel szemben stabilan tart. Kell is, hiszen itt nincsenek vezetékek, amik a véletlen leesést megakadályoznák. A teszt időszak alatt egyszer sem volt gond vele, hogy a munka közben, az utcán sétálva kipottyant volna a fülemből.

A vezérlés egyszerű, hiszen mind a két oldal érintésérzékeny. Dupla koppintásra elindíthatjuk, megállíthatjuk a zeneszámot. A jobb oldalira 3x koppintva a következő, a baloldalira koppintva pedig visszaléphetünk. Mikrofont csak a bal oldali kapott és mivel nem a szánknál helyezkedik el, mint egy telefon esetében, a lakásban, utcán telefonálva elegendő a minősége. De amint egy zsúfolt helyre, buszra, esetleg metróra szállunk, ott már azért nem minden esetben működik tökéletesen. A vezeték nélküli kapcsolatért természetesen a Bluetooth 5.0 felel, aminek köszönhetően nincs késleltetés, így a YouTube videók alatt sem fog csúszni a hang a képpel szemben. A hatótáv is hozza a technológiától megszokott szintet sőt, még a telefonomat az emeleten hagyva, én pedig a fühallgatóval a fülemben is gond nélkül hallgattam az épp játszott muzsikát a ház alsó szintjén.

Zenei hangminőségre az átlagot hozza a 13 milliméteres drivereivel. A két oldal szépen elkülönül, javarészt a középtartomány uralkodik mindenhol. Itt-ott megelevenedik egy kis mély hang, és megcsendülnek a magas hangok is. De nincs az a tiszta nagy térérzete az embernek, ahol minden mély és magas hang képes egyszerre, széles tartományban megelevenedni. Ha már ekkora a hasonlóság az Apple vezetékes fülhallgatóm és a Baseus között, kíváncsi voltam, hogy milyen különbség fedezhető fel kettejük között. Az Apple fülese több basszust képes kiadni magából, de a többi hang körülbelül azonos volt. Viszont egy zárt helyen hallgatva, a Baseusnak kevesebb kakaóra van szüksége a hangerő csúszkán, hogy ugyanazt a hangerőt kiadja magából, mint a vezetékes ellenfele. A nyitott kialakítás hátránya, hogy nem zárja ki teljesen a külső zajokat, így a buszon ülve viszont már sokkal nagyobb hangerőre kell majd állítsuk, mint egy agybadugós modellt, hogy elnyomja a külső zajokat. 

A töltőbölcső 400mAh kapacitással rendelkezik amivel, 4 alkalommal tölthetjük fel a fülhallgatókat. A tok töltése kábelen és a töltőpadon keresztül is körülbelül 1 ½ - 2 órát vesz igénybe. A tetejét felnyitva a visszajelző ledeknek köszönhetően kijelzi a kapacitását. Ha merülnének a füleseink, percenként  egy-egy csippanással jeleznek, hogy ideje lenne töltőre tenni őket. Ha a töltőbolcsöbe helyezzük őket és becsukjuk a tok tetejét, először annyi apró LED villan fel a négyből, amennyi körülbelüli kapacitása van a töltő toknak, utána pedig a jobb és baloldali fülesnek megfelelően a kétoldali kis ledek villognak töltésük közben. Ha a fényjelzés abbamaradt, a töltés véget ért.

   

Baseus Encok W04 Pro – Vélemény

A Baseus Encok W04 Pro Külsőre jól néz ki. A töltőtok kicsi, ami nagypozitívum, hiszen könnyen a zsebbe csúsztatható. A Type-C töltés mellett itt van nekünk a vezeték nélküli opció is. A hangminősége nem emeli a legjobbak közé, de sokkal rosszabb termékekkel is találkoztam már. Ez a termék pedig a vezeték nélküli fülesek közül teljesen megállja a helyét abban az ársávban, amit kérnek érte. Jelenleg 31.99$-t, azaz 10.000 forint kérnek érte. Ezért az összegért talán a Haylou GT1 Pro lehet az ellenfele, bár ez sem teljesen igaz, mert az már nem ilyen kialakítással, hanem fülbe dugós megoldással rendelkezik, viszont ott nem kapunk vezeték nélküli töltés módot. Tehát mindent egybe vetve, ezért az árért nem rossz a Baseus Encok W04 Pro. Aki pedig egy ilyen terméket választana, de nincs szüksége a Qi töltésre, azoknak pedig kicsivel olcsóbban ott van a sima Baseus Encok W04.

Baseus Encok W04 Pro

Baseus Encok W04

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6615970396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása