VKWorld G1 teszt

2016. december 19. 08:55 - nezdmitrendelszblog

 20161126_1134012.jpg

Az a gyártó, aki le akar fedni egy termék vonalat készülékeivel, annak szélesebb funkció és árkategóriában kell megjelennie, hogy az alsó, közép és felső árszegmensben is helyet tudjon foglalni a konkurenciával bővelkedő, választható termékek között. Így minden vásárló megtalálja a számára megfelelőt, nagyobb eséllyel választva egy azon gyártó termékét. Ezért láthatunk nem egy gyártónál annyi féle-fajta készüléket, hogy sokszor a fejünk is belefájdul egy katalógus alapozása során. És ezért bővelkedik a VKWorld kínálata számos készülékkel. Ám, ők megmaradtak az alsó és középkategóriás készüléket kereső vásárlók kiszolgálásánál.

Már akkor kezdett valami halvány derengő fogalmam lenni, hogy mit tartogathat a számomra, amikor a VKWorld honlapján még rá sem kerestem a készülékre. Az már egyből világossá vált, hogy az eddigi tendenciát követik, a szoftveres felülettel nem lehet gond, hiszen, ha az említett előző példányokban lakozó karcsú processzor is megbirkózott azzal a feladattal, amit rábíztak, (leszámítva a kicsit több várakozási időt az alkalmazások betöltésekor,) akkor itt szinte semmi gond nem lehet.


Kicsomagolás

 20161126_114152.jpg

A telefon doboza, nekem azokat az időket idézi, amikor még Iphone tulaj voltam. A fehér doboz, aminek tetején csak a telefon képe látható, a lassan leemelhető tető, amely komótos eleganciát és vágyakozó másodperceket nyújt felhasználójának. Nem halmoznak el extrákkal, a telefonon kívül csak egy 1A teljesítményű töltő, egy USB-Micro USB kábel, egy kijelzővédő fólia, egy SIM tű és leírás található. A telefont kifejezetten jó kézbe fogni, bár a hátlap műanyagból készült, érezhető a méretes akkumulátor és a masszív összeszerelés súlya. Nem recseg, nem ropog, jól össze van rakva. A készülék mérete 15.3 x 7.7 x 0.85 cm, súlya 221 gramm. Az előlap 80%-át az 5.5 colos HD felbontású, IPS kijelző foglalja el, melynek szélei lekerekítettek, betekintési szögei kiválóak. Egyszerre öt ujjat képes érzékelni. A gyári színek nekem kicsit fakónak tűntek az LG G4-em után, de a MiraVison vizuális beállításának hála ezt korrigálni lehet, fényereje is kevesebb, mint a saját telefonomé, de ettől függetlenül maximális fényerőn is látható napfényben. Lehetőség van dupla koppos ébresztésre és lezárt kijelző melletti gesztus vezérlésre is, például beállítható, ha egy "C" betűt rajzolok a lezárt képernyőre, akkor megnyílik a kamera alkalmazás és már lőhetem is a képet. A kijelző és a levehető hátlap között, amely a telefon oldalát is körbe öleli, láthatunk egy vékony fém hatású keretet, ami emeli a vizuális élményt. Az előlapon helyezkedik el a fény és közelségérzékelő szenzor, mellette egy LED-es villanó és a 8 megapixeles előlapi kamera. Nekem ne mondja senki, hogy aki ilyen telefont vesz, az nem szeret esti, bulis szelfiket készíteni. Akinek hiányozna az értesítési LED, annak jó hír, hogy az is megtalálható az előlapon, de szabad szemmel nem látható és ez nekem nagyon tetszett. Mivel a borítás festése takarja azt, csak akkor pillantjuk meg, ha töltőre tesszük a telefont vagy értesítésünk jött. A kijelző alatt a szokásos Android kezelő gombokat találjuk, amelyek érintés érzékenyek, viszont nem rendelkeznek világítással. Nekem előre fura volt a kiosztásuk, baloldalról haladva, a menü gomb, a kezdő menü és a vissza gomb található. A telefon tetején egy fülhallgató csatlakozó, baloldalt a hangerőszabályzó, jobb oldalt a bekapcsoló gomb, alul pedig a mikrofon, Micro USB csatlakozó és a hangszóró rácsa található.

 20161126_113616-2.jpg

20161126_113441-2.jpgA szálcsiszolt fém hatású, ámbár műanyag hátlapon a 13 megapixeles, két LED-es villanóval megtámogatott kamera található.

 20161126_113639.jpg

Mint azt korábban említettem, a hátlap eltávolítható, de… és most jön a „de”, az akkumulátor nem cserélhető. Itt ugyanis nekünk csak arra adtak engedélyt, hogy a hátlapot lepattintva, behelyezzük a telefonba a mellékelt SIM tű segítségével nyitható tálcára a SIM, illetve memóriakártyánkat. Egyszerre két Micro SIM kártyát vagy egy SIM-et és egy memóriakártyát rakhatunk bele. Annyira egyben van a hátlap alatti rész, hogy még egy atomtámadást is túlélne a telefon. Kemény műanyag burkolja az egész hátsó részt és öleli körbe az akkumulátort, amely nem cserélhető, cserébe méretes teljesítményű, 5000mAh-s, amely jó darabig képes táplálni gazdáját. Csak összehasonlításképpen, a 8"-os táblagépemben 4960mAh-s akkumulátor van, ez pedig egy telefon. Tehát táblagép és telefon, érezni a különbséget, igaz? Nekem két napot úgy húzott ki, hogy alkalmazásokat telepítettem, belaktam a telefont, tesztprogramokat futtattam, sokat neteztem és nyomogattam a telefont. Már vártam, hogy mikor fog lemerülni, de nem akart, cserébe adtam neki egy kis munkát és minden tesztet lefuttattam vagy háromszor, ekkor már sikerült 10%-ra csökkentenem az akku kapacitását. Aki nem nyúzza a telefont, mint én és nem nyaggatja folyamatosan, annak simán kibírja három napig. Öröm az ürömben, hogy a mellékelt 1A-es töltő eléggé lassan pumpálja az akkumulátorba az energiát, majdnem 5 órát vett igénybe, amíg 10%-ról teljesen feltöltötte.

 

20161126_113910-2.jpg

20161126_113939-2.jpg

 

A nagy próba


És itt jön az, amiben változás történt, elhagyták a nálam járt telefonokban megszokott 1 GHz-re skálázott 4 magos MTK6735 processzort. Helyette egy szintén 64 bites MediaTek 6753 került, ami már 8 magon képes szállítani az információt, maximális órajele 1.3 GHz. Ezzel a processzorral már érezhetően gyorsabb a telefon, szinte mindenre azonnal reagál, persze nem szabad összehasonlítani egy csúcskategóriás MediaTek vagy Snapdragon processzorral, de sokkal gyorsabb a telefon válaszideje az alkalmazások kezelésekor, mint a korábbi processzorral. Az Antutuval mérve 37779 pontot ért el, a Geekbench Single-core tesztjével 619, Multi-Core-on 2480 pontot gurított. 

 

 A nálam már tesztprogramként működő Angry Birds 2-vel tíz perc játék után a kijelző felső része és a hátlapi kamera körüli rész kezdett el melegedni. Nem éreztem forrónak, de azért langyosnak sem mondanám, itt már érezhető a 8 magos processzor hőtermelése. Memóriából is rákapcsoltak a gyártónál, ez az amikor nem kell horribilis összegeket kiadni ahhoz, hogy a felsőkategóriához hasonló kiépítést is magunkénak érezzük. Ugyanis nem kevesebb, mint 3 GB memóriát pakoltak bele, ami mellett nem lesz gondunk az alkalmazások váltásakor és nem kell megvárjuk, míg mindent újra betölt a telefon. A tárhely mérete megmaradt az eddigi 16 GB, amelyet egészen 64 GB-ig bővíthetünk memóriakártyával. Mivel itt is minden extrától mentes rendszert kapunk, így a fennmaradó tárhelyből is több marad. Az első bekapcsolás után majdnem 12 GB szabad hellyel rendelkeztem.

A telefon hangszórója kicsit halkra sikeredett, ezzel nem fogunk jampizni kedvenc zenénkkel a buszon, a többi utas örömére. A telefon repertoárjában megtalálhatjuk a 4.0-s Bluetooth-t, 802.11b/g/n wifi-t, OTG lehetőséget, GPS-t, (ami kültéren másodpercek alatt talált műholdat) és a HotKnot funkciót.

A telefonnal készített képek hasonló minőségűek, mint a T1 Plus-al készültek, nemhiába, valószínűleg ugyanazt a szenzort kapta meg ez a telefon is.

img_20161202_091611.jpg

img_20161202_091806.jpg

img_20161202_092225.jpg

img_20161202_113146.jpg

img_20161202_113158.jpg

A készüléken magyar nyelvű Android 5.1-es rendszer fut. Szoftverek terén nem kapunk túl sok mindent, de ez nem is baj, így nincs tele a rendszer felesleges alkalmazásokkal. Amit szeretnénk azt letöltjük magunknak, gyárilag telepítve van a Play áruház és a fontosabb Google alkalmazások, mint például a Gmail, naptár. De elláttak minek fájlkezelővel és biztonsági mentésre alkalmas szoftverrel is. A telefon hozta azt az elvárt szintet, amit vártam tőle. Sebesebb lett, mint az előző két társa, hála a 8 mag erejének és nem szabad elfelejteni a 3 gigabájt RAM-ot sem, ami sokat dob a felhasználói élményen, hogy nem kell minden esetben megvárni, amíg egy alkalmazás betölt, hanem csak előhívja a memóriából és már ott is folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk. Amíg használtam semmi rendellenességet nem tapasztaltam, minden úgy működött, ahogy annak lennie kell. Kategóriájában megállta a helyét, negatívumként a kicsit gyenge hangszórót és a lassú töltést tudnám megemlíteni, utóbbi orvosolható egy nagyobb áramerősségű töltővel. Bátram merem ajánlani, akinek fontos szempont a jó összeszerelési minőség, a memória mérete, a Dual SIM támogatás. 

A termék linkje

 

Ha kevésnek tűnne a telefonod tárhelye, itt vásárolhatsz olcsón 32 és 64 GB-os Samsung memóriakártyát.

Itt pedig memóriakártyákat, pendrive-okat és más kiegészítőket találsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5412057051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása